Teraz jest 23 lip 2018, 17:22

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 99 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 18 gru 2010, 04:11 
Offline

Dołączył(a): 3 gru 2010, 14:18
Posty: 35
Adriano47 napisał(a):
My (PURE) kupiliśmy serwer u Obamy ;) no i oni dają od razu możliwość wynajmu serwera dla Procona.Firma to Primary Target.


Rozumiem że jesteście zadowolenia z Primary Target?

Ja ma ten serwer na Gameservers na miesiąc jak już wcześniej wspominałem. Na początku stycznia będę miała do podjęcia decyzję czy przenieść czy zostać. Ceny bardzo podobne. Mniej więcej 12PLN różnicy (PT tańsze) na kwartał tak że w sumie żadna różnica.
Brak hosta PRoCon na gameservers powoduje że primarytarget ma +. Wszystko w jednym miejscu ułatwia sprawę

Jak z lagami? Są, nie ma, bywają?

Gdzie serwer wybrać UK czy raczej po lądzie we Francji?

Jakie PT ma minusy bo na pewno coś tam ma :)

_________________
Obrazek

Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.

— Albert Einstein


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 gru 2010, 10:19 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 mar 2010, 16:49
Posty: 245
Lokalizacja: Bar "100 Radów"
h2o napisał(a):
Adriano47 napisał(a):
My (PURE) kupiliśmy serwer u Obamy ;) no i oni dają od razu możliwość wynajmu serwera dla Procona.Firma to Primary Target.


Rozumiem że jesteście zadowolenia z Primary Target?

Ja ma ten serwer na Gameservers na miesiąc jak już wcześniej wspominałem. Na początku stycznia będę miała do podjęcia decyzję czy przenieść czy zostać. Ceny bardzo podobne. Mniej więcej 12PLN różnicy (PT tańsze) na kwartał tak że w sumie żadna różnica.
Brak hosta PRoCon na gameservers powoduje że primarytarget ma +. Wszystko w jednym miejscu ułatwia sprawę

Jak z lagami? Są, nie ma, bywają?

Gdzie serwer wybrać UK czy raczej po lądzie we Francji?

Jakie PT ma minusy bo na pewno coś tam ma :)

Ogólnie jest ok,szybko pomagają w razie awarii informują etc ale po nowym patchu były straszne lagi po godzinie 18.Zapytalismy więc czy to ich wina szybko uzyskaliśmy odpowiedź że masa serwerów ma takie problemy.I jak się okazało po wczorajszym patchu do serwów lagi zniknęły(przynajmniej w moim odczuciu).Za wiekszość problemów winię EA/Dice niz operatora więc moja ocena Primary Target jest raczej pozytywna.

_________________
Obrazek
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 gru 2010, 13:00 
Offline

Dołączył(a): 3 gru 2010, 14:18
Posty: 35
Gameservers odnośnie lagów mówi dokładnie to samo.

_________________
Obrazek

Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.

— Albert Einstein


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 gru 2010, 21:54 
Offline

Dołączył(a): 9 lis 2010, 20:49
Posty: 18
Witam ponownie
juz wlasciwie ustawilem za pomoca Guardiana wiekszosc rzeczy jak partia w DM do 100 , 1 czolg , czas respy itd ale nie umiem ustawic tego zeby jak np kogos banuje albo PB banuje to zeby to jako tekst na srodku pokazywalo , pokazuje tylko w lewym narozniku jako tekst jak czat , kolejny problem to ustawienie killstreaka - wie ktos moze jak to zrobic zeby pokazywalo ze gracz XXX zakonczyl graczowi YYY killstreaka np 7 , no i zeby pisalo ze gracz XXX ma teraz killstreaka 5 np. nie widze w guardianie takiej funkcji , oki jest zakladka killstreaka ale tam tylko ustawic moge od ilu juz liczy ale zeby to pisalo to tego nie wiem gdzie ustawic
pomoze ktos ?
aha i najwazniejsze - czy ktos mi moze wyjasnic o co chodzti z tym PB bo jakos nie widzialem zeby choc raz PB wywalil kogos albo zeby po prostu kogos na serwer nie wposcil - trza to jakos specjalnie doinstalowywac ? czy jaki pieron .


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 gru 2010, 17:35 
Offline

Dołączył(a): 3 gru 2010, 14:18
Posty: 35
W Guardianie nie pomogę niestety. Próbowałem z niego korzystać ale PRoCon wydał mi się jakiś bardziej intuicyjny. Co do PB to zerknij kilka postów wcześniej. Tam jest napisane co trzeba zrobić.
Pozdrawiam

_________________
Obrazek

Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.

— Albert Einstein


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 gru 2010, 09:36 
Offline

Dołączył(a): 9 lis 2010, 20:49
Posty: 18
A w proconie da sie ustawic te rzeczy co pisalem powyzej ????


