Teraz jest 21 lis 2024, 21:27

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 28 mar 2013, 11:06 

Od razu na wstępie zaznaczę że kupiłem grę w empiku. Problem leży w tym że jakiś miesiąc temu nie dało się uruchomić komputera i potrzebny był format dysku i ponowna instalacja systemu. Wczoraj chciałem sobie pograć w bfbc2 lecz wyskoczył tytułowy błąd. Pomyślałem że odinstaluje grę i wybiorę opcje internetowego rejestrowania. Wszystko się zainstalowało, gra się zaktualizowała lecz... problem nadal pozostał. Czytałem innych forach (być może i na tym) że trzeba się zgłosić do supportu i dać skan gry i keya. Tylko nie wiem kompletnie gdzie ja ten support znajdę. Wiem że może być jakiś aktywny czat gdzie mogą naprawić mój problem od zaraz lecz nie wiem gdzie to jest. Mógłby ktoś podać linki do tego aktywnego czatu i do supportu przez email? Będę bardzo wdzieczny

PostNapisane: 29 mar 2013, 21:44 

Cześć
Otóż niedawno kupiłem sobie BFBC2 i grałem praktycznie tylko w Multi a teraz zmieniłem komputer na nowy noi niestety podczas wpisywania klucz zeby odpalić multi pisze że ten klucz jest już używany :/ Jest jakaś możliwość żebym zagrał w multi na nowym komputerze? Bo starego PC'eta już nie używam.

PostNapisane: 29 mar 2013, 22:42 
Moderator forum

Poproście Rodziców lub kogoś starszego od was nauczuł jak się korzysta z forum.

Lekcja

viewtopic.php?f=152&t=39470

Zalogowałeś się na swojego Origina ? Spojrzałeś czy masz grę na koncie ?
Pamiętaj, gra jest przypisana do jednego konta Origin .

PostNapisane: 30 mar 2013, 12:42 

tyle ze ja nie mam przypisanej gry do origina tylko. jak instalowalem nie wymagalo to origina po prostu

PostNapisane: 30 mar 2013, 23:00 
Moderator forum

By zagrać, musisz się zalogować na swoje konto. Logujesz się na to samo konto na którym grałeś po raz pierwszy ??

PostNapisane: 30 mar 2013, 23:06 

na tym koncie i keyu juz gralem tylko przed zepsuciem sie komputera. Teraz gdy probuje sie logowac gra prosi o akceptowanie regulaminu po czym prosi o mojego keya. Po wpisaniu gra wyrzuca komunikat ze klucz jest uzywany i zebym sprobowal ponownie wpisac kod. To nie pomaga i po prostu nie wiem. Jesli jedyna opcja jest pisanie do serwisu i zamieszczanie zdjec z gra to poczekam bo aparatu nie mam przy sobie :(. Z gory dziekuje i przepraszam ze sie rozpisuje.
@edit zle zrozumialem z poczatku twoje pytanie ;) tak loguje sie na to konto co gralem na samym poczatku.

PostNapisane: 31 mar 2013, 14:39 
Moderator forum

Ściągnij program Origin i spróbuj tam do swojego konta dodać grę.

PostNapisane: 31 mar 2013, 16:43 

origina mialem wczesniej do fify 13 lecz po probie dodania bf'a do kolekcji wyskakuje zebym wybral wersje ktora chce : http://img594.imageshack.us/img594/9787/bforigin.jpg . Klikam pierwsza lub druga wersje (przy obu kontynuacja jest taka sama) i wyskakuje cos takiego : http://img198.imageshack.us/img198/9913/bforigin2.JPG . Takie cos wyskakuje zarowno w originie jak i na stronie po kliknieciu w link. I dalej nic nie idzie nie ma mozliwosci dodania do origina. Z pisaniem do EA to jest problem bo nie mam aparatu na ktorym byloby wyraznie widac paragon i cdkey.

PostNapisane: 31 mar 2013, 21:25 
Moderator forum

Trudno, bez zdjęcia paragonu lub samego cd-key nic nie zrobisz.
Załatw by ktoś ci cyknął fotki lub kup nową grę ...

PostNapisane: 3 kwi 2013, 20:50 

Ehh 1 kwietnia wyslalem do nich maila i cos nie odpisuja :( dlugo sie u nich czeka na odpowiedz?
@edit okey odpisali :D i przyslali nowy klucz. Lecz nie wiem czy nie wypadalo by odpisac w podziekowaniu czy raczej ich to nie obchodzi :P prosze o odpowiedz po czym o zamkniecie tematu :D. Btw Dzieki sokar za pomoc ;D
@edit2 :( kurde probowalem wpisac klucz w bf'ie pozniej w originie i nic :( co jest :( stary klucz nadal jest uzywany wiec nie wiem :( klucz jest w takiej formie : XX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX a ten oryginalny na podelku tak: XXXX-XXXX-XXXX-XXXX moze to miec jakies znaczenie? mam miesiac na wykorzystanie tego kluczu co dostalem na maila lecz nawet nie wiem gdzie go wykorzystac ;( Dodatkowo powiem ze napisane jest ze to klucz promocyjny

PostNapisane: 4 kwi 2013, 20:54 

karabinier napisał(a):
@edit2 :( kurde probowalem wpisac klucz w bf'ie pozniej w originie i nic :( co jest :( stary klucz nadal jest uzywany wiec nie wiem :( klucz jest w takiej formie : XX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX a ten oryginalny na podelku tak: XXXX-XXXX-XXXX-XXXX moze to miec jakies znaczenie? mam miesiac na wykorzystanie tego kluczu co dostalem na maila lecz nawet nie wiem gdzie go wykorzystac ;( Dodatkowo powiem ze napisane jest ze to klucz promocyjny

To nie jest klucz gry a kupon rabatowy na zakupy w Origin... Zgadnij dlaczego go wysłali.

PostNapisane: 5 kwi 2013, 15:46 

aha... czyli jesli go podam to moge taniej kupic gre -.- ja pier**** O.o mam nadzieje ze zle cie zrozumialem... bo jesli dobrze to chyba jesli bd chcial w cos od ea zagrac to bd wolal spiracic...

PostNapisane: 5 kwi 2013, 19:29 

karabinier napisał(a):
aha... czyli jesli go podam to moge taniej kupic gre -.- ja pier**** O.o mam nadzieje ze zle cie zrozumialem... bo jesli dobrze to chyba jesli bd chcial w cos od ea zagrac to bd wolal spiracic...

Powodzenia w piraceniu gier w dobie gdzie nawet tryb SP wymaga stałego połączenia z internetem...

PostNapisane: 5 kwi 2013, 21:54 

jak narazie wyszly 2 gry ktorych nie da sie spiracic: Diablo 3 i simcity. Zanim bedzie cos takiego ze naprawde we wszystkich grach to wprowadza minie jakies 5 lat co najmniej. A przypuszczam ze i wtedy po jakims czasie ludzie znajda sposob na spiracenie gier. A tak na temat to warto pisac do nich jeszcze raz? czy znowu raczej wysla mnie z kwitkiem?
@refresh

Strefa czasowa: UTC + 2