Witam!
Gram w BF BC2 od 5 marca. Po tych kilkunastu dniach, przeczytaniu różnych for, po rozmowie z graczami, jestem skłonny stwierdzić, że cos z moim komputerem jest nie tak.
Mój sprzęt to: AMD Phenom X3 720 2.81 Ghz
GIGABYTE GA-MA770-UD3 v. 2.0
Gainward GeForce GTX 260 (896 MB)
PATRIOT 4GB RAM DDR2
Windows 7 Enterprise
1. Z tego co czytałem i słyszałem gra powinna bez zająknięcia chodzić na wysokich detalach, a jednak gdy mam takie ustawienia, przy pełnym serwerze mam nawet 27 klatek (FRAPS), nie przez cały czas, np. jak patrze w niebo lub w ziemie, lub jestem w jakimś niedużym pomieszczeniu, to mam elegancko 60-70, dlatego trochę mnie to martwi.
Zmieniałem w settings.ini tą pozycje związaną z DirectX z auto na 9m i trochę pomogło, bo wcześniej w ogóle nie dało się grać. Aktualnie to wygląda tak:
[WindowSettings]
Width=1920
Height=1080
Fullscreen=true
RefreshRate=60
VSync=true
[Sound]
Quality=medium
VoipEnable=true
SpeakerCount=0
[Graphics]
Effects=high
Soldiers=high
Vehicles=high
Overgrowth=high
Undergrowth=high
StaticObjects=high
Terrain=high
Shadows=high
Bloom=true
HSAO=false
MSAA=0
Water=high
MainQuality=custom
Texture=high
DxVersion=9
Aniso=0
Detail=high
RenderAheadLimit=2
Fov=55
Czy macie jakieś pomysły co mogłoby być ewentualnie nie tak, lub może jestem przewrażliwiony. Od wszystkich słyszę , że powinienem na full detalach grać, a zwyczajnie mi się tnie.
To jest pierwsza sprawa.
2. Następna to taka, że prawie wszystkie serwery, które dodam do ulubionych w grze, są nieaktywne (na szaro), w tym też te serwery battlefield.pl. Usuwałem je z ulubionych i dodawałem jeszcze raz, ale do nie daje żadnego rezultatu.
W wyszukiwarce jak wpisze nazwę to wchodzę normalnie a z ulubionych nie mogę.
Drodzy forumowicze, proszę o pomoc szczególnie w pkt.1, ponieważ w sumie to składałem kompa z myśla o BF BC2 i jestem na tym etapie lekko rozczarowany jego prezencją na moim komputerze.
Z poważaniem
slavec^