Teraz jest 17 gru 2018, 06:51

Strefa czasowa: UTC + 2




Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 1 paź 2011, 12:07 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 lut 2005, 17:14
Posty: 1116
Lokalizacja: Poznań
W trakcie beta testów sprawdzamy nie tylko bugi i inne dziwne przypadłości gry, ale również jej optymalizację.
Wiadomo,że najlepiej kupić full wypas total sprzęcior ,ale kasa nie rośnie na drzewach. Trzeba korzystać z tego co się ma.
Aby przedstawić DICE wyniki pomiarów potrzebna jest wasza pomoc. Zapraszam do przedstawiania swoich wyników i sprzętu ... komputerowgo.

Wyniki proszę przedstawiać wg schematu ( pomoże to w opracowaniu danych)
System operacyjny: podaj nazwę oraz wersję systemu
Procesor: podaj model oraz taktowanie (o ile jest podkręcony)
Karta graficzna: podaj nazwę modelu oraz ilość posiadanej pamięci
Ustawienia graficzne: podaj rozdzielczość, ustawienia tekstur (low, medium, high, ultra), czy włączony jest AA itp.
Pamięć RAM: podaj ilość pamięci RAM
Typ oraz prędkość łącza internetowego
Ilość FPS:- na terenie otwartym i w tunelach metra , ilość klatek na sekunde sprawdzamy programem dostępnym pod tym adresem - http://www.fraps.com/download.php

Uwaga - sterowniki kart graficznych należy zaktualizować do najnowszej wersji - info na stronie głównej BF.PL

----------------------------------------------
Na początek mój wynik.

System operacyjny: Windows 7 Ultimate 64 bit
Procesor: 2 duo core E6550 2,33 GHz
Karta graficzna: nVidia GTX 460 Gainward 768MB/192bit SE
Ustawienia graficzne: 1920 x 1080 efekty na medium
Pamięć RAM: 4 GB
Typ oraz prędkość łącza internetowego - INEA 50 Mb światłowód
Ilość FPS:
* otwarta przestrzeń - 24-28 FPS
* tunele metra 30-36 FPS

_________________
Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia, porażka na nie nie pozwala.
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 paź 2011, 12:12 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 wrz 2011, 09:57
Posty: 32
Lokalizacja: Mogilno
System operacyjny: Windows 7 Ultimate 64 bit
Procesor: Phenom II X4 3.2 GHz
Karta graficzna: nVidia GTs 450 ZOTAC AMP Edition
Ustawienia graficzne: 1280 x 1024 medium-high
Pamięć RAM: 8 GB DDR3
Typ oraz prędkość łącza internetowego - Radiówka 4 MB/s
Ilość FPS:
* otwarta przestrzeń - od 50 w górę
* tunele metra - nie wiem ale coś od 70 w górę


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 paź 2011, 12:26 
Offline
Redaktor Battlefield.pl
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 lis 2005, 20:16
Posty: 3919
Lokalizacja: Białystok
System operacyjny: Windows 7 Ultimate 64 bit
Procesor: Phenom II X4 955 @ 3.8Ghz
Karta graficzna: Radeon 4850 1GB OC Gigabyte
Ustawienia graficzne: 1920 x 1080 efekty na low
Pamięć RAM: 6 GB DDR2
Typ oraz prędkość łącza internetowego - ADSL 5Mb/s
Ilość FPS:
* otwarta przestrzeń - 18-28 FPS
* tunele metra 22-36 FPS

@down te procki pasują do podstawki am2+ więc w czym problem??

_________________
Obrazek

I'm as cold as the cold wind blows


Ostatnio edytowano 1 paź 2011, 13:47 przez _Dominiko_PL, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 paź 2011, 12:34 
Offline

Dołączył(a): 28 kwi 2003, 11:57
Posty: 408
Lokalizacja: 127.0.0.1
@_Dominiko_PL DDR2 na platformie AM3? :mrgreen:

System operacyjny: Windows 7 Ultimate 64 bit
Procesor: Phenom II X4 945 @ 3.6Ghz
Karta graficzna: MSI GTX 460 Cyclone 768mb (901/1802/2050 1.125v)
Ustawienia graficzne: 1680x1050 Med/High bez AA
Pamięć RAM: 4 GB DDR3
Typ oraz prędkość łącza internetowego - Chello 25Mbps
Ilość FPS:
* otwarta przestrzeń - 40-50 FPS
* tunele metra 40-60 FPS


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 paź 2011, 13:00 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 kwi 2003, 16:59
Posty: 2604
System operacyjny: Windows 7 Ultimate 64 bit
Procesor: Q6600@3.3
Karta graficzna: GTX 260 oc
Ustawienia graficzne: 1280x1024 medium AA x2
Pamięć RAM: 4 GB DDR2
Typ oraz prędkość łącza internetowego - kablówka 16Mbps
Ilość FPS:
* otwarta przestrzeń - 40-60 FPS
* tunele metra 50-70 FPS

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 paź 2011, 13:20 
Offline
Zbanowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lip 2011, 20:15
Posty: 202
System operacyjny: Windows 7 Ultimate 32 bit
Procesor: E5200@3.0
Karta graficzna: GT9600
Ustawienia graficzne: 1440x900 LOW
Pamięć RAM: 4 GB DDR2
Typ oraz prędkość łącza internetowego - 15 MBPS
Ilość FPS:
* otwarta przestrzeń - 34-38 FPS
* tunele metra 39 FPS
* niebo 100 FPS

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 paź 2011, 14:29 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 cze 2007, 13:12
Posty: 826
Lokalizacja: Poznań
System operacyjny: win 7 x64 sp1 //świeżo po formacie/nie ma syfu
Procesor: Phenom II 965 (3.4ghz)
Karta graficzna: HIS 4890 (OC'ed 995mhz na rdzeniu, pamięć na 1185mhz)
Ustawienia graficzne: Low/1280x1024
Pamięć RAM: 4GB DDR3 1033mhz
Typ/dostawca oraz prędkość łącza internetowego: inea 25mb
Ilość FPS:
*Metro Low 20-50
*Metro Ultra 18-40
//Różnicy między tunelem a parkiem praktycznie nie ma.
//Różnicy na serwerze 16 slotowym również nie ma.
*Metro Low/Ultra ostatnia lokacja - 10-25 (Tam się nie da grać już)
*Caspian Low 12-40

btw. Jest coś lepszego od frapsa? Bo nawet jak pokazuje mi 30fps+ to na otwartej przestrzeni mam wrażenie jak bym i tak miał ściny.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 paź 2011, 17:42 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lut 2011, 19:56
Posty: 26
Lokalizacja: Przyroda
System operacyjny: Windows 7 Professional 64 bit
Procesor: Intel Core i7-2600K
Karta graficzna: ASUS ENGTX570 DCII/2DIS/1280MD5
Ustawienia graficzne: 1920x1200; Wszystko Medium, Teren i detale na Ultra, 2xMSAA, 8xAF
Pamięć RAM: 8 GB
Typ oraz prędkość łącza internetowego: UPC 35Mbit/4MBit
Ilość FPS:
* otwarta przestrzeń - 45-55 FPS
* tunele metra - 60-70 FPS

_________________
We are the SPQR. You will be assimilated. Resistance is futile.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 paź 2011, 20:41 
Offline

Dołączył(a): 14 mar 2010, 16:22
Posty: 6
System operacyjny: Windows 7 64 bit
Procesor: Intel Core i5 2500K
Karta graficzna: ASUS ENGTX570 DCII/2DIS/1280MD5
Ustawienia graficzne: 1680x1050 Ultra bez HBOA Blur AAx2
Pamięć RAM: 16 GB DDR3 1333
Typ oraz prędkość łącza internetowego - LAN 100 mbit
Ilość FPS:
* otwarta przestrzeń 50
* tunele metra 65
minimum
Brak przyciec lagów itp gram na serverach G4G.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 paź 2011, 22:06 
Offline

Dołączył(a): 27 kwi 2011, 21:48
Posty: 5
System operacyjny:Win7 Professional x64
Procesor:i5 760@4GHz
Karta graficzna: HD5870 vapor-x 1GB 950MHz rdzeń i 1350MHz pamięć
Ustawienia graficzne:High 1920x1080
Pamięć RAM: 8GB DDR3 cl9
Typ oraz prędkość łącza internetowego:LAN 100mbit
Ilość FPS: powierzchnia 45-80
metro 70-120


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 paź 2011, 15:08 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 kwi 2007, 21:27
Posty: 2384
Lokalizacja: Pyrlandia
System operacyjny: Windows 7 Ultimate 64 bit SP1
Procesor: QuadCore Q8400 2,66 GHz
Karta graficzna: EVGA nVidia GTX 460 768MB
Ustawienia graficzne: 1280 x 1024 efekty na high
Pamięć RAM: 4 GB DDR2 800
Typ oraz prędkość łącza internetowego - Netia 4 Mb/s
Ilość FPS:
* otwarta przestrzeń - 48-68 FPS
* tunele metra 62-82 FPS

Po zmianie bebechów

System operacyjny: Windows 7 Ultimate 64 bit SP1
Procesor: i5 2400 3,1 GHz
Karta graficzna: EVGA nVidia GTX 460 768MB
Ustawienia graficzne: 1280 x 1024 efekty na high
Pamięć RAM: 8 GB DDR3 1600
Typ oraz prędkość łącza internetowego - Netia 4 Mb/s
Ilość FPS:
* otwarta przestrzeń - 72-101 FPS
* tunele metra 87-122 FPS

_________________
Nie pomagam przez PW. Od tego jest forum.
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 paź 2011, 23:23 
Offline

Dołączył(a): 2 paź 2011, 23:18
Posty: 1
System operacyjny: Windows 7 Ultimate 64 bit
Procesor: Phenom II X6 1090T 3.9 GHz
Karta graficzna: Nvidia GeForce GTS 450
Ustawienia graficzne: 1440 x 900 medium-high
Pamięć RAM: 8 GB DDR3 1600
Typ oraz prędkość łącza internetowego - 6 MB/s
Ilość FPS:
* otwarta przestrzeń - 50-60
* tunele metra - 70-80


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 paź 2011, 14:50 
Offline

Dołączył(a): 5 mar 2010, 23:13
Posty: 4
Witam.
Sprzęt to laptop MSI GX640 i5-430M

System operacyjny: Win7 64-bit
Procesor: Intel i5-430M 2,26 turbo boost 2,56
Karta graficzna: ATI HD5850
Ustawienia graficzne: na razie 1200x1024 ustawienia mieszane, cały czas eksperymentuje
Pamięć RAM: 4Gb
Typ oraz prędkość łącza internetowego: kablówka 25 pobieranie i 5 wysyłanie Mb
Ilość FPS: różnie oj różnie od 25 do 50.

Mam zamiar zmienić jednak procka na i7640M co prawda nie jest 4 jajowy ale mam nadzieję, że pociągnie mi do góry płynność rozgrywki.
Jeżeli ktoś testuje podobną konfigurację do mojej to proszę o uwagi i propozycje ustawień.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 paź 2011, 22:12 
Offline

Dołączył(a): 5 mar 2010, 23:13
Posty: 4
mari007 napisał(a):
Witam.
Sprzęt to laptop MSI GX640 i5-430M

System operacyjny: Win7 64-bit
Procesor: Intel i5-430M 2,26 turbo boost 2,56
Karta graficzna: ATI HD5850
Ustawienia graficzne: na razie 1200x1024 ustawienia mieszane, cały czas eksperymentuje
Pamięć RAM: 4Gb
Typ oraz prędkość łącza internetowego: kablówka 25 pobieranie i 5 wysyłanie Mb
Ilość FPS: różnie oj różnie od 25 do 50.

Mam zamiar zmienić jednak procka na i7640M co prawda nie jest 4 jajowy ale mam nadzieję, że pociągnie mi do góry płynność rozgrywki.
Jeżeli ktoś testuje podobną konfigurację do mojej to proszę o uwagi i propozycje ustawień.


Zmieniłem jednak rozdzielczość na moją natywną. Większego spadku fps nie zauważyłem. Przyjdzie poczekać na finalną wersję.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 paź 2011, 03:31 
Offline

Dołączył(a): 5 paź 2011, 03:03
Posty: 4
System operacyjny: Windows 7 Home Premium 64 bit
Procesor: i5 2500k + Scythe Mugen II (chlodzenie)
Karta graficzna: MSI GTX 560Ti Twin Frozr II - podkrecone zegary :)
Ustawienia graficzne: 1080p. Wszystko na ultra. Opcja HBOA wylaczona. 2x MSAA
Pamięć RAM: 4GB @ 1333mhz
Typ oraz prędkość łącza internetowego: 20mb swiatłowód. Ping na G4G.pl = 7
Ilość FPS: dwor = od 55 pod 70, metro od 70 do 90 z kawalkiem, w waskich korytarzach przeszlo 100
Dodatkowo : SSD OCZ Vertex 2 120GB


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL