Teraz jest 17 paź 2018, 03:05

Strefa czasowa: UTC + 2




Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Artefakty w BF3
PostNapisane: 29 wrz 2011, 20:40 
Offline

Dołączył(a): 2 sie 2010, 19:46
Posty: 24
Witajcie!
Gram sobie w BFa, atakuje, zdobywamy park, wchodzimy do metra, a tam artefakty! Teksturki się rozmywają, coś a'la http://www.google.pl/imgres?q=artefakt& ... 20&bih=968 tylko na mniejszą skalę. Problem występuje tylko w metrze i za nim, w parku wszystko jest w najlepszym porządku. Gram na low, HD. Instalowałem najnowsze sterowniki od nVidii, te co niby miały być specjalnie pod BFa.
Mój sprzęt to:
Intel E2200 2.2ghz podkręcone do 2.9ghz
GF 9600
3gb ram
Wie ktoś co może być przyczyną? Park ponoć najbardziej wymagający a w nim wszystko cacy. :/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 wrz 2011, 20:47 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 wrz 2011, 11:21
Posty: 32
słuchaj ja gram na GTX 480 i tez mi się rozmazują tekstury w metrzę to problem dice nie twój to betą są i błędy.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 wrz 2011, 20:58 
Offline

Dołączył(a): 2 sie 2010, 19:46
Posty: 24
Bałem się, że może coś z kartą niedobrego się dzieje lub sterowniki wadliwe....


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 wrz 2011, 12:25 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 cze 2007, 13:12
Posty: 826
Lokalizacja: Poznań
Też tak miałem jak podkręciłem karte za mocno, oczywiście rozwiązaniem było zmniejszenie o parę mhz taktowania rdzenia i zwiększenie mocy wentylatora.

Ogarnij czy ci się nie przegrzewa sprzęt w czasie gry.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 wrz 2011, 14:45 
Offline

Dołączył(a): 2 sie 2010, 19:46
Posty: 24
Raczej się nie przegrzewa, sprawdzałem już w OCCT.
Co do podkręcania-wróciłem do fabrycznych ustawień i problem dalej występuje, jednak tylko w metrze jak wspominałem, w parku jest spokój.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 wrz 2011, 16:13 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lip 2009, 15:04
Posty: 3893
Wina bety, u mnie na 3 kartach (w tym 1 w osobnym kompie) występuje ten błąd, nie ma się co martwić.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 paź 2011, 19:50 
Offline

Dołączył(a): 2 sie 2010, 19:46
Posty: 24
Sprzęt się nie przegrzewa. Karta 50 stopni i sypie artefaktami.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 paź 2011, 20:18 
Offline

Dołączył(a): 30 wrz 2011, 22:57
Posty: 9
Też to mam. Pewnie uroki bety :P

Stery: 285.38


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 paź 2011, 12:00 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 wrz 2005, 18:46
Posty: 989
Lokalizacja: \/\//\\/\//\
Też mam te artefakty. A co do sterów to te UP@ za przeproszeniem mimo ze dedykowane to na śmietnik się nadają. Zainstalowałem je i gra podczas rozgladania na boki zaczęła szarpać. Rozwiązaniem jest instalacja starszych sterów nr nie pamiętam i gra się wyśmienicie.

_________________
"Kłótnia na forum jest jak uczestnictwo w
Paraolimpiadzie - Może i wygrałeś, co nadal
nie zmienia faktu, że jesteś niedorozwinięty. "


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 paź 2011, 12:51 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 mar 2010, 13:24
Posty: 42
Lokalizacja: Breslau
Uciszacz napisał(a):
Mój sprzęt to:
Intel E2200 2.2ghz podkręcone do 2.9ghz
GF 9600
3gb ram


Swoją drogą jak Twój sprzęt daje radę z BF3. Sam mam GF9600 GT, procesor troche lepszy i 4 gb ramu ale na Caspianie, na low detalach potrafi spaść do 18 klatek i stwierdziłem, że nie da się grać, preordera nie złożyłem:(

_________________
.::Zabijacz namber łan::.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 paź 2011, 14:13 
Offline

Dołączył(a): 28 kwi 2003, 11:57
Posty: 408
Lokalizacja: 127.0.0.1
Zdajesz sobie sprawe ze 9600 GT to karta ktora ma prawie 4 lata?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 paź 2011, 15:32 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 mar 2010, 13:24
Posty: 42
Lokalizacja: Breslau
@up Doskonale zdaje sobie z tego sprawę. Nie napisałem przecież nigdzie, że wymagam by Bf3 chodził mi w 50 klatkach. Zapytałem jedynie kolegi, który ma kartę podobną jak mu to chodzi, bo z tego co widzę nie poddał się i ciśnie jakoś w tego nowego BF'a.

_________________
.::Zabijacz namber łan::.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 paź 2011, 13:21 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 gru 2010, 11:18
Posty: 24
artefakty biora sie najczesciej z dwoch przyczyn, mianowicie z przegrzania oczywiscie karty graficznej czy tez ze zlych sterownikow

czasem wystarczy dac mu wiecej prądu czyli wymienic zasilacz (sprawdz jakie masz napiecie na +12v - info jest na naklejce zasilacza)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 paź 2011, 18:32 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 cze 2006, 18:08
Posty: 3819
Lokalizacja: Ozorków
kopciokk napisał(a):
artefakty biora sie najczesciej z dwoch przyczyn, mianowicie z przegrzania oczywiscie karty graficznej czy tez ze zlych sterownikow


wyjatek: RAGE :P

_________________
http://www.arma2coop.pl/
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 14 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL