Teraz jest 22 lis 2024, 21:44

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 520 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 35  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 29 sty 2010, 13:29 

u mnie wszystko gra na full detalach , srednio 45 fps na fullu , na full low srednio 65 fps , max 85

Proc: Q9400
Grafa: GTX275 1795MB
Ram : 6GB DDR2
Sys OP : Windows 7 Pro 64 bit

PostNapisane: 29 sty 2010, 13:37 

FPSy mierzycie frapsem?

PostNapisane: 29 sty 2010, 13:44 

Proc: i7 920
Grafa: BFG GTX295 2GB
Ram : 6GB DDR3 w tripple channel xmp
Sys OP : Windows 7 Pro 64 bit

20-30 fps na 1920x1200...

Moje pytanie: CO JEST?

PostNapisane: 29 sty 2010, 13:52 

Może zmień DX z 11 na 9; http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sho ... &p=3452594

PostNapisane: 29 sty 2010, 14:43 

Bardzo długo nie grałem w serie BF i z uwagi na życie rodzinno-zawodowe gram prawie raz na rok.
Ale nie mogłem przepuścić by pograć w nowego BF. Grałem prawie godzinę i mioodzio ... (po za bugami moonwalking).

Czy wiadomo coś n/t resetu postaci - czy "zarobione" punkty i unlocki zostaną wyzerowane gdy pojawi się pełna wersja?

Może ktoś z Was podzieli się wrażeniami z odblokowanymi "fjuczersami"?

Pozdrowienia dla "starej wiary" ;-)

Ps. bug - nie mogłem zarejestrować swojego nika mol ... "sprawdź czy nazwa zawiera litery lub cyfry" wtf?

Ostatnio edytowano 29 sty 2010, 14:47 przez Mol, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 29 sty 2010, 14:44 
Moderator forum

Mol napisał(a):
Czy wiadomo coś n/t resetu postaci - czy "zarobione" punkty i unlocki zostaną wyzerowane gdy pojawi się pełna wersja?

Może ktoś z Was podzieli się wrażeniami z odblokowanymi "fjuczersami"?

Pozdrowienia dla "starej wiary" ;-)

Jak informowaliśmy na stronie głównej, wraz z zakończeniem bety statystyki zostaną zresetowane.

PostNapisane: 29 sty 2010, 15:01 

DMG broni o wiele o wiele za mały...... a ammo szybko schodzi. Spróbujcie kogoś zabić z pistola ... Na filmikach z konsoli wystarczyły 2-3 strzały w korpus a tutaj jakaś masakra jest :O

ale jak to :(

PostNapisane: 29 sty 2010, 15:02 
Moderator forum

LipToN Earl Grey napisał(a):
DMG broni o wiele o wiele za mały...... a ammo szybko schodzi. Spróbujcie kogoś zabić z pistola ... Na filmikach z konsoli wystarczyły 2-3 strzały w korpus a tutaj jakaś masakra jest :O

Zgadzam się w pełni. Wystrzeliłem pół magazynka w przeciwnika a on dalej wesolutko biegał... dodatkowo przez cały czas migało mi 'zmień magazynek' - typowo konsolowa rzecz.

PostNapisane: 29 sty 2010, 15:12 

a nie brakuje Wam "leżenia"?
kolejne uproszczenie z konsol?

Już nie mogę się doczekać powrotu do domu ... mam nadzieje że mi żona i dziecko pozwolą pograć ;]

PostNapisane: 29 sty 2010, 15:19 
Moderator forum

Mol napisał(a):
a nie brakuje Wam "leżenia"?
kolejne uproszczenie z konsol?

Już nie mogę się doczekać powrotu do domu ... mam nadzieje że mi żona i dziecko pozwolą pograć ;]

Leżenia, większej różnorodności broni...
Czy tylko ja odnoszę wrażenie, że medyk jest przepakowany?

PostNapisane: 29 sty 2010, 15:27 

Uapa napisał(a):
LipToN Earl Grey napisał(a):

Zgadzam się w pełni. Wystrzeliłem pół magazynka w przeciwnika a on dalej wesolutko biegał... dodatkowo przez cały czas migało mi 'zmień magazynek' - typowo konsolowa rzecz.

Chyba Panowie nie chcą żeby 2 strzely pistoletem zbijały??

PostNapisane: 29 sty 2010, 15:37 
Redaktor Battlefield.pl

Więc i na mnie kolej, gra mnie nie odrzuciła jak było z Battlefield 2, ale jest właśnie kilka ale...

1) Brak leżenia i czołgania się to porażka tej gry.

2) Medyk z RKM? To kpina, powinien być jak najbardziej ruchliwy. (po którymś tam awansie dotałem pukawkę która puszcza 200 pestkową serię, dwóch takich medyków paraliżuje ruch na drodze)

3) Damage broni, no ja bym się nie zgodził że jest za mały, wlatuje do budynku z pistoletem i nożem w ręce, a wychodzę jako Fred Kruger ;), to kpina nóż i pistolet w połączeniu to lepsze zabawki na to wygląda niż jakiś pistolet maszynowy z którego walisz do przeciwnika 90 pestek a ten dalej łazi :) Kpina :)

4) Grafika, nie jest powalająca, nawet śmiem twierdzić ze Cod MW2 bije ją na głowę. (no ale może to wina mapy, choć tekstury trawy i krzaków z bliska wyglądają co najmniej dzienie)

5) Snajperzy według mnie bardzo bardzo za silni, no i takie pytanie jaki sens ma snajper z C4?

6) Amunicja, bardzo szybko się kończy, za szybko :)

Grając na sprzęcie ja poniżej zero przycinania, płynność i wszystko na HIGH:

Intel(R) Core(TM) i7 CPU 920 @ 2.67GHz, 12 Gb RAM, Shapire HD 4850x2, system Vista Home 64 bit.

PostNapisane: 29 sty 2010, 15:39 

Uapa napisał(a):
Czy tylko ja odnoszę wrażenie, że medyk jest przepakowany?

IMHO medykiem najłatwiej mi się grało ... grając w teamie można było kolegów ratować i osłaniać ...

PostNapisane: 29 sty 2010, 16:34 

Medyk jest zbyt uniwersalna klasa, dojdzie do tego ze na mapie beda biegac tylko medycy bo sprawdzaja sie zarowno jako support, jako pierwsza linia no i jako ich wlasciwa rola czyli medyk... Juz teraz wiekszosc osob gra medykiem ale niestety tak jak by to byl wylacznie support z ciezkim karabinem - apteczki zdarzaja sie sporadycznie, a o tym zeby ktos mnie podniosl jak padne moge pomarzyc. Gram od wczoraj do teraz z krotka przerwa na spanie (jak dobrze miec wolne ;) ) i przez caly ten czas zdarzylo mi sie tylko 2 razy ze ktos sie zlitowal i mnie podniosl pomimo ze mozna zarobic jesli sie nie myle 50p za to czyli tyle co za kill.
Jak juz o mentalnosci graczy mowa - malo kto chyba rozumie o co w tym trybie tak na prawde chodzi. Lataja wszyscy, strzelaja, a do tych bomb nikt nie podchodzi nawet. Ale to mysle ze z czasem sie zmieni, teraz wszyscy chca sie pobawic i zburzyc kilka scian :)
Mam pewne watpliwosci co do zliczania headshotow - niekiedy wyraznie widze przez lunete karabinu snajperskiego, ze pocisk przelecial obok kolesia lub trafil go np. w reke czy korpus a mimo to zalicza mi headshota. Nie wiem czy to wina lagow ale wyglada to dosc dziwne.
Przy lataniu UAV u mnie strasznie obraz przeskakuje, ciezko cokolwiek trafic. Sprawdzalem na roznych serwerach i pomimo ze nie mialem laga helikopterek poruszal sie "skokami"
Oprocz tego to co powyzej pisali przedmowcy - z kałacha trzeba w goscia wypruc caly magazynek zeby padl, a z pistoletu wystarcza dwa strzaly na wysokosci klatki/glowy i po nim

PostNapisane: 29 sty 2010, 16:50 

Pogralem dzisiaj z godzinę, i chyba mi się spodoba. Brak prone'a to mniej camperów - jak dla mnie przyjemniej. Snajper i medyk wydają mi się najłatwiejszymi do ogarnięcia klasami. Podoba mi się też inżynier, który jest również at-kiem. Tak jak i w bf2, nie jest to chyba najlepsza klasa dla statsiarzy i medalikarzy, bo czołgi choć chyba łatwiej zdemobilizować, bezbronne nie są :-) Moimi ulubionymi helikopterami jeszcze nie smigalem. Dopisze relacje jak uda mi sie znalezc jakis pusty serwer i polatac. Szkoda, ze nie ma tak jak w bf2, tj. singleplayerowego rush'a z graczami sterowanymi przez komputer - dawalo to mozliwosc nauczyc sie latac heli nie na serwerach.

System zniszczeń - jak dla mnie rewelacja, kolejny czynnik ktory bedzie psuc zabawe kamperom. Bunny hopping mi nie przeszkadza - wydaje mi sie zreszta ze gracze sa mniej zwawi niz w bf2.

Grafika na srednich ustawieniach przywodzi na mysl bf2142, zadnych rewelacji. Szukam i nie potrafię znaleźć opcji wyłączającej ten zajebisty bloom - bije po oczach za o wiele za bardzo. Moze to uklon w strone realizmu - w koncu w warunkach zimowych faktycznie tak troche jest.

Co do wydajności to jest to beta i bardzo możliwe, że kod jest nafaszerowany funkcjami diagnostycznymi, które mogą trochę wszystko spowalniać (oczywiście, tylko zgaduje - ale czesto tak sie robi). U mnie smiga całkiem grywalnie, nie chcialo mi sie odpalac frapsa ale metoda na oko, to nie spada ponizej 30-40 fps. Zadnych przycinek poza lagami sieciowymi, tak subiektywnie, z perspektywy friplejowca patrzac. i7 860, Ati 3870, 4GB ram, Win7 64 bitowy.

pozdr,
Ognacy

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 520 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 35  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2