Teraz jest 20 sty 2019, 02:38

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 82 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Wiadomość
PostNapisane: 7 lip 2011, 23:24 
Offline

Dołączył(a): 12 kwi 2010, 10:30
Posty: 1
Chciałem tylko podziekować okazało się że jak ustawiłem procek na nominalną wartość a nie oc to przestało wywalać na pulpit thx.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 wrz 2011, 14:08 
Offline

Dołączył(a): 8 sie 2009, 10:58
Posty: 159
No to teraz ja przedstawie swoj problem - wczesniej gralem w BC2 na XP SP3, jakos w wakacje pojawil sie problem ze sporym zuzyciem CPU przez punkbustera. Zainstalowalem BES, program ograniczyl pb o 99% i smigalo. Zainstalowalem teraz windows 7 - od razu wszystkie ustawienia poszly na full. Przy wchodzeniu na serwer - po wczytaniu mapy - czarny lub bialy ekran. Rozwiazalem to tak, ze ustawilem zgodnosc BC2 z XP SP3 i smigalo przez 2-3 dni w porzadku. Teraz pojawil sie problem nastepujacy - co jakis czas (kilka-kilkanascie) minut gra sie mocno zawiesza. Wyglada to tak, jakby gra miala 1 FPS, a dodatkowo zawiesza sie ("trzeszczy") dzwiek. Po okolo 45-60 sekundach wszystko wraca na do normy i znowu na te kilka(nascie) minut jest wszystko ok. Nie musze chyba wspominac, ze o ile jako infantry to jest tylko denerwujacy blad, to w przypadku uzycia jakichkolwiek pojazdow blad ten uniemozliwia gre.

Zauwazylem, ze w takim przypadku BES sygnalizuje, ze ograniczony proces punkbustera to "target missing"... Wyglada to tak, jakby punkbuster sie resetowal i w tym momencie strasznie lagowal kompa. Jakis pomysl, jak temu zaradzic?

Sprzet:
Athlon x64 6000+
ATI radeon 4870 512mb
4giba ram
ASUS m3a78
sound blaster audigy
windows 7 64bit


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 wrz 2011, 16:18 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 kwi 2007, 21:27
Posty: 2384
Lokalizacja: Pyrlandia
Oryginalny Windows.

_________________
Nie pomagam przez PW. Od tego jest forum.
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 wrz 2011, 17:16 
Offline

Dołączył(a): 8 sie 2009, 10:58
Posty: 159
Jest na pokladzie.

PS. Dodam, ze w innych grach (np. wiedzmin) problem taki sie nie pojawia.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 wrz 2011, 20:01 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 maja 2010, 16:36
Posty: 1158
dziwna sprawa bo ja żadnych zgodności nie musze ustawiać.
Czy ten zwis nie pojawia sie czasem jak podkladają mcomy? Bo jak właśnie tak miałem i okazało się że to była sprawa... directX może spróbuj zamiast auto dać albo 9 albo 10 (najlepiej) ... tylko że jak mu dajesz tryb zgodności to wtedy ten numer nie przejdzie bo xp nie obsługuje 10

_________________
Mój ulub. serwer:
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 gru 2012, 10:50 
Offline

Dołączył(a): 1 lip 2012, 00:45
Posty: 8
Hah mój laptop ma 48*C xD Chociaż wyłacza mi sie gra po 1 misji ;(


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 kwi 2013, 20:40 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 cze 2009, 15:19
Posty: 40
Lokalizacja: Kołobrzeg
Ja mam podobny problem gra sie zawiesza i trzeba zrobić tylko restart PC, nie jest to wina PC.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 82 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL