Teraz jest 4 lis 2024, 20:09

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 28 mar 2010, 09:27 

Witam troche sie zawiodlem na BFBC2 , mam 5 mb polonczenie internetowe a mimo tego podzczas gry mam lagi , na liscie jest napisane np 31 a jak zaczynam grac to mam srednio po 250/350 pingow , nie mowiac tez o wyszukiwarce serwerow, szukanie serverow trwa u mnie srednio minute. Kupilem gre moze 3 tygodnie temu a jeszcze ani razu nie moglem sobie normalnie pograc . Gre mam niby zaktualizowana do ostatniej wersji. Wiecie co moglbym zrobic?

Piospi EDIT: Wyrażaj się...

PostNapisane: 28 mar 2010, 12:00 

a coś więcej na temat dostawcy?

PostNapisane: 28 mar 2010, 12:31 

No mam 4 megowy internet przez wireless.Z innymi grami nie mam problemow z lagami.

PostNapisane: 28 mar 2010, 13:02 

Ja też dołączę się do pytania. Moje lagi wyglądają tak, że "cofa mnie w czasie". Czyli biegnę gdzieś i po 2 sekundach wracam tam, gdzie byłem 2 sekundy temu (okazuje się, że przez te 2 cenne sekundy stałem w miejscu, jak kukła na odstrzał).
Ten lag pojawia się zawsze, gdy zacznę sprint, zawsze gdy zacznę jeździć pojazdem oraz sporadycznie w innych przypadkach. Strasznie to irytujące, bo nie zliczę, ile już razy przez to zginąłem.
To raczej nie wina sprzętu, bo poza tym gra śmiga płynnie na najwyższych detalach. Łącze mam 1Mb/s i zainstalowaną Vistę... podejrzewam, że to może być jej wina.

I jeszcze jedno pytanie. Którym przyciskiem "przesiada" się w pojeździe? Albo jestem ślepy, albo nie ma tego w opcjach.

PostNapisane: 28 mar 2010, 13:03 

sprawdz sobie neta

PostNapisane: 28 mar 2010, 13:26 

Ja też mam lagi jak cholera. Sprawdziłem łącze i mam zero paket lostów, i jakość łącza a. według programu sprawdzającego. Generalnie gra laguje zajebardzo choć można spróbować zmniejszyć ilość detali bo to czasem pomaga. Może w końcu jakiś patch to rozwiąże

PostNapisane: 28 mar 2010, 13:32 

Prawdopodobnie gra tnie ci przez sprzęt a nie przez lagi . Napisz konfiguracje komputera w ostateczności stare sterowniki mogą za to odpowiadać.

PostNapisane: 28 mar 2010, 14:44 

Ja mam podobny problem. A nie chcę zakładać nowego tematu. Więc napiszę tutaj.
Moja konfiguracja
Proc Core2Quad 2,4 GH
4GB ramu
ATI 4850 HD 512 MB
WIn XP
Łącze 1 MB z kablówki.

A mój problem to również straszne lagi. Na niskich ustawieniach w kampani mam średnio 30 fps.
A to dziwnie ,bo w sieci o ile nie mam lagów (ping 150-300) to FPS-ów mam 40-60. I stąd pytanie czy mogę coś zrobić z tym ?
Gram na najniższych ustawieniach 1280*960 . Zainstalowałem najnowsze sterowniki i nic.

PostNapisane: 29 mar 2010, 08:53 

Zmniejsz ustawienia na średnie ja też tak mam bo dx9 sobie nieradzi z wysokimi, a sprzęt mam taki jak tylko karta graficzna inna.

PostNapisane: 1 kwi 2010, 13:30 

Kurde zalosne to jest , na kazdym serwie laguje mi tak samo , komputer mam dobry wiec nie powinno byc problemu . BArdzo si e zawiodlem na tej grze , wogole lista serwerow zbugowana , 5 minutowe czekanie zeby dolonczyc do jakeigos serwa poprostu zal. Nie mam slow , internet mam 5 megowy wiec nie powinno lagowac w inne gry gram normalnie przez multi . Tylko tutaj jest tyle problemow .

PostNapisane: 1 kwi 2010, 14:43 

drzewonietoperz napisał(a):
I jeszcze jedno pytanie. Którym przyciskiem "przesiada" się w pojeździe? Albo jestem ślepy, albo nie ma tego w opcjach.

Cóż może jednak trzeba wybrać się do okulisty :P

F1, F2, F3 itd. ;)

PostNapisane: 2 kwi 2010, 11:50 

Ja mam net 1mb i jakos nie mam problemow z lagami.Wiec jesli macie zlacza 4 mb to jest cos nie tak z waszymi laczami.Poszukajcie najlepiej polskich serwerow i tam grajcie ping powinien byc mniejszy.

PostNapisane: 2 kwi 2010, 14:49 

A FireWall ? A moze torrent w tle leci ? Przy radiowce dochodzi jeszcze, ze nie korzystacie sami z tego, wiec moze to byc torrencik, ale nie wasz. Jesli router WiFi to forwardowanie portow i NAT tez odgrywaja role. Rzucam tylko hasla, bo szczegoly mozna sobie dogooglowac.

Mi osobiscie na liveBox z 2 MB/s chodzi bez problemow.

PostNapisane: 2 kwi 2010, 22:50 

Mam normalne polonczenie wireless , podczas gry mam wszystkie programy kotre korzystaja z interentu wylonczone, nic wszystko wylonczone firewall , torrent itd. Wchodze do gry daje szukanie serverow i trwa to 2 minuty mysle ze jest to zbugowane bo moge tak czekac w wiecznosc i nic caly czas pisze loading , musze wtedy wcisnac cancel i wtedy sie pojawia lista serverow. Wtedy wybeiram te ktore maja najmniej pingow (31) a podczas gry mam 250/300 wiec mozna grac , laguje sporo . Mowie ze z innymi gramui przez internet nei mam problemow tylko z Battlefield sa te problemy , chyba selne cd key .

PostNapisane: 2 kwi 2010, 23:14 

Powiedz mi, jak ktoś ma w ogóle wyrazić jakąkolwiek chęć niesienia ci pomocy, skoro traktujesz użytkowników tego forum tak okropnie ? A wręcz poddajesz torturom ?
Polecam skorzystanie ze słownika poprawnej polszczyzny pisząc następne posty. Wiem, że trochę offtopuje, ale internet zalewa fala takich 'kwiotkuf' i naprawdę zaczyna to być irytujące....

Co do twojego problemu,
u mnie też wyszukiwarka działa bardzo wolno. Jednak zawsze dopisuje do wyszukiwania ".pl " dzięki czemu wyszukuje mi szybko polskie serwery. Sprawdź je przy okazji, zawsze na nich mam niskie pingi. Dodatkowo zauważ, że wyświetlanie pingów już w samej grze, również jest zbugowane. Od liczby wyświetlanej należy odjąć tak okolo 100. Zręsztą każdy kto miał styczność z grami online potrafi na 'oko' ocenić swój ping.

I napisz wreszcie pełną konfigurację komputera, razem z systemem operacyjnym.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2