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 gru 2010, 11:44 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 mar 2010, 16:49
Posty: 245
Lokalizacja: Bar "100 Radów"
Na pewno da się ustawić komunikat pb o cheaterze komenda yell zamiast say.Killl streak tez da się ustawić ale odradzam na 5 ponieważ strasznie spamuje to chat 10 jest ok.

_________________
Obrazek
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 gru 2010, 01:10 
Offline

Dołączył(a): 3 gru 2010, 14:18
Posty: 35
Jak ustawić żeby na ekranie po prawej stronie pokazywało się kto kogo zabił i czym zamiast na środku na dole?

Jeszcze jedno pytanie odnośnie pbbans. W związku z tym że będziemy prawdopodobnie zmieniać dostawcę z gameservers na primary target to czy poczekać z pbbans do momentu ustalenia właściwego serwera który kupimy, czy można śmiało już teraz bo nie ma problemu ze zmianą danych serwera na pbbans.com

Pozdro

_________________
Obrazek

Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.

— Albert Einstein


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 gru 2010, 19:07 
Offline

Dołączył(a): 9 lis 2010, 20:49
Posty: 18
Lol uruchomilem PROCONA jest suuuper normalnie zrywa pape z dachu - dzieki - gdyby nie ten topic nigdy bym pewnie nie znalazl tego programu
Mam ale lekki problem bo nie wiem gdzie ustawic to ze jak leci ban to ma sie pokazywac albo na srodku albo po lewej stronie jako czat , cos namieszalem bo ostatnio nic nigdzie nie pokazalo hahah ,
Druga prosba to jakby kto mogl tak lopatologhicznie opisac jak mam teraz tego procona na jakis serwer machnac jak to pokolei zrobic gdzei wykupic i co dalej zrobic . Ja mam serwer na gameserver.com.
Pozdrawiam - serwer ***CRAZY*** jakby kto chcial odwiedzic to zapraszam.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 gru 2010, 00:44 
Offline

Dołączył(a): 3 gru 2010, 14:18
Posty: 35
W tym temacie jest raptem 70 postów. Odszukaj mój pierwszy i czytaj po kolei a znajdziesz odpowiedzi bo nie ma sensu się powtarzać :)

_________________
Obrazek

Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.

— Albert Einstein


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 gru 2010, 01:06 
Offline

Dołączył(a): 9 lis 2010, 20:49
Posty: 18
czytalem czytalem ale to niekoniecznie lopatologicznie wyglada
ja sobie marze zeby to tak wygladalo ; wejdz na strone www.fj9fjfi8j.com dzial ...... i tam zaznacz to po lewej na gorze itd itd :D

gorsyz problem to jest ta kwestia ban i kick ktory nigdzie nie jest pokazywany ani na srodku ani na konsoli - kompletna cisza - taki ban z partyzanta hahahah pomozcie jak to zmienic bo to wazne jest zeby bylo widac kto leci i za co
pozdro.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 gru 2010, 11:44 
Offline

Dołączył(a): 9 lis 2010, 20:49
Posty: 18
od 2 dni siedze nad Proconem i za cholere nie umiem znalezc tego zeby jak banuje lub kic to zeby to gdzies pokazalo czy na srodku czy na konsoli - jezu pomozcie cos bo zwarjuje. - przecierz to musi gdzies byc :D

nie no ja odpuszczam juz
teraz uzywam procona i guardiana jednoczesnie bo inaczej sie nie da - zenada.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 gru 2010, 10:06 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 mar 2010, 16:49
Posty: 245
Lokalizacja: Bar "100 Radów"
Banujesz lub kickujesz za pomocą komend ,dzięki pluginowi "in game admin" jeżeli wpiszesz "!kick pysio 30" to wtedy pojawi się ten text na chacie plus informacja "pysio30 kicked from the serwer".

_________________
Obrazek
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 gru 2010, 13:43 
Offline

Dołączył(a): 3 gru 2010, 14:18
Posty: 35
z poziomu procon też można. Na liście graczy zaznaczasz delikwenta do ukarania i na dole pokazuje ci się dodatkowe okno wtedy. Tam masz do wyboru kill kick i ban oraz podanie powodu.

Pozdro

_________________
Obrazek

Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.

— Albert Einstein


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 gru 2010, 00:21 
Offline

Dołączył(a): 9 lis 2010, 20:49
Posty: 18
tyle to ja wiem i tak wlasnie robie tyle ze info ze ktos z serwa wylecial itd nigdzie sie nie pokazuje ani na yell ani na konsoli - delikwent wylatuje z serwera ale nikt tego nie widzi a powinien - dla przestrogi.
pozdro.
aha a jak banuje z guardiana to na konsoli to jest widoczne , dlatrego tez teraz uzywam i procona i guardiana
nie chodzi o to ze nie wiem jak kickac czy banowac ino nie wiem jak to ustawic zeby to bylo widoczne.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 99 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL