Teraz jest 22 wrz 2019, 02:13

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 82 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 26 sie 2010, 14:20 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 maja 2010, 16:36
Posty: 1158
Wystarczyło zaledwie zajrzeć 2 tematy w dół.... yaper I może by znalazło się rozwiązanie.

http://forum.battlefield.pl/viewtopic.php?f=108&t=35041
I później oczywiście się pochwalić czy zadziałało.

_________________
Mój ulub. serwer:
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 paź 2010, 17:15 
Offline

Dołączył(a): 22 paź 2010, 16:56
Posty: 1
yaper napisał(a):
Witam wszystkich!

Mam podobnie jak paru z Was, notoryczne freezy ekranu i loopujący dźwięk. Problem się pojawił bodaj od nowego uaktualnienia (chyba w czerwcu, nie pamiętam dokładnie). Poradził sobie ktoś z tym na 100%? Jeśli tak to proszę o kontakt, albo chociaż o odpowiedź w tym temacie.

Czytałem setki stron na ten temat i żadnych sensownych konkluzji nie wyciągnąłem. Ludzie piszą o konflikcie ze zintegrowanym dźwiękiem. Wyłączyłem zintegrowaną dźwiękówkę w BIOSie, zresztą pracuję na ESI MAYA zatem nie używałem jej podczas gry. I tutaj pytanie: czy trzeba jeszcze wyinstalować ten sterownik Realtek HD Audio Driver? Ludzie piszą, że tak i że może ponoć to pomóc, ale chciałbym informacje z pierwszej ręki, sprawdzone Waszymi doświadczeniami. Gdy chce owy sterownik uninstallnąć przez Dodaj/Usuń to wyskakuje mi komunikat o tym, że niektóre programy mogą nie działać poprawnie. Czy trzeba się tym przejmować? Nie chcę sobie zepsuć w miarę dobrego chodzącego systemu przez jedną grę, ale chcę również pograć wreszcie w BC2 po 2miesięcznym poście i frustracjach wywołanym tym błędem.


U mnie również to samo, kupiłem grę a okazuje się że co chwile restart, odinstalowałem stery od karty dźwiękowej ( zintegrowanej ) realteka i mogę o dziwo pograć trochę dłużej niż zwykle ale i tak mam te freezy ekranu i jednostajny dźwięk z głośników. Strasznie to irytuje. :/ Czytałem wiele for, jest wiele przypuszczeń, próbowałem wiele rzeczy o których pisali ale nadal to samo. Jestem ciekaw czy na Windows XP występuje to samo, czy to tylko wina win 7 64 bit + zintegrowana karta dźwiękowa realteka. Jak ktoś wie coś na ten temat proszę o info w tym temacie.
Grałem w wiele gier sieciowych i nie tylko na PC ale takich problemów nigdy nie miałem, dziękuję EA i wszystkim tym którym to zawdzięczam jak i obiecuję piracić każdy tytuł z pod szyldu EA dopóki sytuacja się nie poprawi. Gdyż tak wiele osób ma to samo że powinien wyjść już na to jakiś patch.

Moja specyfikacja komputera to:

Windows 7 Home Premium 64 bit
Intel Core 2 Duo 8400
Gigabyte GA-P35-DS3L
Goodram DDR 2 4 GB 800 MHz
GF 8800 GT

BTW jaką kartę dźwiękową polecacie? Tylko coś taniego najlepiej do max 100 zł.

Z góry dzięki za pomoc i chęci oraz pozdrawiam.

Cytuj:
UPDATE]

Hi guys.. im back

It looks like Im not getting soundloop crash anymore.

Please help me test my Fix with your systems.

Instructions:

1. Manually UNINSTALL PB using the installer from you BC2 original CD

E:\PunkBuster\pbsvc_bc2.exe

2. Manually delete the files left behind as mentioned by Von Dach's

3. Run sfc /SCANNOW in both system32 and Syswow64 folders
[use windows powershell not the CMD ] this is to fix the curropted files after all those freezes and this will take 30 minutes for both folders.

4. Reinstall Audio drivers Using the R2.51 drivers from realtek [Driver date is as of August 3 2010].

5. Reisntall PB service ... the usual way .. make sure you update it and pointing to the BC2 folder

6. Locate the Punkbuster Programs in C:\Windows\system32

locate " PnkBstrA.exe and PnkBstrB.exe"

7. If you can see these two... right click on both and Select the Compatibility Tab.
From there you must set It to Always run as Admin and Set the compatibility to Windows XP Service pack 3.

[Correct me if Im wrong..I think Punkbuster's defects arise with the recent BC2 patch... and makes it crash in windows7systems]

8. Restart your system.


O co chodzi w punkcie 2, 3 i 6?

W punkcie 1 mamy zainstalować pb z płyty tylko że mam wersję elektroniczną. Co mam zrobić?

EDIT:
Wykonałem punkt 1, 2, 3 i 5 oraz uruchomiłem grę w trybie zgodności z XP, od wczoraj się nie wiesza.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 paź 2010, 22:02 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 cze 2010, 02:31
Posty: 444
maltan87 napisał(a):
jaką kartę dźwiękową polecacie? Tylko coś taniego najlepiej do max 100 zł.


Creative SB Audigy SE (ok. 60zł na Allegro) + instalacja alternatywnych sterowników od X-Fi Xtreme Audio (to są dokładnie takie same karty, różnią się tylko sterami), szczegóły np. tutaj:
http://forum.purepc.pl/Sterowniki-Biosy ... 64306.html

_________________
"Tylko martwi ujrzeli koniec wojny"


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 lis 2010, 08:40 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lis 2010, 19:46
Posty: 18
Wczoraj sprawdzałem temperaturę procka tym HWMonitorem i po 4 godzinnym graniu w GTA4 (z czego ostatnia godzina gra była na alt+tabie bo zapomniałem wyłączyć) i rdzenie miały temperaturę w zakresie 96-99 stopni. Dlaczego tak jest? Procesora używam, od niedzieli bo wtedy udało mi się poskładać swój nowy sprzęt do kupy, pasta już była na stockowym wentylatorze od intel core i5 więc nie nakładałem dodatkowej. Wydaje mi się że aż 100 stopni to sporo za dużo, trochę się obawiam o ten procesor ^^

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 lis 2010, 08:53 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 cze 2010, 02:31
Posty: 444
Pewnie źle założyłeś chłodzenie i nie przylega całkiem do procesora, dlatego taka temperatura. Pastę też się powinno wymienić. Popraw całą instalację jak najszybciej, albo zleć to komuś kto się na tym zna. Możesz też dołożyć do obudowy jakieś dodatkowe wentylatory, żeby zwiększyć przepływ powietrza, no i wszystko wyczyścić z kurzu.
Chociaż pewnie jest to mocno przekłamana temperatura, bo już przy 70 stopniach komp zacząłby się wieszać i resetować. Dla pewności sprawdź temperaturę w Biosie, a jeżeli po poprawnym zamontowaniu chłodzenia będzie dalej taka wysoka to znaczy, że czujniki są po prostu walnięte.

BTW.
phsx napisał(a):
(z czego ostatnia godzina gra była na alt+tabie bo zapomniałem wyłączyć)


Epic FAIL :lol:

_________________
"Tylko martwi ujrzeli koniec wojny"


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 lis 2010, 09:19 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lis 2010, 19:46
Posty: 18
Intel core i5 ma tak dupiate fabryczne "trzymaki" - chodzi o te 4 cośie co mocują go do MB:
Obrazek
że... w pozycji zamkniętej - wg. strzałki na nich - było dokładnie jak mówisz - słabo przylegał i radiator był tylko leciutko ciepły, teraz przekręciłem je kilka razy i zostawiłem w pozycji przeciwnej do strzałek i jest lepiej przy grze w BC2 jest 70 stopni a przedtem momentalnie jak wlazłem na serwer było 100. Myślę że po tygodniu, dwóch jak się sprzęt dotrze (bo mam go od niedzieli) to może jeszcze spadnie temperatura o jakieś 10 stopni. Bo nie widzi mi się wydawać 200zł na porządny fan i pastę, chociaż już sobie wczoraj poszukałem w sklepie takowych.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 lis 2010, 11:52 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 cze 2010, 02:31
Posty: 444
A sprawdzałeś chociaż temperaturę w Biosie? (będzie mniejsza, bo tam procek nie jest obciążony, ale zaraz po wyłączeniu gry uruchom ponownie kompa i sprawdź).
Ale jeżeli Ci się nie widzi inwestować w lepsze chłodzenie to powodzenia, bo niedługo będzie nie będzie Ci się widzieć inwestować w nowy sprzęt, jak ten Ci padnie z przegrzania. :P Z resztą takie chłodzenie jak na obrazku to się dawało do procków 5 lat temu, teraz to bałbym się takie "gówienko" zamontować na jakikolwiek lepszy procesor.
Jeżeli uznasz, że chcesz jednak przedłużyć żywotność komputera to polecam już coś konkretnego jak Scythe Mugen 2b (tylko się upewnij czy Ci starczy miejsca w obudowie i czy żaden radiator ani pamięć RAM na płycie nie będą przeszkadzać). Kosztuje ok 150zł, a w zestawie masz już w miarę dobrą pastę, która spokojnie wystarczy, nawet do wysokiego OC, a jak już ma się takie chłodzenie to warto podkręcić procka, bo to będzie dodatkowa wydajność za darmo. (chłodzenie i tak musisz zmienić).

_________________
"Tylko martwi ujrzeli koniec wojny"


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 lis 2010, 16:51 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lis 2010, 19:46
Posty: 18
Myślałem żeby kupić ten :
http://www.proline.pl/?p=TR+MUX-120
albo ten:
http://www.proline.pl/?p=SCY+NINJA+3+SCNJ-300
I nie gadaj, że pięć lat temu bo mi Micro$hit dał taki procek w 2010 do intel core i5, więc shame on them :mrgreen:
Po "dokręceniu" fana stockowego, teraz w normalnym serfowaniu po necie temp jest na poziomie nie przekraczającym 40st.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 lis 2010, 18:53 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 5 lis 2010, 23:31
Posty: 190
Lokalizacja: Radom
ja mam takich problem że czasami gdy minimalizuje grę wyłącza się plz pomóżcie bo jest tragedia

_________________
Niespełnione rządu obietnice, temat zastępczy-kibice.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 lis 2010, 11:04 
Offline

Dołączył(a): 14 lis 2010, 10:23
Posty: 2
do tych temperatur wystarczy że otworzymy komputer przystawimy wentylator (zwykły) i załączymy na pełną moc :D przynajmniej działa to u mnie


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 lis 2010, 07:06 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 cze 2010, 02:31
Posty: 444
dadekmC, mało komfortowe rozwiązanie. Lepiej dokupić sobie kilka wentylatorków 12cm do wnętrza obudowy i tak je poustawiać żeby był jak najlepszy obieg powietrza, a jeżeli cale chłodzenie na procesor jest po prostu za małe (tak jak w przypadku wyżej) to należy je zmienić na lepsze.

_________________
"Tylko martwi ujrzeli koniec wojny"


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 lis 2010, 11:46 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lis 2010, 19:46
Posty: 18
Problem z temperaturą już rozwiązałem ale teraz mam drugi problem. Natknąłem się na niego dopiero dzisiaj bo ostatnio tydzień grałem w GTA4 które działa jak złoto. Niestety kochany BC2 po 10 minutach gry całkowicie zawiesza mi pcta. Spróbuję format zrobić i zmianę sterowników bo używam 260.99.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 lis 2010, 06:47 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 cze 2010, 02:31
Posty: 444
Sterowniki możesz zmienić bez formatowania dysku. Z resztą to są najnowsze stabilne, więc jeżeli nie masz jakiejś starszej karty to te sterowniki są odpowiednie.
Po takiej zawieszce wejdź w podgląd zdarzeń i zobacz co spowodowało problem, jeżeli będzie jakiś kod błędu to poszukaj o nim na Google.

BTW. Ogólnie to jakaś dziwna moda panuje, każdy na byle błahostkę proponuje format, bez sens totalny.

_________________
"Tylko martwi ujrzeli koniec wojny"


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 lis 2010, 18:04 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lis 2010, 19:46
Posty: 18
Nie znasz (bo nie masz jak znać ^_^) sytuacji w jakiej był mój system więc takie pisanie, że na błahostki format jest bez sensu. Trochę się znam na komputerach i potrafię ocenić czy naprawdę musze robić format i nie zgadniesz co. Po formacie wszystko działa okej.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 lis 2010, 21:51 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 cze 2010, 02:31
Posty: 444
To zrób sobie teraz backup (obraz partycji) na świeżym systemie (polecam do tego narzędzia CloneZilla) i jak znów coś popsujesz to 15 minut i masz system w takim stanie w jakim go sobie skopiowałeś. Można też robić backup przyrostowy, jak komu wygodnie.

_________________
"Tylko martwi ujrzeli koniec wojny"


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 82 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL