Teraz jest 1 lis 2024, 08:39

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 19 wrz 2010, 20:55 

Niech ktos z was mi doradzi w czym jest problem

http://img837.imageshack.us/img837/5820/loadps.jpg

po załadowaniu byle planszy/trybu, na menu przy wyborze klas/teamu komputer strasznie mi loguje przez to coś siwego co występuje zamiast ekranu z gry. To coś, ta siwa duża na całą stronę plansza to jakiś błąd graficzny oczywiście domyślając się ze to o to chodzi, chyba zaktualizowałem z 5 wersji sterowników i jest wciąż to samo...

Moja spec. kompa:
i7 920 ovcl. 4.0 ghz
asus p6t6 ws revolution
grafa: ASUS EAH 4870x2
aktualna wersja stera (10.8 ), na 10.9 nie da się grać ;/

ciekawa alternatywa jest taka że plansza występuje na Dx9 i DX10 przy zmienionych ustawieniach w settings.ini, przy czym jesli jestem na dx9 plansza jest ale nie spowalnia mi tak cholerie kompa, ale nie chcę używać tego dx9, ponieważ na każdej planszy widzę więcej dymu (typu śnieg czy piach), a tak się nie da grać...

Ostatnio edytowano 19 wrz 2010, 21:25 przez Carnophage[PL], łącznie edytowano 1 raz
Zamiana zbyt duzego obrazka na url

PostNapisane: 20 wrz 2010, 06:59 

Na tym screenie co dałeś widać, że aktywnym programem w systemie masz coś od Steam, a to nie jest potrzebne do gry w BF BC2, więc wyłącz go całkowicie (tak jak inne, zbędne programy działające w tle) i wtedy uruchom grę.

Poza tym, co to znaczy "zlagowany komputer"? "Lag" to określenie dużego opóźniania pakietów, więc nie ma związku ze sterownikami do karty graficznej, ani z wersją DX, czyli napisz dokładnie o co chodzi i co się dzieje. Czy gra się zatrzymuje na tym białym (siwym?) ekranie, czy możesz grać dalej, tylko gra działa wolniej?

Strefa czasowa: UTC + 2