Teraz jest 24 paź 2020, 11:06

Strefa czasowa: UTC + 2




Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 29 wrz 2011, 07:42 
Offline

Dołączył(a): 25 lip 2011, 01:12
Posty: 76
No to tak:
Phenom II x3 720 3.0GHz
4 GB RAM
GTX 470 1280MB, takty rdzenia na 720MHz.
I zasadniczo tyle ważne :P.

FPSy:
Caspian Border: minimum 40 fpsów
Metro: 45 fpsów

Ustawienia:
Wszystko na medium, wszelakiego rodzaju AA na minimum, a AF na 8x, rozdziałka 1680x1050


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 wrz 2011, 08:45 
Offline

Dołączył(a): 29 sty 2010, 11:42
Posty: 6
Lokalizacja: Sieradz
Athlon II x3 2,9 GHz @ Phenom II x4 2,9 GHz
4 gb ddr 3 1333 Mhz
HIS Radeon hd 6870
Rozdzielczość 1440x900

Wszystko ustawione na ultra - 45-55 fps

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 wrz 2011, 15:36 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 wrz 2011, 14:35
Posty: 23
Je będę grał (bo jeszcze się nie pobrało) na :

Core2Quad Q6600 2.4 GHz
RAM : Geil 2GB 1333HZ
Grafa : GF 8800GT 1GB


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 wrz 2011, 18:40 
Offline

Dołączył(a): 20 cze 2010, 15:24
Posty: 3
Panowie mój wynik na becie wszystko na wysokich detalach
Procesor ; I7 CPU 950
Płyta główna ; GA-X58A-UD5
Ram ; 6gb
Karta ; gtx 460 oc
Zasilacz; OC 650
Rozdzielczość ; 1600x900
System; W7 64-bit
Fraps pokazał średnio 50-60fps
zainstalowana przeglądarka gogle chrome dzięki temu o 300mb ram mniej w użyciu niż w Firefox . Przeraziło mnie trochę zużycie jednak Ramu dochodziło do 4,12 GB (jakaś masakra ):)
znajomy ma sprzęt pomiędzy wymaganiami minimalnymi a rekomendowanymi i niestety nie da się grac.
A średnie zużycie procesora 50-60 % czasami skaczące do 80%


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 wrz 2011, 19:05 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 gru 2009, 17:45
Posty: 585
Lokalizacja: 52.211975N ,21.020908E
@Up
Mam podobnie :x
Procesor: Intel® Core™ i5-520M 2,4Ghz
Nominalna rozdzielczość LCD: 1920 x 1080 pikseli Full HD
Wielkość pamięci RAM: 4 GB DDR3 (1066 MHz
Pojemność dysku twardego: 500 GB
Interfejs dysku twardego: Serial ATA
Karta graficzna: NVIDIA GeForce GT 330M (DirectX10, SM 4.0, PureVideoHD) 1 GB
Na nominalnej rozdzielczości matrycy nie da się grać nawet jak zjechałem do 1440x900 i wszystko na LOW/OFF tnie się jak EMO na sterydach. :cry:

_________________
United Legions


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 wrz 2011, 20:19 
Offline
Redaktor Battlefield.pl
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 lis 2005, 20:16
Posty: 3930
Lokalizacja: Białystok
Procesor: AMD Phenom II 955 podkręcony @ 3.8Ghz
Rozdzielczość: 1080p (1920 x 1080)
Ram: 6GB DDR2 800Mhz
Dysk SATA II
Karta Graficzna: Fabrycznie podkręcony Radeon 4850 z 1GB pamięci

Na Op. Metro mam ~28-42 klatki, da się grać ale wszystko bardzo brzydko wygląda. Karta graficzna jest tu wąskim gardłem, w czasie grania jest wykorzystywana na 96-99%.

_________________
Obrazek

I'm as cold as the cold wind blows


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 wrz 2011, 22:29 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 gru 2009, 17:45
Posty: 585
Lokalizacja: 52.211975N ,21.020908E
Grievous94 napisał(a):
@Up
Mam podobnie :x
Procesor: Intel® Core™ i5-520M 2,4Ghz
Nominalna rozdzielczość LCD: 1920 x 1080 pikseli Full HD
Wielkość pamięci RAM: 4 GB DDR3 (1066 MHz
Pojemność dysku twardego: 500 GB
Interfejs dysku twardego: Serial ATA
Karta graficzna: NVIDIA GeForce GT 330M (DirectX10, SM 4.0, PureVideoHD) 1 GB
Na nominalnej rozdzielczości matrycy nie da się grać nawet jak zjechałem do 1440x900 i wszystko na LOW/OFF tnie się jak EMO na sterydach. :cry:

Edit:
Na 1280x800 jest nawet nieźle z płynnością na Low. Jednak wszystko psują lagi serwerów :evil:

_________________
United Legions


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 wrz 2011, 23:24 
Offline

Dołączył(a): 17 sty 2010, 22:02
Posty: 31
msi 9800gtx+, c2d e7400@2.8ghz, 4gb ddr2, gigabyte ep35-ds3. na 720p gra na ultra low jako tako dziala na metrze, do momentu wyjscia z niego z drugiej strony. generalnie granie w 720p na monitorze fhd wyglada mega slabo, gdy gram w okienku jest jeszcze gorzej ;p


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 wrz 2011, 23:27 
Offline

Dołączył(a): 20 cze 2010, 15:24
Posty: 3
Grievous94 napisał(a):
armada23 napisał(a):
LoL gra w ogole nie ma duzych wymagan a wy tu piszecie ze wam cos tnie na lepszym sprzecie odemnie.
Phenom x4 955 3.6ghz
4 gb ram
Radeon 6870 his x turbo
Gram na 1920x1080, wszystko ultra , aa ,x16 , 50fps obojetnie gdzie mega płynnie.
P.s do panow wyzej to czy masz 8gb ram czy 20 to i tak bez roznicy, nie ma gry co wykorzystuje wiecej jak 4gb

Może wykorzystywać więcej jeśli jest to wersja 64 a nie 32bitowa.

Tak jak napisałem zużycie ramu miałem ponad 4,12 wiec na prawde w becie wymagania są duże połowa urzytkowników którzy mają starszego sprzeta niż 1,5 r oku może mieć problemy


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 wrz 2011, 10:39 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 lip 2004, 12:27
Posty: 755
Lokalizacja: Katowice
a ja dla mobilniaków coś napiszę

laptop : ASUS N73S

procek: i7 2630QM CPU 2,0GHz - 2,9GHZ na TurboBoost
ram: 8 GB
Grafa: GF 540M

na ustawieniach automatycznych ok 20-30 fps w parku, w metrze podobnie , w mieście nie miałem jeszcze przyjemności grać, ogólnie nie zauważyłem ścinek itp przy wybuchach. nie testowne jeszcze na caspian.
Problem- wiesza sie bf3 wywala czasami out of memory na grafie - reinstal sterów zobaczymy czy pomoże
wersja sterowników grafy : 280.26


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 wrz 2011, 11:33 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 wrz 2003, 07:58
Posty: 1901
Lokalizacja: Gorzów Wlkp.
CPU: Xeon W3520 (~i7 920) @3.8 GHz
Mobo: X58 Classified
Ram: 6 GB @ 1600 MHz
Karta: Radeon HD6970 @ 940/1390, stery 11.10 preview
Zasilacz: oj tam oj tam
Rozdzielczość: 1920x1200
Ustawienia: Ultra i AA 4x - otwarty teren ok. 35-40 fps, tunele do 70 fps. Płynnie to to nie jest i ciężko się gra.
Wyłączone AA przy Ultra - bez zmian (??)
Tekstury otoczenia i coś tam jeszcze (nie pamiętam) na High i bez AA - otwarty teren 50-60 fps, tunele do 90 fps. Tu już się gra elegancko...

Testował ktoś najnowsze Catalysty 11.9? Czy są lepsze od 11.10 preview?

_________________
Nikogo nie ma w domu


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 wrz 2011, 14:10 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 lip 2009, 13:19
Posty: 21
Ja gram na laptopie Acer aspire 5742G i jestem zdumiony jak dobrze radzi sobie z BFem

Procesor: Intel Corei5 CPU M 480 @ 2.67Ghz z turbo boostem, który w razie potrzeby podkręca procesor do ok 2,9Ghz
Ram: 4 GB
Karta: NVIDIA GeForce GT 540M z zainstalowanymi beta sterownikami dla BFa

Wcześniej na forum widziałem testy z laptopami który były tylko niewiele gorsze od mojego, a udźwignęły BF3 na low przy 30fpsach, tymczasem gra ustawiła mi automatycznie średnią jakość i nawet na caspian border i przy 64 graczach fpsy nie spadają mi poniżej 25 (!)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek


Zamówienie preordera uzależniłem od tego jak będzie BF3 sprawował się na moim komputerze, a teraz wiem, że sobie poradzi :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 wrz 2011, 17:03 
Offline

Dołączył(a): 25 kwi 2010, 21:51
Posty: 30
Jestem pozytywnie zaskoczony optymalizacją. Gra jak widać chodzi dobrze nawet na laptopach i grafika nawet na medium wygląda świetnie. Dzisiaj zamawiam w końcu Windows 7 więc myślę, że zdążę pograć w betę do 10-go.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 wrz 2011, 19:05 
Offline

Dołączył(a): 11 lip 2011, 11:55
Posty: 34
Procesor: Intel Core i5 3.30GHz
Rozdzielczość: 1650 x 1080
Ram: 4GB DDR3
Dysk SATA II
Karta Graficzna: Asus Geforce 560Ti.

Nie wiem ile mam fps ale gra na ultra działa bez najmniejszych ścin.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 wrz 2011, 19:59 
Offline
Zbanowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lip 2011, 20:15
Posty: 202
Dual-Core E5200 2,5 na 3,0GhZ
nvidia 9600GT
4 GB ram 1066mhz

Rozdzielczość 1440x900
Wszystko low.
37 FPS park
metro 40
i ten ostatni punkt juz na zewnatrz 34 FPS
mierzone frapsem

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL