Teraz jest 22 sie 2019, 13:19

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 74 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 1 lut 2010, 14:55 
Offline

Dołączył(a): 17 cze 2005, 07:49
Posty: 108
Lokalizacja: Poznań
Witam.
Post informacyjny.
W dniu dzisiejszym razem w porozumieniu z firmą Gamesnet.pl odpaliłem trzy serwery Battlefield Bad Company 2 w wersji BETA.
Wszystkie po 32 sloty. Maszyna stoi w Poznaniu w naprawdę wypasionej serwerowni. Zatem gwarancja 100% niskich pingów dla wszystkich Polaków.

Serwerami zajmuje się społeczność graczy skupiona wokół strony G4G.pl (oficjalnej strony serwerów firmy INEA) stąd też pełen support jeśli chodzi o te serwery, odbywać się będzie na naszym Forum w dziale poświęconym BFBC2.
Tam też zadawajcie pytania jeśli chodzi o funkcjonowanie serwerów BFBC2

Serwery w przeglądarce w grze noszą nazwy:

G4G.pl hosted by GamesNet.pl [1]

oraz:

G4G.pl hosted by GamesNet.pl [2]

dorzuciłem kolejny serwer dla chętnych

G4G.pl hosted by GamesNet.pl [3] -> TRYB HARDCORE !!!!

Z racji braku konsoli i podobnych ficzerów w BECIE, skazani jesteśmy na mozolne wyszukiwanie tych serwerów w przeglądarce, i następnie dodanie ich do ulubionych poprzez kliknięcie w przycisk oznaczony na screenie kolorem zielonym i kliknięcie Add to Favourite

Obrazek

Gorąco zapraszamy. Fajnie jest pograć kiedy wszyscy mają niski ping !
Pełna wersja informacji: tutaj

Update z dnia 07.05.2010
Na stronie G4G.pl >klik < podaliśmy inny sposób dodawania serwerów do ulubionych. Tzw metoda na sprytnego

Update z dnia 09.02.2010
Na stronie G4G.pl -> >>>>> zmiany w CFG serwerów BFBC2 <<<<<<


Ostatnio edytowano 9 lut 2010, 12:06 przez wiciu, łącznie edytowano 5 razy

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 lut 2010, 16:35 
Offline

Dołączył(a): 19 sty 2010, 19:39
Posty: 15
Fajnie, zaraz na nie wpadnę, ale link jest wadliwy, nawet mi pasek nie drgnie :P
Mam Firefox'a


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 lut 2010, 17:03 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 sty 2004, 18:06
Posty: 166
Lokalizacja: Wejherowo
OOO fajnie

_________________
BF1942, BF V, BF2, BF2142, BF BC2, BF3- TeamC


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 lut 2010, 17:44 
Offline

Dołączył(a): 17 cze 2005, 07:49
Posty: 108
Lokalizacja: Poznań
Krzychu007 napisał(a):
Fajnie, zaraz na nie wpadnę, ale link jest wadliwy, nawet mi pasek nie drgnie :P
Mam Firefox'a


Działa działa.. mieliśmy mały event i nie spodziewałem się takiego obciążenia serwera www.
Już wróciło do normy. A i tak wymienimy zaraz maszynę.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 lut 2010, 23:49 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 lut 2005, 17:14
Posty: 1116
Lokalizacja: Poznań
Obecnie serwery na wysokości NOT FULL (górny brzeg). Ping 16 , i tak trzymać.

_________________
Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia, porażka na nie nie pozwala.
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 lut 2010, 01:01 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 maja 2004, 16:53
Posty: 497
Lokalizacja: Chorzów
Niestety jest z nim pewien problem. Mianowicie dotyczy to serwera nr 1.
Probując się do niego podłączyć, wyrzuca Punkbuster z gry z informacją iż CD KEY/GUID jest już w użyciu..
Podczas gdy bez problemu moge dostać się na inne serwery, w tym również na wasz serwer nr 2.

Mój problem nie jest odosobniony, gdyż część osób grająca na 2'ce miała ten sam problem z dostaniem się na 1'ke.

_________________
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: We are the [SPQR]... resistance is futile :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 lut 2010, 04:19 
Offline

Dołączył(a): 17 cze 2005, 07:49
Posty: 108
Lokalizacja: Poznań
Support na naszym forum .... w dziale Bugtrackera.
Dawaj swój nick w tym formularzu. Mniej więcej opisz o co biega. Temat nie ucieknie a ja sobie sprawdzę co tam się dzieje. Dzisiaj po twojej uwadze wbiłem na serwa nr 1 i bez problemu dało się grać.
Support na naszym forum.
Miłej zabawy.


EDIT: Odpaliłem jeszcze jeden serwer. Jeśli i ten się wypełni, stworzymy miejsce na kolejne procesy.
Update w pierwszym poście.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 lut 2010, 14:30 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 mar 2006, 10:32
Posty: 789
Lokalizacja: 3miasto
#1 i #2 zniknęły, #3 stoi dalej. Może ktoś potwierdzić? Bo nie wiem czy to coś u mnie nie tak...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 lut 2010, 14:40 
Offline
Redaktor Battlefield.pl
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2 lut 2010, 11:29
Posty: 324
A ja nie posiadam opcji Add to Favourite wtf?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 lut 2010, 15:20 
Offline

Dołączył(a): 7 paź 2005, 10:54
Posty: 15
a jest szansa na tryb HC?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 lut 2010, 16:03 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 sty 2010, 10:52
Posty: 16
NoAim napisał(a):
#1 i #2 zniknęły, #3 stoi dalej. Może ktoś potwierdzić? Bo nie wiem czy to coś u mnie nie tak...



U mnie to samo, wywaliło mi serwery z listy ulubionych a na liście widać tylko 3

_________________
Twój podpis był sprzeczny z regulaminem i został usunięty. Uapa


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 lut 2010, 18:04 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 cze 2005, 20:27
Posty: 1080
Lokalizacja: k-lin
Gdyby nie wyzywanie na serwerze, jedna wielka kampa, grało by się dobrze.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 lut 2010, 18:22 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 lip 2005, 11:54
Posty: 653
Lokalizacja: metropolia szczecińska
Specyfik napisał(a):
Gdyby nie wyzywanie na serwerze, jedna wielka kampa, grało by się dobrze.


Nie wiem do czego piejesz, jakby na innych serverach nie było kapmy. Mapa jest tak idiotycznie "pomyślana" i nic nie poradzisz -_-

_________________
Twój podpis był sprzeczny z regulaminem i został usunięty. Uapa

ale jak to :(


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 lut 2010, 01:11 
Offline
Redaktor Battlefield.pl
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 lis 2005, 20:16
Posty: 3923
Lokalizacja: Białystok
Serwery w porządku, ping niski (czyt. "dobrze wchodzi") choć czasem zdarzają się małe lagi.
Przekleństwa lecą często i gęsto, jeden koleś próbował sprowokować awanturę ale na szczęście bezskutecznie

_________________
Obrazek

I'm as cold as the cold wind blows


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 lut 2010, 02:09 
Offline

Dołączył(a): 17 cze 2005, 07:49
Posty: 108
Lokalizacja: Poznań
Tajemnica poliszynela jest to że narzędzi admnistracyjnych na razie nie ma żadnych.
Problemy z PB.... nagminne. Ale poradziliśmy sobie z tym.. po chamsku, na tyle na ile można ;-).
Po premierze pełnej wersji gry będzie lepiej.
:)


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 74 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL