Teraz jest 14 gru 2018, 16:59

Strefa czasowa: UTC + 2




Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 3 paź 2011, 11:50 
Offline

Dołączył(a): 5 gru 2010, 11:07
Posty: 15
Witam,

Niedawno w celu polepszenia rozgrywki w BF 3 postanowiłem zakupić nową kartę graficzną (Radeon HD 6850). Wszystko jest ok, gra śmiga bez problemowo na High, na Ultra też powinno pociągnąć. Ale mam jeden problem. Gdy w okolicy jest dość dużo strzałów, a ja np. wbiegam po schodach i muszę szybko obracać myszką, wszystko to by było jakby gra nie nadążała do moich ruchów myszką (sprawdzałem, czy to przez blur, troszeczkę pomogło, ale problem dalej występuje) i tak więc jak już jestem na płaskim terenie to gra dopiero wykona jeszcze ruch w lewo bądź w prawo i dopiero się normalnie ustawia. Tak bardzo to mi to nie przeszkadza, no ale przy szybkich akcjach trzeba mieć dobrą zwrotność...

Może ktoś jeszcze ma podobny problem? Dodam również, że podczas tych "opóźnionych" ruchów gra nie ścina, obraz się nie trzęsie ani nic.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 paź 2011, 15:36 
Offline

Dołączył(a): 1 paź 2011, 22:27
Posty: 5
Mam coś podobnego. Gdy idę w prawo i obracam się w też w prawo (albo w lewo, nie do końca pamiętam) lub na odwrót, myszka (obraz ;p) mi się lekko przycina. Zastanawiam się czy to nie wina mojego Windowsa 7 32 bitowego. Proszę o pomoc . Z góry dzięki.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 paź 2011, 11:24 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2 kwi 2007, 07:45
Posty: 738
Lokalizacja: Kraków
Podobno pomaga zainstalowanie starszych sterownikow z certyfikatem którego nie pamiętam (cos na W). Na 100% działa to GF co do Radeonow to nie jestem pewien. Jest na ten temat wątek w dziale Ogólne o ile dobrze pamiętam.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 paź 2011, 10:35 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 mar 2007, 18:14
Posty: 826
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Problemem może być zbyt mała ilość RAM na płycie głównej i jak się obracasz, to z dysku doczytywane są tekstury.

_________________
Obrazek
Bored with video games? Try HFT instead
.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL