Teraz jest 25 paź 2020, 23:44

Strefa czasowa: UTC + 2




Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 174 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 5 paź 2011, 22:24 
Offline

Dołączył(a): 25 lip 2011, 01:12
Posty: 76
38. Po jednym przeładowaniu M320 następne nie mają już animacji.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 paź 2011, 23:19 
Offline

Dołączył(a): 5 mar 2010, 23:09
Posty: 16
System operacyjny: Windows 7 64bit
Procesor: podaj model oraz taktowanie (o ile jest podkręcony), Intel i7. 2600k 4.0
Karta graficzna: podaj nazwę modelu oraz ilość posiadanej pamięci, np. Radeon 6950 HD 1gb
Wersja sterownika karty graficznej: 10.9 dla Radka
Ustawienia graficzne: podaj rozdzielczość, Low, AA off, 1920x1080
Pamięć RAM: 8 gb
Ilość FPS:
Typ oraz prędkość łącza internetowego: Neo 20mbit
Opis błędu: Czasami mamy w ręce "Powietrze" zamiast radyjka
LINK: http://www.youtube.com/watch?v=3cyPqWLjpkk


System operacyjny: Windows 7 64bit
Procesor: podaj model oraz taktowanie (o ile jest podkręcony), Intel i7. 2600k 4.0
Karta graficzna: podaj nazwę modelu oraz ilość posiadanej pamięci, np. Radeon 6950 HD 1gb
Wersja sterownika karty graficznej: 10.9 dla Radka
Ustawienia graficzne: podaj rozdzielczość, Ultra, AA off, 1920x1080
Pamięć RAM: 8 gb
Ilość FPS:
Typ oraz prędkość łącza internetowego: Neo 20mbit
Opis błędu: Apteczka potrafi rozwalić kawałek muru : D
LINK: http://www.youtube.com/watch?v=QYwqOvpXehY

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 paź 2011, 14:01 
Offline

Dołączył(a): 6 paź 2011, 00:45
Posty: 2
Może moja uwaga się przyda do posiadaczy procesora AMD Phenom II x6 wyrzucało mnie od czasu do czasu z gry, czasami gra działała około godziny w porządku a potem znowu wywalenie w najmniej spodziewanym momencie, zdarzało się nawet po kilku minutach gry. Testowałem różne opcje co to może być (temperatura procesora i płyty ok, zmiana karty graficznej też nie pomogła) przeczytałem kilka forów i także ludzie posiadający ten procesor narzekali na to zjawisko, wczoraj wpadłem na pomysł, że jedyna opcja to wyłączyć 2 rdzenie i zrobić z phenoma X6 - phenoma x4 od tego momentu 2 dni jest spokojnie bez wywalania, znajomemu także tylko to pomogło. Pozostaje czekać, aż gra będzie poprawnie obsługiwała x6 jeżeli ktoś ma także ten problem niech napisze czy moje rozwiązanie pomogło.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 paź 2011, 14:16 
Offline

Dołączył(a): 6 paź 2011, 00:45
Posty: 2
Do powyższego błędu jeszcze moja konfiguracja:

System operacyjny: Windows 7 32bit
Procesor: podaj model oraz taktowanie: AMD Phenom II X6 11ooT (standardowe taktowanie)
Karta graficzna: podaj nazwę modelu oraz ilość posiadanej pamięci, np. Asus Radeon 6970 2 GB pamięci
Wersja sterownika karty graficznej: 11.9
Ustawienia graficzne: 1650x1050, ustawienia tekstur (high), reszta jak w ustawieniach high
Pamięć RAM: 4GB
Ilość FPS: 80-100
Typ oraz prędkość łącza internetowego: netia 4 mbit
Opis błędu: opis post wyżej


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 paź 2011, 01:17 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 gru 2010, 11:18
Posty: 24
System operacyjny: Windows 7 64bit
Procesor: Intel i3 550 3,2ghz
Karta graficzna: ati Radeon 5770 1gb
Wersja sterownika karty graficznej: Catalyst 11.9
Ustawienia graficzne: LOW
Pamięć RAM: 8gb 1600
Typ oraz prędkość łącza internetowego: ups 5mb

błąd #1 celownik zanika gdy jest skierowany na animacje dymu. W centrum celownika widac taki symbol ^ a ma byc ich jeszcze dwa, pionowo w dol
moge ewentualnie wrzucic filmik na youtube jesli jest niezrozumiale
Obrazek


błąd #2 lewitujące ammo
Obrazek


błąd #3 czasami jest tak z przeciwnikiem, ze jest odwrócony ode mnie a mnie zabije, lub jakies dziwnie ponaciagane modele jak jakies zombie ;D

błąd #4 migający ekran na delikatny odcień błękitu lub czysta biel podczas gry, najczęściej wystepuje podczas biegu

błąd #5 tam gdzie celuje na opisanym przeze mnie bledzie #1 strzelam przez te kamienie, zamarkowalem wrogow i poprostu strzelalem w kamien zabijajac ich z karabinu snajperskiego, m320, czy rpg

błąd #6 drażni mnie to jak zostane zabity będąc w podziemiach metra a moj wrog znajduje się na pierwszym respie atakujacych, to nie jest cheat wroga tylko ewidentny blad gry gdyż model stoi w miejscu bez żadnych oznak aktywnosci

jeszcze mam trzy dni testow wiec na pewno dopisze jeszcze pare rzeczy ;) pozdro

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 paź 2011, 13:48 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 gru 2010, 11:18
Posty: 24
System operacyjny: Windows 7 64bit
Procesor: Intel i3 550 3,2ghz
Karta graficzna: ati Radeon 5770 1gb
Wersja sterownika karty graficznej: Catalyst 11.9
Ustawienia graficzne: LOW
Pamięć RAM: 8gb 1600
Typ oraz prędkość łącza internetowego: ups 5mb

na mapie caspian border pojawiaja sie okropne lagi, i to nie wazne czy jest to serwer w niemczech francji czy uk, poprostu masakra jakbym mial co 10 sekund 999 i rzuca mnie na lewo i prawo

poza tym teraz mam migawki ekranu na kolor jasno zielony (wyzej opisywalem przypadek z migajacym ekranem na mapie metro)
do tego nie mozna zniszczyc drewnianych slupów i czolg nie ma szans aby przejechal oraz zahaczanie o nie wiadomo co, byc moze wywolane jest to przez lagi

zauwazylem nagly spadek jakosci grafiki, wszystko zrobilo sie takie chropowate niewyrazne oraz grafika 2d zrobila sie jakas zpikselowana a gram na rozdzielczosci 1900x1200

co do fpsow to nic sie nie zmienilo, jest tak samo jak w metro, i jesli chodzi o ogole wrazenie to niezle ;)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 paź 2011, 15:42 
Offline

Dołączył(a): 5 mar 2010, 23:09
Posty: 16
System operacyjny: Windows 7 64bit
Procesor: podaj model oraz taktowanie (o ile jest podkręcony), Intel i7. 2600k 4.0
Karta graficzna: podaj nazwę modelu oraz ilość posiadanej pamięci, np. Radeon 6950 HD 1gb
Wersja sterownika karty graficznej: 10.9 dla Radka
Ustawienia graficzne: podaj rozdzielczość, Low, AA off, 1920x1080
Pamięć RAM: 8 gb
Ilość FPS:
Typ oraz prędkość łącza internetowego: Neo 20mbit
Opis błędu: Na mapie caspian border można "wejść" w samolot
LINK: http://www.youtube.com/watch?v=inqVBWQkm94

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 paź 2011, 15:57 
Offline

Dołączył(a): 13 lis 2010, 23:25
Posty: 477
67*

Na mojej konfiguracji Caspian Border jest NIEGRYWALNY nawet jesli na low mam ponad 80FPS, cała mapa jest CIEMNA. Nic nie widać i bardzo to przeszkadza. : ( Poprostu jest to obrzydliwe.

Obrazek

_________________
Obrazek
Zapraszamy do Plutonu forum battlefield.pl !!! <- click


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 paź 2011, 17:50 
Offline

Dołączył(a): 13 lis 2010, 23:25
Posty: 477
68*
Kiedy chat-box jest rozwinięty nie można zmieniać niektórych ustawień graficznych w opcjach - bo ten go przysłania.

_________________
Obrazek
Zapraszamy do Plutonu forum battlefield.pl !!! <- click


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 paź 2011, 19:06 
Offline

Dołączył(a): 13 lis 2010, 23:25
Posty: 477
69* Z dużej odległości pojazdy są przeźroczyste.

Obrazek

_________________
Obrazek
Zapraszamy do Plutonu forum battlefield.pl !!! <- click


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 paź 2011, 19:43 
Offline

Dołączył(a): 26 kwi 2010, 21:10
Posty: 1
Płyta główna: Gigabyta GA-MA790XT-UD4P
Procesor: Phenom II x4 965 (rev.C3)
RAM: 4GB 1333 7-7-7-20
Karta graf.: HIS Radeon 6850 1GB
Karta dźwiękowa: Creative Sound Blaster 4
OS: Win7 64bit
joystick: Saitek Aviator AV8R-03

dzisiaj to już naprawdę dostałem nerwa:
- kompletnie nie idzie ustawić joysticka! Domyślnie kompletnie gra go nie rozpoznaje -dźwignia gazu nie działa, tak samo stery wysokości, kierunku itp. Przy próbie zmiany ustawień w menu, jeśli pojawi się zdublowany klawisz to już nie idzie zmienić ani przycisku który ja zmieniłem ani tego samego przycisku, który był przypisany do innej funkcji. Po prostu informuje, że wybrany przycisk jest już przypisany do innej funkcji i czy chcę kontynuować? Obojętnie czy kliknę OK czy ANULUJ to ten sam przycisk jest przypisany do różnych funkcji
- nie wiem czy to wpływ powyższego punktu, ale po próbie zmiany ustawień joysticka, odradzając się jako zwykły żołnierz zaczynam kręcić się w kółko. I co się okazało? Dźwignia przyśpieszenia na joysticku na max - to kręcę się w prawo, dźwignia na min. to kręcę się w lewo. Dopiero jak wyśrodkuję dźwignię to mogę wrócić do sterowania żołnierzem za pomocą myszki i klawiatury. W innych grach typu HAWX 2, Wings of prey - joystick spisuje się OK, więc nie wierzę że to wina joysticka. Poza tym już w Bad Company 2 nie szło nic z nim zrobić - osie odwrócone (zaznaczałem w menu i sprawdzałem opcje "odwróć osie") więc jakoś seria Battlefield i ten joystick "nie gadają ze sobą".
- zdaję sobie sprawę, że nie wszystko działa "od ręki", konfiguracje komputerów są przeróżne - ale kurde tu nic nie idzie zmienić tak by działało poprawnie!
- poza tym, dlaczego do opcji idzie wejść tylko po kliknięciu "DEPLOY"?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 paź 2011, 20:16 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 mar 2004, 19:56
Posty: 764
17. W Battlelogu - daję join, w lewym rogu przeglądarki - info o ładowaniu się na serwer, bf3.exe odpalony (<100MB) i sobie wisi. Zero reakcji.
18. To, co wyżej, a potem "You have already reserved a slot on this server. "
19. albo "Server disconnected unexpectedly. Do you have the latest version of the game? "
20 lub "You are already matchmaking, please wait for that to complete. "
21. Po kolejnej próbie wejścia do gry - Origin odpala się w kilkunastu oknach, a potem się sypie.

_________________
Prawdziwy programista wiesza się razem ze swoim programem


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 paź 2011, 20:49 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 mar 2003, 19:08
Posty: 416
Lokalizacja: Szczecin
Oprócz tego że Caspian jest ciężko grywalny na Eyefinity na 5870 z ustawieniami na LOW to zauważyłem jeszcze :

:arrow: Tekstury podłoża na całej mapie potrafią zniknąć jeśli patrzymy na nie pod pewnym kątem :

http://img43.imageshack.us/img43/2395/b ... 89resi.jpg

http://img9.imageshack.us/img9/1176/bf3 ... 94resi.jpg

:arrow: Ostatni schodek na dach budynku przy checkpoincie Gas Station potrafi zablokować gracza niczym półmetrowy murek.

http://img69.imageshack.us/img69/5715/b ... 55resi.jpg

:arrow: Szybko zmieniając broń możemy uczynić ją niewidzialną, tutaj strzelam z AKSU :o

http://img192.imageshack.us/img192/9778 ... 78resi.jpg

:arrow: Brak tekstur osłaniających pole widzenia z pojazdów w trybie Eyefinity. Tutaj mobilne AA.

http://img843.imageshack.us/img843/8575 ... 56resi.jpg

:arrow: Aha, no i znowu brak HUD, mapy itp. :roll:

_________________
"Swift, Silent, Deadly"


Ostatnio edytowano 7 paź 2011, 23:32 przez szymon08, łącznie edytowano 1 raz
Zbyt duże rozmary obrazków.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 paź 2011, 23:05 
Offline

Dołączył(a): 13 lis 2010, 23:25
Posty: 477
70*

Karabin m98 stojący na bipodzie:
- może stać w powietrzu,
- pod pewnymi kątami wpada się w tekstury kolby,
- w trakcie przeładowania widać "dodatkowy" celowniczek w trybie soft -> ten biały krzyżak, a powinien był zniknąć jak już lezymy, bo trochę to nienaturalnie wygląda.

Obrazek

_________________
Obrazek
Zapraszamy do Plutonu forum battlefield.pl !!! <- click


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 paź 2011, 00:29 
Offline

Dołączył(a): 5 mar 2010, 23:09
Posty: 16
System operacyjny: Windows 7 64bit
Procesor: podaj model oraz taktowanie (o ile jest podkręcony), Intel i7. 2600k 4.0
Karta graficzna: podaj nazwę modelu oraz ilość posiadanej pamięci, np. Radeon 6950 HD 1gb
Wersja sterownika karty graficznej: 10.9 dla Radka
Ustawienia graficzne: podaj rozdzielczość, ultra, AA off, 1920x1080
Pamięć RAM: 8 gb
Ilość FPS:
Typ oraz prędkość łącza internetowego: Neo 20mbit
Opis błędu: Nie wiem czy tak ma być ale dziwnie to wygląda : D Na caspian border możemy rozwalić całkowicie siatkę tym od naprawiania pojazdów :
LINK: http://www.youtube.com/watch?v=lw3JYgfF82w

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 174 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL