Teraz jest 14 gru 2019, 11:01

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 28 sty 2010, 22:38 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 lut 2005, 17:14
Posty: 1116
Lokalizacja: Poznań
Gotowe i sprawdzone rozwiązania problemów z betą .

W przypadku gdy podczas instalacji widzimy wołanie o nośnik w cd/dvd należy :
- Plik BFBC2_PC_ClosedBeta_RC1_511270_Client_Redistributable.exe rozpakować przy pomocy WinRar`a (prawy przycisk - wypakuj tutaj...), następnie uruchomić plik setup.exe ( z tych rozpakowanych)
uwaga : czasem może to trwać nawet 5-10 minut.

rozwiązał: Piasecznik
---------------------------------------------------------------------------------------------------------


Proszę nie wypisywać tu problemów, a jedynie sprawdzone rozwiązania.

_________________
Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia, porażka na nie nie pozwala.
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 sty 2010, 23:47 
Offline

Dołączył(a): 5 sie 2007, 22:15
Posty: 94
Lokalizacja: st-ce
Freezy? Crashe do pulpitu?

Usuwamy stery od grafy, restart, cccleaner rejestru, instalujemy najnowsze.

Śmiga.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 sty 2010, 00:12 
Offline

Dołączył(a): 28 sty 2010, 20:54
Posty: 6
jeśli kogoś podczas logowania trapi komunikat "Unable to log in" to należy odznaczyć pole "Remember Password"


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 sty 2010, 14:24 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 sty 2005, 19:40
Posty: 2627
Lokalizacja: Alt Stettin/Birmingham UK
Problem z małą ilością FPS na Vista/Win 7
Change your DxVersion to 9 for a massive framerate boost.

I was usin an i7 OCed to 3.0ghz with a 2gb 285gtx and Windows 7.

Framerates were unacceptably low.

After I went to my config file and changed DxVersion=Auto to DxVersion=9, my framerates more than doubled. It was about a 2.5 times increase in my FPS.

I recommend everybody do this.

Edit: On windows 7, the config file is at:

Documents/BFBC2Beta/settings.ini (...in your documents, in the BFBC2Beta folder, the file called settings)

Change DxVersion=Auto to DxVersion=9

-------------------------

Alright maybe I was typing this too fast. Let me try to go a bit slower:

If you have Vista or Windows 7, by default, Bad Company 2 will not use DirectX 9. It uses Directx10 for vista, and I assume DX11 for Windows 7, though damned if I can tell. You can force it to use Direct X 9 by doing the following:

Open my computer
Go to the Users folder
Go to the folder of the user who has the beta installed
Go to My Documents folder
Go to BFBC2Beta folder
Open the settings.ini file

This is your config file.

The third line from the bottom is:
DxVersion=Auto

Change this line to
DxVersion=9

Save your changes, log on, enjoy your new better FPS.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 sty 2010, 22:49 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 gru 2002, 05:20
Posty: 2918
Lokalizacja: Piaseczno
Jeśli nie chce wam ściągnąć nowego patcha na Vista lub Win7 to trzeba z katalogu gry odpalic bfbc2updater.exe jako administrator.

_________________
Może usta że każ moż mie obrazk 1px/1px i wysy po jed poscie na mie?
Przecie tyle jest modem 14kbyt :) no i podp max 2 znaki ;>


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 sty 2010, 15:35 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 mar 2004, 19:56
Posty: 764
Zamiast (nie) dodawać znajomków przez wyszukiwarkę, można wejść na ten sam serwer, do jednego teamu i tam wybrać opcję dodania do znajomych (taka strzałeczka przy nicku, oczywiście na liście drużyn). Potem znajomy będzie widoczny na liście tak jak trzeba.

_________________
Prawdziwy programista wiesza się razem ze swoim programem


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 sty 2010, 20:39 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 lut 2009, 18:17
Posty: 220
supelek napisał(a):
Śmiesznie jest to że lufa czołgu czy działka mogę sterować, a łażąc na piechotę nie.


Miałem to samo, okazało się że w ustawieniach sterowania piechotą, nie miałem ustawionej myszki, a w pojeździe tak.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 lut 2010, 11:34 
Offline

Dołączył(a): 29 sty 2010, 15:17
Posty: 10
Jesli postac zaczyna Wam sama chodzic w jednym kierunku i niemozecie jej zatrzymac, nacisnijcie ten kierunek w ktorym postac idzie, powinno zadzialac.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 lut 2010, 10:40 
Offline
Spamer!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 gru 2006, 19:48
Posty: 5032
Lokalizacja: żyję od 14 mld lat ;] więc skąd ?
cezeter napisał(a):
Jesli postac zaczyna Wam sama chodzic w jednym kierunku i niemozecie jej zatrzymac, nacisnijcie ten kierunek w ktorym postac idzie, powinno zadzialac.

U mnie działa wejście do pojazdu/śmierć :(

_________________
Obrazek
#5000. post i "spamer!" :lol: | prawie od początku ciekawiło mnie co czeka na mnie tam (:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 lut 2010, 14:59 
Offline

Dołączył(a): 17 gru 2009, 16:31
Posty: 7
Umnie zmieniajac jakosc dzwieku na Low jest znacznie mniej rozlaczania z serwerow oraz wychodzenia do pulpitu.

Czy u was jak rozlaczy z serwera to nie mozna sie ponownie polaczyc? zatrzymuje sie na aktualizacji statystyk i dalej nie idzie, musze wylaczyc i wlaczyc gre ponownie zeby wszystko working.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 lut 2010, 18:20 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 cze 2007, 13:12
Posty: 826
Lokalizacja: Poznań
Jeśli gra zawiesza się pod koniec ładowania mapy(słychać dźwięk, kółko się nie kręci itp):

Wchodzisz do folderu z grą. Znajdujesz plik o nazwie "BFBC2Game.exe" i zamieniasz jego nazwę na "BF2.exe" ;p I to tyle :D


-----
tera aby zmienić to żeby widziało xfire wchodzimy w plik xfire_games i zmieniamy
DetectExe=BFBC2Game.exe
na
DetectExe=BF2.exe

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 lut 2010, 19:31 
Offline

Dołączył(a): 3 lut 2010, 08:55
Posty: 3
Jeśli ładowanie staje i wywala do pulpitu to zaktualizuj Directx do 10 albo 11


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 lut 2010, 20:25 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 lis 2009, 22:31
Posty: 390
Lokalizacja: Tarnów
X-fire
Nie działa ci XF w grze ?
Prawdopodobnie zadziała i u Ciebie - Wypróbuj
Wejdź w opcje Xf >gry > kliknij na BFBC2 i zmień renderowanie w grze z DX9 na DX10 !!!!

_________________
Obrazek
Między jednym .uchem a drugim !uchem jest Głowa ! Ja tu siedzę i kieruje ruchem !


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 mar 2010, 15:58 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 sty 2005, 19:40
Posty: 2627
Lokalizacja: Alt Stettin/Birmingham UK
Ze względu na koniec bety, temat zostaje zamknięty.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 14 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL