Teraz jest 18 paź 2019, 05:57

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 4 gru 2013, 20:38 
Offline

Dołączył(a): 23 kwi 2013, 21:32
Posty: 7
Witam. Mam problem z BF-em BC2. Gram w tą grę już ponad rok i wszystko było ok gra śmigała aż grać się chciało i ta grafika :D. Trzy dni temu po zalogowaniu się na serwer i przegraniu ok 5 min komputer uległ totalnemu zawieszeniu. Obraz się zatrzymał i był charakterystyczny dźwięk mówiący mi o tym że komputer się zawiesił. Zrestowałem go, uruchomiłem ponownie grę i sytuacja się powtórzyła. I tak codziennie. Dzisiaj pełen gniewu postanowiłem poszukać rozwiązania ale bezskutecznie. Dodam że komputer zawiesza się w różnych odstępach czasowych ( raz gram 5 min, raz 15, 30 i nawet godzinę ). Nie wiem czym to jest spowodowane. Dodam jeszcze że ponad miesiąc temu robiłem format komputera i BF śmigał aż było miło pograć.

Mój komp:
Procesor : Pentium Dual Core E5200 2.50GHz
Pamięć RAM : 4GB
System 64 bity ( wcześniej miałem 32 bity i bardzo dobrze działał, ale po formacie na 64 bity nie odczuwałem żadnej różnicy )
Karta Graficzna : Ati Radeon HD 4800 Series
Proszę o pomoc! Z góry wielkie dzięki.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 gru 2013, 21:21 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 cze 2007, 13:12
Posty: 826
Lokalizacja: Poznań
4800 series to dość szerokie pojęcie. Ale w sumie to bez znaczenia.
Być może masz za bardzo zakurzonego kompa i ci się przegrzewa? Ogarnij temperatury.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 gru 2013, 22:34 
Offline

Dołączył(a): 23 kwi 2013, 21:32
Posty: 7
a jak?? :D podaj link do programu jeśli byś był taki miły i kiedy to zmierzyć?? Podczas gry w bfa czy w jakąś inna grę??


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 gru 2013, 23:20 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 cze 2007, 13:12
Posty: 826
Lokalizacja: Poznań
W czasie gry oczywiście w bfa, co do programów to ich są dziesiątki.
Spróbuj np. ten: http://www.cpuid.com/downloads/hwmonitor/1.24-setup.exe

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 gru 2013, 22:04 
Offline

Dołączył(a): 23 kwi 2013, 21:32
Posty: 7
Ale jak ja mam to niby odczytać jak komputer mi się zawiesza i jedyne co mogę zrobić to Reset? Jak wcześniej patrzyłem to procesor miał temp. 60 stopnic C a karta graficzna ok 47 stopni C


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 gru 2013, 22:25 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 cze 2007, 13:12
Posty: 826
Lokalizacja: Poznań
Zaglądaj np. co pięć minut grania... A wgl 60 stopni "na pulpicie" to nie tak mało, po prostu od razu przeczyść kompa. Radiator procka w szczególności.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 gru 2013, 20:40 
Offline

Dołączył(a): 23 kwi 2013, 21:32
Posty: 7
Wszystko przeczyściłem. Wykosztowałem się na sprężone powietrze 13 zł :D .Co prawda tak szybko się nie zgrzał bo grałem ok 40 min. Patrzyłem co chwile na temp. procka bo karty graficznej była stała temperatura 47 stopni C. Procka zmieniała się od 49 - 59 stopnic C i jeszcze grałem. Raz jeszcze popatrzyłem i dalej było 59 stopni C . Potem zapomniałem popatrzeć grałem kilka mapek i znowu zawieszka. Podejrzewam że temperatura procka doszła do 60 i dlatego znowu zawiesiło kompa :(


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 kwi 2014, 10:00 
Offline

Dołączył(a): 23 kwi 2013, 21:32
Posty: 7
Ok problem rozwiązany. Uważam temat za zamknięty.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL