Teraz jest 1 lis 2024, 10:16

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 24 maja 2010, 16:14 

Witam.

Kilka tematów z wydajnością już widzę jest...ale o tej treści jeszcze nie zauważyłem :)

W momencie wydania gry pracowałem na XP-ku...gra chodziła i jednak przeinstalowałem system na Win 7 Ultimate, tam gra również chodziła dobrze, jednak system ten nie był kompatybilny z moim modemem i rozłączał mi połączenie z netem podczas ściągania danych i powróciłem do XP-ka, jedno ze spostrzeżeń to na XP-ku gra chodzi płynniej nawet na maksymalnych ostrzeżeń, ilość FPS-ów podskoczyła o jakieś 10-15. Ale jedno Mnie martwi, grając na Win 7 i średniej ilości 25-35 FPsów można było grać godzinami, po powrocie na XP ka, przy ilości 35-50 FPsów gra średnio po godzinie zaczyna mi się ciąć ;/

- Zmieniałem już ustawienia w settings.ini
- zainstalowałem nowe sterowniki do grafiki
- zapewniłem laptopowi lepsze chłodzenie
- powyłączałem wszystkie zbędne programy...

I bez skutku ;/

Specyfikacja lapka...

Acer Aspire 6935G
Inel Core Duo T6400 (2GHz, 800 MHz FSB, 2 MB L2 Cache)
NVIDIA GeForce 9600M GT TurboCache 1 GB
4 GB DDR3

Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły by wykluczyć te lagi ??

Pozdrawiam :D

PostNapisane: 24 maja 2010, 16:46 

może nie miałem identycznej sytuacji ale wiele problemów rozwiązało mi ponowne zainstalowanie BC2 i z tego co widziałem na forum nie tylko mi.

PostNapisane: 24 maja 2010, 16:53 

Tego też już próbowałem...
Bez zmian..

PostNapisane: 25 maja 2010, 13:30 

Witam

W ramach testu sprawdzałem różne ustawienia w windows xp jak i win 7 i z tego co zauważyłem problemy zaczynały się po około godzinie grania (przycinki) w xp jak i w dx9 pod win7.
DX10 pod win7 gra się dobrze. Podaj markę i model modemu to może pomogę ze sterownikami do niego pod win7.

PostNapisane: 27 maja 2010, 12:48 

~DeStRoYeR~ napisał(a):
Witam.

Specyfikacja lapka...

Acer Aspire 6935G
Inel Core Duo T6400 (2GHz, 800 MHz FSB, 2 MB L2 Cache)
NVIDIA GeForce 9600M GT TurboCache 1 GB
4 GB DDR3

Pozdrawiam :D

od kiedy pojawia Ci sie ten problem i na jakich ustawieniach grasz? ja mam identycznego lapka i od kiedy wyszla ostatnia łatka nie da sie grac! wczesniej taszczylo na medium z okolo 35 fps, a teraz to nawet na low jest totalna żenada...

PostNapisane: 27 maja 2010, 21:08 

szczerze mówiąc nie jestem jakimś specem od sprzętu i oprogramowania ale dzięki mojemu "tajnemu sposobowi" na te tajemnicze lagi wszytko wraca do normy i to nie tylko w Bfbc2 ale i innych grach :D
oczywiście ta rada działa na gf. Ja również po kilku godzinach grania (mam xp i gf) fpsy spadają o jakieś 10-15.
Wtedy włączam menedżer zadań i widzę nowy proces "nvdtm" czy jakoś tak. Który jest włączany przez użytkownika . O ile się nie mylę jest to proces wymuszany przez sterownik naszego gfrca który jest winowajca spadków fpsów. Po wyłączeniu tego owego procesu wszytko wraca do normy. Moja metoda działa przynajmniej u mnie. I to bez żadnych skutków ubocznych. Mam nadzieje że pomogłem jeśli masz również ten proces. :D

P.S mowa tu o pcecie choć mój kumpel na lapku też go miał :mrgreen:

PostNapisane: 27 maja 2010, 21:29 

nie wiem jak u innych graczy, ale u mnie rada xLuQxa nie poskutkowala..bo w gole takiego porcesu nie mialem podczas grania w BC2. wlasnie to przetestowalem po swiezej reinstalce gry..czekam na latke bym znow mogl wrocic na pole bitwy :twisted:

PostNapisane: 28 maja 2010, 19:50 

a xpkek z którym SP? e to nie wiem jeśli nie masz tego procesu ;/ no moim 9500gt włącza się po długiej grze :(

PostNapisane: 31 maja 2010, 13:05 

niestety mam viste home premium 32..stery najnowsze do 9600m gt a gra tnie niemilosiernie na publicznych serwach nawet z 12 slotami!!

Strefa czasowa: UTC + 2