Jak rozwiązać problem z językiem po reinstalacji systemu.lub
Jak zmienić w grze język Angielski na Polski Niedawno miałem tą nieprzyjemność zmiany swojej platformy do widoku w internet na lepszą i pojawił dla mnie się pewien kłopot, ponieważ posiadam wersję elektroniczną gry czyli bez płyty.... Ściąganie gry ponownie przy łączu 1Mb/s nie należy do najprzyjemniejszych, a do tego jeszcze patche.... brrr
Co więc zrobiłem? Postaram się umieścić tutaj sposób na ominięcie tej super fajnej i dłuuuugiej drogi.
Uwaga opisywany sposób był testowany na Win 7 32bit wersje inne lub na XP mogą się różnic sposobem lub kwestią ścieżki dostępu do katalogów!
Większość potrzebnych plików możesz pobrać w tym miejscu
http://chomikuj.pl/joy_1jeśli jest inaczej podaje linki.
1. Jak masz świeży system, wgraj takie duperele jak DirectX9
http://chomikuj.pl/joy_1; punkbuster hmm i to powinno styknąć z takich dodatkowych rzeczy. Oczywiście nie zapomnij o wgraniu w miarę nowych sterowników do swojej k. graficznej! Nie jest to potrzebne do polonizacji.... ale przyspieszają grę (nie zawsze ale z reguły) Gdzie je znaleźć spytaj GOOGLE,
2. Przegraj katalog z grą bezpośrednio na drugi komputer. Sposób dowolny możesz użyć pena lub jak ja przy pomocy połączenia sieciowego,
3. Rozpakuj pbuster/odpal/wybierz naszą grę czyli Bad Company 2/ naciśnij browse i wskaż gdzie przegrałeś gre czyli np. D:\gry\BFBC2 /OK / wciśnij Check for updates
4. ODPAL GRE plik do opalenia gry znajduję się w katalogu z grą i nazywa się BFBC2luncher lub BFBC2Updater, gra poprosi Cie o wpisanie swojego klucza licencyjnego, więc go wpisz z pudełka czy jak kupiłeś w necie to tam gdzie go sobie zapisałeś,
5. Gra powinna się odpalić w języku Szekspira.... wyjdź z gry,
6. Skopiuj katalog BFBC2 z "moich dokumentów" do tego samego katalogu na nowym systemie (komputerze),
7. I tu zaczyna się zabawa z rejestrem
Wejdź na mój link wyżej i pobierz plik z rejestrem odpowiednim dla twojej wersji systemu Przykład masz Windows 7 64 bit to wybierasz plik PLwin7_64.reg i ściągasz go na swój HDD. Wskazujesz na niego kursorem wciskasz prawy przycisk myszy i wybierasz SCAL,
8. Odpalasz grę i z lubością słuchasz Kura KURA KURA! Zamiast F@ck! F@ck! F@ck!
Może jednak chcecie odwrotnie? Może przeszkadzają wam PL przekleństwa lub waszym rodzicom??? No to dajemy!
Jak zmienić język Polski na Angielski w Bad Company 2Do punktu 6 bez zmian
7. I tu zaczyna się zabawa z rejestrem
Wejdź na mój link wyżej i pobierz plik z rejestrem odpowiednim dla twojej wersji systemu Przykład masz Windows 7 64 bit to wybierasz plik ENGwin7_64.reg i ściągasz go na swój HDD. Wskazujesz na niego kursorem wciskasz prawy przycisk myszy i wybierasz SCAL, odpalasz gre i powinno być po ang.
----------------------------------------------------------------------------------------
Oczywiście tym sposobem też mogą się posłużyć osoby , które posiadają płytkę, a nie chce im się ściągać 1GB patch, bo po ponownej instalacji gry takowy trzeba ściągnąć, oraz te którym szykuję się format windy... tyle że one wcześniej muszą sobie odpowiednie katalogi gdzieś zabezpieczyć np. na dysku lokalnym "D" czy innym. Grunt aby nie zrobić sobie takiej kopii na partycji gdzie mamy Windowsa bo może być bieda.
----------------------------------------------------------------------------------------
Uwagi mile widziane.
Do moderatora. Czy temat jest wart podwieszenia?Do piratów
Jak macie wersje piracką po ang./rus dany sposób nic wam nie da! Po support uderzajcie pod 997