Przeszukiwałem forum ale podobnego problemu nie widziałem by ktoś opisywał:
Grając w BFBC2 mam swoje ulubione mapy i takie których nie trawię więc często zmieniam serwery. Jak odpalam grę to w 99% przypadków jest wszystko OK ale jak wychodzę z jakiegoś serwera i po wyszukaniu kolejnych bardzo często ( 50/50%) jest tak że przy wejściu na jakiś kolejny serwer (ikona ładowania miele dość długo) i po jakiś 50 sek wyskakuje komunikat:
"PRZERWANO POŁĄCZENIE Z SERVEREM SPRAWDŹ SWOJE POŁĄCZENIE SIECIOWE I SPRÓBUJ PONOWNIE"
Generalnie bez sensu bo jak odczekam powiedzmy 5 min to na ten sam serwer mogę wejść bez problemu, jeśli będę chciał od razu po takim komunikacie przeszukać serwery i wejść na jakiś inny to 99% ten komunikat o błędzie pojawi się ponownie, ( nie ma znaczenia czy wchodzę na prawie zapełniony serwer czy taki zapełniony na 50% czy na powiedzmy pusty). Jeśli wyłączę całą grę i odpalę ponownie to błąd taki się nie pojawia. Jedynie przy próbie wejścia na zapełniony serwer to prawidłowo ( od razu) wyskakuje zawsze komunikat że serwer jest pełny.
Jeszcze dodam że im więcej serwerów zmienię tym częściej taki komunikat mi się pojawia. Najpewniej nie będę miał problemów z wbiciem na serwer gdy pow wyjściu z serwera odczekam jakiś czas zanim wejdę na kolejny.
Testowałem na 3 kompach, na głównym mam Win7 i dwa kompy z zainstalowanym XP; sieć kablowa UPC podczas gry praktycznie nie zdarza mi się by mnie wywaliło z powodu przerwanego połączenia, ping na serwach waha się w granicach 100 / 180.
Gra na Win7 odpalana i jako admin i bez - bez znaczenia w tym przypadku.
Zapora włączona/ wyłączona - bez znaczenia
Nod32 włączony / wyłączony - bez znaczenia
Odpalałem nawet grę z innego dysku na którym mam też postawiony cały nowiutki i czysty system i też bez znaczenia
Mamy dwie gry oryginalne/pudełkowe jeśli na jednym kompie zmieniam serwer to błąd połączania się pojawia a na drugim kompie jeśli jest "świeżo" odpalona gra to błędu nie ma, nawet przy wejściu na dokładnie ten sam serwer ale jeśli z obydwu kompów chcemy zmienić serwer/serwery to ten błąd z prawdopodobieństwem 90% pojawi się naraz.
2-gi komp z Win XP
Najbardziej jestem skłonny obstawiać że jest to jakiś związek z netem, tak jak by coś "muliło chwilowo", może wyszukiwarka serwerów, czy jakieś "pakiety" z poprzedniego serwera??? naprawdę objaw mimo że regularny to nie udało mi się go rozwiązać.
Wiem że nie jest to problem z którym da się żyć ale denerwuje
pozdrawiam