Teraz jest 1 lis 2024, 10:35

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 24 cze 2010, 14:14 

Witam, to mój 1 post.
Otóż mam ten problem:

Cytuj:
Po załadowaniu się serwera, gra zawiesza się na kilka sekund, po czym wszystko wraca do normy.
Może być to spowodowane przez program antywirusowy (szczególnie AVG), jeśli chroni komputer w czasie rzeczywistym, co polega m.in. na nieustannym skanowaniu plików i folderów. Pomóc może odinstalowanie programu antywirusowego, odinstalowanie gry (nie ma gry - nie ma problemu ), wyłączenie programu na czas grania lub dodanie do niego wyjątku, by nie skanował folderów gry. W przypadku AVG należy wejść w ustawienia zaawansowane ochrony rezydenta i dodać wykluczenia dla lokalizacjii:

XP: Moje dokumenty\BFBC2
Vista/Windows 7: Dokumenty\BFBC2
+ katalog, w którym zainstalowano grę.
- NOWE.

Mam właśnie takie zacinki chwile po załadowaniu mapy, i jak padne i biore "dołącz do gry" to też jest taki lag, i dopiero sie spawnuje.
Sposób tutaj podany mi nie pomaga, mam tak od pewnego czasu, wcześniej tego nie miałem.
Reinstall nie pomógł. Próbowałem bez Xfire'a, z Xfire. No zawsze to mam, strasznie mnie to denerwuje...
Z góry dzięki za pomoc :]

System operacyjny : Windows 7 32 bit.
Service Pack: jedyny jaki jest?
Ilość ram: GoodRam 2GB 1600 CL9
Procesor : AMD Athlon II 630 x4 2.8@2.94
Karta graficzna: ATi Radeon HD 5770 1GB DDR5
Wersja sterowników do karty dźwiękowej Nie wiem
Moc zasilacza ( odczytasz na samym zasilaczu) 400 W

Ostatnio edytowano 24 cze 2010, 15:36 przez Drifternitti, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 24 cze 2010, 14:57 
Moderator forum

viewtopic.php?f=108&t=33983

Edit
Dzięki
Ja mogę Ci tylko doradzić byś kupił nieco mocniejszy zasilacz. Masz niezły procek, całkiem fajną kartę graficzną ale jak dla mnie ciut za słaby zasilacz. Wg mnie winieneś mieć 500- 550 W. Może tak być że zasilacz Ci nie wyrabia ...

Spróbuj zainstalować najnowsze sterowniki do karty graficznej.

https://a248.e.akamai.net/f/674/9206/0/ ... _32_dd.exe

PostNapisane: 25 cze 2010, 08:50 

Witam Kupiłem sobie ostatnio BBC2 żeby sobie zagrać w Multi i tu mam Problem taki żę jak garam w multi to gra mi się zawiesza tak żę działa tylko reset kompa dziwne jest to żę wiesza się różnie raz po 10 Minutach a raz pójdzie i nawet 30 minut jest to łagodnie mówiąc wkurzające:D mój komp spełnia wymagania Gry mam GF GTX260 , procesor Pentium Cual-Core E5200 2.50GHz płytę gówną z asusa p5k Pro najpierw myślałem że karta mi się przegrzewa wyjąłem ją i oczyściłem z kurzu wgrałem nowe sterowniki i nic nadal mi się zwiesza nie mam pojęcia dlaczego i robi się to tylko w multi bo jak gram sigla to nic się nie dzieje i w innych grach też Proszę o Pomoc! :D

Strefa czasowa: UTC + 2