Teraz jest 16 gru 2019, 02:52

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 74 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
PostNapisane: 15 lut 2010, 15:35 
Offline

Dołączył(a): 17 cze 2005, 07:49
Posty: 108
Lokalizacja: Poznań
Wujek_WilQ napisał(a):
ma ktoś jakiegoś ts3 albo venta żeby posiedzieć gazem ci co grają na serwerach G4g.pl mieli jakąś komunikacje głosową :P ?

Mumble na serwerze g4g.pl (v 1.2.2)
Zapraszam


Ostatnio edytowano 17 lut 2010, 23:58 przez wiciu, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 lut 2010, 22:38 
Offline

Dołączył(a): 17 cze 2005, 07:49
Posty: 108
Lokalizacja: Poznań
Coś na temat problemów z BFBC2 w dniu dzisiejszym.
Informacja z DICE
http://g4g.pl/problemy-z-uruchomieniem- ... %B3w-bfbc2


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 lut 2010, 09:48 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 kwi 2007, 21:27
Posty: 2385
Lokalizacja: Pyrlandia
Dziwne info ...

Dziwnym trafem owa łatka naprawiła wiele bugów, widać wreszcie kto z naszych znajomych jest online w BC2 i co więcej, widać na jakim gra serwerze.
I pewno się mylę, gdy twierdzę że wyłączenie serwerów było potrzebne do wgrania nowej wersji bety :P
I pewnie ta poprawka nie miała nic wspólnego z tym że mapy się szybciej ładują i jakby optymalizacja gry jest lepsza :P

Ale co ja tam wiem ... :lol:

_________________
Nie pomagam przez PW. Od tego jest forum.
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 lut 2010, 20:08 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 lis 2006, 15:47
Posty: 370
Lokalizacja: Bełchatów
Serwer jak dla mnie niegrywalny. Za bardzo laguje, co z tego że ping 20 jak cofa.
Zreszta, to polskie serwery... :)

admin bardzo miły. Więcej wyzywać powinien, pozdro.

_________________
Mówią morda nie szklanka, nie zbije się... ale blizny zostaną...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 lut 2010, 20:13 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 sty 2005, 23:43
Posty: 706
Sokar44 napisał(a):
I pewnie ta poprawka nie miała nic wspólnego z tym że mapy się szybciej ładują i jakby optymalizacja gry jest lepsza :P

Placebo tu, placebo tam.

Szkoda, że na polskich serwach jeden team jest zawsze na tyle niedorozwinięty, że 3/4 atakujących kampi całą rundę. Raz, może dwa razy widziałem wyrównane teamy, reszta to jacyś kretyni na górce albo po prawej i lewej stronie ^^ Już pomijam kwestię packetlossów na '2 - tam się chyba nie da zrobić roadkilla w ogóle :lol: Na '1 trochę lepiej, ale póki co i tak najlepiej się gra na multiplay.co.uk, killercreation albo gotlandzie :roll:

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 lut 2010, 23:51 
Offline

Dołączył(a): 17 cze 2005, 07:49
Posty: 108
Lokalizacja: Poznań
Sokar44 napisał(a):
Dziwne info ...

Dziwnym trafem owa łatka naprawiła wiele bugów, widać wreszcie kto z naszych znajomych jest online w BC2 i co więcej, widać na jakim gra serwerze.
I pewno się mylę, gdy twierdzę że wyłączenie serwerów było potrzebne do wgrania nowej wersji bety :P
I pewnie ta poprawka nie miała nic wspólnego z tym że mapy się szybciej ładują i jakby optymalizacja gry jest lepsza :P

Ale co ja tam wiem ... :lol:


No nie za bardzo kumam o co biega.
Odpowiadamy za działanie SERWERÓW gry... o kliencie bety możecie sobie poczytać na forach co.uk.
Wiem co się działo "na zaplaczu" I wiem dlaczego odpalenie serwerów i grant dla klientów przesunął się w czasie.
Hmm...
O tym jest ten njus.
Nie kumam cię Sokar44.
Elex napisał(a):
Serwer jak dla mnie niegrywalny. Za bardzo laguje, co z tego że ping 20 jak cofa.
Zreszta, to polskie serwery... :)

admin bardzo miły. Więcej wyzywać powinien, pozdro.


Póki jest beta... nie ma sensu działać bardziej niż upomnienia na czacie.
Opracowujemy własny panel zarządzający.. mam nadzieję że w pełnej wersji gry.. kulturka na serwerkach będzie przestrzegana.
Co do tzw "cofek" -> chętnie przyjmę twoje IP na priv.. sprawdzimy trasę .....itp.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 lut 2010, 12:25 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 kwi 2007, 21:27
Posty: 2385
Lokalizacja: Pyrlandia
wiciu napisał(a):
Opracowujemy własny panel zarządzający.. mam nadzieję że w pełnej wersji gry.. kulturka na serwerkach będzie przestrzegana.


Skorzystacie z BFBC2 Admin czy tworzycie własny autorski program ??

_________________
Nie pomagam przez PW. Od tego jest forum.
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 lut 2010, 22:58 
Offline

Dołączył(a): 17 cze 2005, 07:49
Posty: 108
Lokalizacja: Poznań
Sokar44 napisał(a):
wiciu napisał(a):
Opracowujemy własny panel zarządzający.. mam nadzieję że w pełnej wersji gry.. kulturka na serwerkach będzie przestrzegana.


Skorzystacie z BFBC2 Admin czy tworzycie własny autorski program ??


Wczoraj rozmawiałem o tym "zajebistym" sofcie z kolegą.
Jednego nie można odmówić kolesiom od BFBC2 Admin - REKLAMY i PRu.
To co uzyskałem od tej firmy.. to .. to jest wstyd i żałość. Ten soft nawet nie potrafi wyświetlić pełnej listy graczy. Można na nim ustawić.. hasło na serwerze. I parę zmiennych. Żadna rewelacja.
Kolega.. Anubis.. zajebisty admin z naszej społeczności .. napisał taki programik w 2h. DOSŁOWNIE. I jego programik DZIAŁA. Kolesie którzy wypuścili BFBC2 Admina... zgoda.. mają chęci.. i jest o nich głośno, ale oprogramowanie które przedstawili to jest tupet. Nic więcej.
Mamy ogromne doświadczenie w adminowaniu serwerami publicznymi.. (a jednak).. co prawda nie w serii gier BF, ale mechanizmy podobne.
Wiemy jak to powinno wyglądać.
Idealnym wzorcem softu do administracji jest to co można znaleźć np na sajtach w stylu www.sourcemod.net. I w tę stronę idziemy. Czyli koniec z RCONEM dla admina.
Autoryzacja.. poprzez PBGUIDA. :Levele adminowe. Pełne logowanie działań admina i graczy.. i to wszystko odzwierciedlone poprzez GUI na www.
;-)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 lut 2010, 00:18 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 kwi 2007, 21:27
Posty: 2385
Lokalizacja: Pyrlandia
Jeśli tak , to chylę czoła .
Mam cichą nadzieję że się podzielicie :) Sam szukam czegoś do administracji BC2 a niestety z BFBC2 Admin nie miałem do czynienia.

_________________
Nie pomagam przez PW. Od tego jest forum.
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 lut 2010, 00:19 
Offline
Oldboy Battlefield.pl
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 mar 2003, 19:56
Posty: 5348
Lokalizacja: Łódź (Desantowa:)
obdziejcie to jeszcze w efekciarskie menu... i sprzedawajcie po 10$ od sztuki ;)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 lut 2010, 19:06 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 sty 2005, 11:49
Posty: 345
Lokalizacja: Kraków
Mam nadzieje że goście z www.bf2cc.com coś pomyslą, tamta wersja pod BF2 działała całkiem sprawnie i nie trzeba było nikomu nic pisać, nawet gamesnet wgrywał tego modnamagera na swoich serverach.

_________________
Jeśli blondynka ma czarne odrosty, to znaczy że jej mózg jeszcze walczy...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 lut 2010, 20:47 
Offline

Dołączył(a): 4 lut 2010, 20:24
Posty: 40
Teraz wiem żeby nie brać serwera w Polsce, tylko za granicą. Temat powinien mieć tytuł, zapytanie "Serwery BC2 - jaką wybrać lokalizacje?" :lol:

_________________
Call of Duty


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 lut 2010, 21:03 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 lis 2006, 15:47
Posty: 370
Lokalizacja: Bełchatów
wiciu, mialem na mysli wyzywanie typów przez adminów, co dla mnei jest śmieszną sprawą.
Ale taka polska scena.

a co do trasy, to nie gubie żadnych pakietów, wszystko pieknie. Po prostu... to sa polskie servery, które nigdy nie beda tak dobre jak tez eu. Przykre, ale prawdziwe.

_________________
Mówią morda nie szklanka, nie zbije się... ale blizny zostaną...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 lut 2010, 00:21 
Offline

Dołączył(a): 17 cze 2005, 07:49
Posty: 108
Lokalizacja: Poznań
Elex napisał(a):
wiciu, mialem na mysli wyzywanie typów przez adminów, co dla mnei jest śmieszną sprawą.
Ale taka polska scena.

a co do trasy, to nie gubie żadnych pakietów, wszystko pieknie. Po prostu... to sa polskie servery, które nigdy nie beda tak dobre jak tez eu. Przykre, ale prawdziwe.


Nie bronię GN i nie mam pojęcia jak wyglądało dotąd granie w BFy na polskich serwerach.
Jestem odpowiedzialny za 4 czy też 5 potencjalnych serwerów tej gry w PL (zobaczymy na ile będzie zainteresowanie). Nie mam tak naprawdę zielonego pojęcia o scenie BF w Polsce. Wiem że do tej pory była to gra niszowa. Cokolwiek byście o niej mówili to ilość graczy BFa w porównaniu z innymi tytułami jest nieciekawa. Wiem że gracie na zachodnich serwerach. Oferta G4G jeśli chodzi o serwery publiczne to kultura, poziom, i zabawa w granie. Nie ma u nas czegoś takiego jak "kolega" admina. Jest za to regulamin.. i zasady.
My jako G4G nie mamy zadęcia na e-sport. Nie ma znaczenia dla nas czy ten czy tamten koleś jest jakiś pro elo zawodowym ziomalem czy też nie. Łamie regulamin ? Wylot :). Proste i jakże niezawodne.
Jeśli chodzi o admin toola.W dniu premiery gry może coś wam pokażemy. Może skorzystacie a może nie. Na razie udostępniliśmy nasz sofcik GSP na grupie mailowej DICE. Został przyjęty ciepło.. i na pewno działał lepiej ( w przypadku bety) niż produkt wspierany przez iD3.net. Słowa uznania należą się programiście z naszej ekipy Anubisowi.
Tak czy siak.. ja już w pełną wersję miałem okazję pograć : klik


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 74 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL