Teraz jest 1 lis 2024, 14:29

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 22 kwi 2010, 10:39 

Po aktualizacji BBC2 w dniu 21 kwietnia nastąpiła poprawa w działaniu programu,chociaż na dobrą sprawę nie miałem zbyt dużych problemów.Ale wyszedł jeden powazny problem.Przy automatycznym zapisywaniu stanu gry tj.po wygraniu lub przegraniu rundy nie pokazuje się aktualizacja zdobytych punktów przez mechanika,zwiadowcę i pojazd.Pokazuje się cała strona z tą aktualizacją,ale tylko przy szturmowcu i medyku wyświetla się ilość zdobytych punktów i ile trzeba zdobyć do uzyskania następnej broni,czy gadżetu.Obok mechanika zwiadowcy i pojazdu jest pusto.Mogę grać mechanikiem i zwiadowcą i korzystać z zdobytych przez nich broni czy gadżetów,ale nie wiem,czy rośnie mi ich doświadczenie.Ogólny awans wyswietla się i pokazuje ile mi brakuje do następnego awansu.Co zrobić,by wszystko działało?Czy deinstalacja gry i ponowne zainstalowanie kasuje mi zdobyte awanse ,bronie i gadżety?Czy powoduje,że grę muszę zaczynać od nowa?Gdzie znajdują się sejvy tej gry?Czy u mnie na dysku ,czy tez na serwerze EA?

PostNapisane: 22 kwi 2010, 10:48 
Moderator forum

czesterw napisał(a):
Co zrobić,by wszystko działało?Czy deinstalacja gry i ponowne zainstalowanie kasuje mi zdobyte awanse ,bronie i gadżety?Czy powoduje,że grę muszę zaczynać od nowa?Gdzie znajdują się sejvy tej gry?Czy u mnie na dysku ,czy tez na serwerze EA?

Usunięcie gry nie powoduje utraty zdobytego doświadczenia, punktów i awansów. Te przypisane są do konta użytkownika, na którym zarejestrowany jest żołnierz i znajdują się na serwerze EA. Usunięcie wszelkich danych dotyczących konta może odbyć się tylko przez nieumyślne kliknięcie w ikonę z poziomu gry (nowość po ostatniej poprawce - wymaga potwierdzenia), bądź poprzez kontakt z ea.com

PostNapisane: 22 kwi 2010, 12:49 

czesterw

Myśle, że to o czym mówisz jest spowodowane tym, że w danej klasie odblokowałeś już wszystko co było do odblokowania. Przed updatem miałes na pewno tam po prostu pasek który mimo ze zdobywałeś doświadczenie w danej klasie, nigdy nie dążył do końca. Zauważ, że tam gdzie nie ma paska, po prawo nie ma już żadnego gadżetu, ani broni do odblokowania. Po updacie po prostu ten pasek usunięto, pewnie dla przejrzystości samej gry, Doświadczenie leci, i możesz to zobaczyć na pierwszej planszy po końcu rundy, tam gdzie masz stopień i brakujące punkty do następnego, po prawej stronie na górze masz wykaz zdobytych punktów w danej klasie. :)

Mam nadzieję, że o to chodziło, bo też się przez moment nad tym zastanawiałem.

Pozdrawiam
slavec^

PostNapisane: 22 kwi 2010, 23:08 

Slavec.Dziękuję.Na pewno o to chodzi.Czesław

PostNapisane: 23 kwi 2010, 12:49 

wiem tylko tyle ze bez dzialajacego antywirusa a uzywam nortona 2009 dziala o wiele lepiej

PostNapisane: 24 kwi 2010, 11:50 

niestety, nie wiem czym to jest spowodowane, ale najnowszy patch jak i sterowniki niby do HD4850 sprawiły, ze gra chodzi duzo wolniej niz wczesniej... co to ma być? :stupid:

PostNapisane: 24 kwi 2010, 21:46 
Moderator forum

pan_michal napisał(a):
niestety, nie wiem czym to jest spowodowane, ale najnowszy patch jak i sterowniki niby do HD4850 sprawiły, ze gra chodzi duzo wolniej niz wczesniej... co to ma być? :stupid:

Niestety .. prawda jest okrutna i bolesna ale naprawiając jedno autorzy patcha popsuli co innego.
Cóż poradzić .. oczekiwanie na nowe poprawki wydawały by się słusznym pomysłem :omg:

Strefa czasowa: UTC + 2