Teraz jest 24 lis 2024, 23:32

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 19 mar 2010, 00:15 

Witam wszystkich serdecznie, zakupiłem dzisiaj BF: Bad Company 2 i wszystko by było ok gdyby nie problem z kursorem. Wygląda to tak, że miejsce gdzie kursor "klika" jest położone kilka centymetrów po górnym skosie na lewo od niego. Sterowniki do karty aktualne, sterowniki myszki aktualne, gra się zaktualizowała (zwyczajna wersja pudełkowa, nie edycja limitowana) i kupka... Myślałem że to problem z rozdzielczością, używam do zabawy Sony Bravia 32 cale, i jedyna rozdzielczość kiedy problem nie występuje to 1280/720 60hz i to w oknie :/ Wiem że ten wątek był już poruszany bo dokładnie przeszukałem forum ale w tamtym temacie nie doszło do rozwiązania problemu.

Przynajmniej wiemy już że to problem na tle graficznym, a nie myszki :) Bardzo proszę o podsunięcie pomysłu jak się tego problemu pozbyc... :)

Konfig:

Win 7 64bit
Q6600 3.0Ghz
8gb ddr3
ATI HD 4870X2

Może gra ma problem z kartami ATI?

PostNapisane: 19 mar 2010, 00:21 

http://forums.electronicarts.co.uk/batt ... oblem.html
Tutaj ktoś miał identyczny problem jak Ty i rozwiązał go zmieniając DPI w myszce.

PostNapisane: 19 mar 2010, 02:03 

Niestety wszystkie możliwe ustawienia DPI myszki nie rozwiązują problemu :/

PostNapisane: 19 mar 2010, 02:19 

1. Jak masz podłączonego pada/joya to odłącz.
2. Pobaw się niestandardowymi rozdzielczościami ustawiając je w pliku settings.ini który jest w folderze BFBC2 w
dokumentach edytując pozycje Width i Height. Ustaw np. Width=1218 Height=684 i zobacz co się stanie.
3. Usuń grę wyczyść rejestr usuń folder BFBC2 z dokumentów i zainstaluj grę ponownie.
4. Sprawdź na innej myszce.
5. Jak nic z ww nie pomoże to nie wiem. :wink:

PostNapisane: 21 mar 2010, 12:44 

kurza twarz nic nie pomaga :/ Ale obczaiłem taki sposobik, może komuś z podobnym problemem pomoże:

Odpalam grę w oknie, zmieniam rozdzielczość na 1280/720, wtedy kursor działa poprawnie, zaczynam grę i już w grze ustawiam na 1920/1280 i jest ok :) tylko że to strasznie drażniący sposób :/ no ale przynajmniej można grać dopóki jakiś patch nie wyjdzie :)

Jakby ktoś miał jakieś pomysły to wątek nadal aktualny ;)

Pozdrawiam!

NoAim :) dzieki Tobie udało mi się rozwiązać problem :) wlazłem sobie jeszcze raz w ten link który wcześniej podawałeś, faktycznie wystarczy zmienić DPI, ale w systemie Windows :) (miałem 150%, dałem spowrotem na 100:) ) wszystko ładnie śmiga! :D Dziękuję :)

PostNapisane: 25 wrz 2011, 23:20 

Nie moge znalesc, gdzie mozna zmieniac DPI myszki w systemie Windows, bo mam ten sam problem :?
Mam Win7 64 bit, z góry dzieki za info !

Strefa czasowa: UTC + 2