Teraz jest 8 lis 2024, 00:32

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 5 mar 2011, 23:25 

Witam,

Piszę w sprawie, której się chyba już domyślacie ;). Otóż mam problem z grafiką BC2. Od razu uprzedzam, że gra jest w pełni legalna, ściągnięta z EAStore (http://screenshot.xfire.com/s/111469640-4.jpg na dowód legalności). Ale do rzeczy.

Specyfikacja komputera:
System operacyjny : Windows XP 32 bit
Service Pack: Sp3
Ilość ram: 1gb drr1
Procesor: Intel Pentium 4 2,8 gh/z.
Karta graficzna: Ati radeon x1650 pro.
Wersja sterowników do karty dźwiękowej - C-media wave device 5.12.0001.0047
Moc zasilacza - 400W

Wiem, że komputer słaby, ale znajomy ma taką samą kartę graficzną (w dodatku ode mnie. Słabszą, bo 256 ddr2...) , tylko dwurdzeniowy, ale dość słaby procesor i 2 gb ram i nie ma żadnych problemów. No i sama gra jako tako chodzi. Załączam screeny;

- Z kampanii singleplayer... wszystko jest jak najbardziej dobrze - http://screenshot.xfire.com/s/111468770-4.jpg
- Z multiplayer... i tutaj witamy w świecie wycieków paliwa BP - http://screenshot.xfire.com/s/111468741-4.jpg

Jak widać, tylko multi ma jakieś problemy. Reinstalowałem sterowniki do karty graficznej 2 razy, tak samo Directx, nic to nie dało. Szukałem na internecie i w innych tematach tutaj, ale nikt nie miał (chyba, że jednak źle szukałem... jak tak to przepraszam) podobnie. Proszę o pomoc, bo już sam nie wiem, co robić.

Pozdrawiam.

PostNapisane: 6 mar 2011, 01:40 

Karta graficzna się przegrzewa, albo ma uszkodzone pamięci.

Poza tym, za słaby sprzęt do komfortowej gry.

PostNapisane: 6 mar 2011, 02:03 

Nie byłbym pewny. Jak widziałeś, single działa mi normalnie, nie ma żadnych artefaktów. A inne gry jak np. Amnesia czy Left4Dead 2 chodzą mi normalnie bez artefaktów.

PostNapisane: 6 mar 2011, 09:28 

Grafika nie spełnia minimalnych wymagań gry. I tyle w temacie.
Jak kefas napisał Nawet jakby jakimś cudem udało się ją odpalić będzies mieć jakieś 10-20FPS bo gra na multi ma DUŻO wyższe wymagania, a przy takiej liczbie klatek to prawie slajd szoł.

PostNapisane: 6 mar 2011, 14:56 
Moderator forum

To nie jest Amnesia czy Left4Dead 2 a Battlefield Bad Company 2 z naprawdę dużym zapotrzebowaniem na moc procesora.
Zmień kompa bo na tym nie pograsz w Multi, który jest o wiele bardziej zasobożerny niż Single.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2