Teraz jest 20 sty 2018, 11:24

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 99 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor Wiadomość
PostNapisane: 7 sty 2011, 18:25 
Offline

Dołączył(a): 3 gru 2010, 14:18
Posty: 35
Mieliśmy w gameservers mamy w PT. Generalnie wygląda wszystko podobnie. Przeniosłem wszystko na PT żeby mieć wszystko w jednym miejscu no i taniej mniej więcej o 10%

_________________
Obrazek

Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.

— Albert Einstein


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 sty 2011, 21:50 
Offline

Dołączył(a): 9 lis 2010, 20:49
Posty: 18
[PURE]Iceman napisał(a):
Dla scislosci poprawie kolege Adriana :) serwer nie leży we frankfurcie, lecz gdzies w niemczech pod granica francuska (nie pamietam niestety miasteczka - jakas wioska :) )
Jakie macie doswiadczenia z gameservers? jakie pingi? ile slotow? jaka obsluga?


Ja osobiscie nie narzekam - ok jak byly nowe mapy to 2 dni byly lagi ze sie grac nie dalo ale ogolnie ja osobiscie laga nie uswiadczam gram z niemiec totoez troche blizej do amsterdamu na serwie nawet USA maja po 200 ping i graja , polacy , ruscy , niemcy itd i nie ma narzekania. Dlatego tez boje sie cos zmieniac ze wzgledu na koszta bo te 10 procent roznicy to jest naprawde niezauwazalne na serwer skladamy sie z kuplem wiec te 50 euro na kwartal za 16 slotow to nie jest tragedia . Oczywiscie gdybysmy chcieli wiecej slotow itd to juz by te 10% robily znaczna roznice ale na ta chwile nie rozwijamy nic wiecej, czekamy na crysis2 i wtedy bedziemy klan CRAZY rozwijac.
pozdro.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 sty 2011, 04:25 
Offline

Dołączył(a): 3 gru 2010, 14:18
Posty: 35
Dosyć typowe podejście do tematu. 10% to nic. Ale po np dwóch latach 10% robi się już duże. Tak trzeba na rzeczy patrzeć. Pomijając że różnica w cenie 10% to procentowo dużo.
Ja zdecydowałem się na PT ze względu na 10% i na to że wszystko jest w jednym miejscu serwer + ts + hosting dla procon.

_________________
Obrazek

Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.

— Albert Einstein


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 sty 2011, 14:03 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 cze 2010, 18:28
Posty: 10
Ja nadal szukam ludzi ktorzy maja pelny serwer 32sloty od gameserver.
Swoja droga 10% czy 20% to nie jest drastyczna roznica zwlaszcza gdy moze byc lepiej :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 sty 2011, 17:46 
Offline

Dołączył(a): 3 gru 2010, 14:18
Posty: 35
10% to sporo tylko że kwota mała i ciężko sobie uzmysłowić to dokładnie. :)

_________________
Obrazek

Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.

— Albert Einstein


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 lut 2011, 22:53 
Offline

Dołączył(a): 1 gru 2008, 17:29
Posty: 19
Witam, słuchajcie, mam takie pytanko. Chciałbym skorzystać z Procoma, tzn mam swój serwer na który chciałbym go wrzucić, na tym serwerze stoi ogólnie forum, ale nie jest ono zbyt często odwiedzane, ponieważ to takie bardziej dla klanowiczów. I mam wielki problem z konfiguracją tego.

Napiszę moje pytania jasno, jestem w tej kwestii zielony na maxa, także jeśli ma ktoś pisać poszukaj na google to niech da sobie spokój, szukałem ale większość tekstów jest w języku angielskim, no i wiadomo nie jest to angielski potoczny tylko ściśle tematyczny.

1. Czy Procom jako program jest do ściągnięcia za free, czy trzeba mieć jakieś konto aby można było się na niego zalogować, i dopiero wtedy podać dane serwera, oraz serwera gry?.
2. Czy najpierw podaję dane na serwer który posiadam, loguję się i dopiero wtedy wpisuje dane serwera BC2?
3. Czy mogę wpisać od razu dane serwera BC2? i czy np będzie to działało z poziomu windowsa?
4. Jak umieścić Procoma na serwerze? bo to jak dla mnie największa tajemnica.

Będę wdzięczny za podpowiedzi, lub namiar na kogoś kto to ogarnia i poświęci mi chwilę czasu. Mam ts, także można u mnie pogadać. Pozdrawiam i czekam na info.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 lut 2011, 13:35 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 lip 2009, 15:04
Posty: 332
Lokalizacja: Kutno
moge czesciowo Ci odpowiedziec
procon jest darmowy, mozna odpalic z windowsa (tzn mozesz skonfigurowac procona na swoim kompie - logujesz sie za pomoca hasla admina serwera bc2 i bedzie dzialal jak dlugo bedziesz mial kompa wlaczonego :wink: )
natomiast co zrobic zeby go miec na swoim serwerze to Ci nie odpowiem natomisat mozna wykupic miejsce na serwerze pod procona

_________________
Obrazek www.polishhussars.pl
szukaj serwera BF3 - [PH] Polish Hussars .pl


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 lut 2011, 14:42 
Offline

Dołączył(a): 1 gru 2008, 17:29
Posty: 19
marioseda napisał(a):
moge czesciowo Ci odpowiedziec
procon jest darmowy, mozna odpalic z windowsa (tzn mozesz skonfigurowac procona na swoim kompie - logujesz sie za pomoca hasla admina serwera bc2 i bedzie dzialal jak dlugo bedziesz mial kompa wlaczonego :wink: )
natomiast co zrobic zeby go miec na swoim serwerze to Ci nie odpowiem natomisat mozna wykupic miejsce na serwerze pod procona


No właśnie, chciałbym uniknąć płacenia dodatkowej kasy na wykupowanie miejsca dla procoma, skoro mam swój serwer na którym mógłbym go postawić, tylko pytanie jak go tam umieścić :/

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 mar 2011, 12:09 
Offline

Dołączył(a): 9 lis 2010, 20:49
Posty: 18
a co to oznacza ze masz swoj serwer?
Jak masz kompa 24h i na nim masz serwer ustawiony na twoim laczu to tam po prostu uruchom procona i bedzie nadzorowal serwer bo ustawianie procona na jakims serwerze jest wlasnie tylko po to zeby dziala jak ciebie nie ma.
Lopatologicznie :
Jak np wlacze procona na swoim kompie i mam komp wlaczony to procon caly czas jest polaczopny z serwerem gry i tenze serwer nadzoruje , killstreak , spambot , PB , ping kick itd ale jak wylacze komputer no to juz kicha bo jak ktos gra na moim serwerze to nie ma juz tych dodatkow , ktore ciesza. Wiec jezeli masz dostep do kompa serwerowego to tam uruchom procona (tak jakbys to robil na swoim kompie) i zostaw go wlaczonego.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 99 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL