Teraz jest 14 gru 2019, 13:41

Strefa czasowa: UTC + 2




Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 5 paź 2011, 21:12 
Offline

Dołączył(a): 5 paź 2011, 20:56
Posty: 2
Będąc leworęcznym nie gram klawiszami [WSAD], tylko [P:L"] , aby zachować takie same odległości dla ALTi CTRL jak dla praworęcznych. Problem polega na tym, że nie mogę zmienić litery L do poruszania się w lewo. Po naciśnięciu L wyskakuje okno czatu w grze. W opcjach gry nie ma możliwości zmiany tej litery, jak i paru innych. Czy jest inna metoda na podmianę klawiszy w grze? Może jakiś plik typu config? Proszę o pomoc.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 paź 2011, 21:37 
Offline
Zbanowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lip 2011, 20:15
Posty: 202
Jak to jest być leworęcznym?

/Mod: Proszę następnym razem bez OT. /Mayek

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 paź 2011, 21:52 
Offline

Dołączył(a): 5 paź 2011, 20:56
Posty: 2
RivPolska napisał(a):
Jak to jest być leworęcznym?

Wsadź sobie prawą rękę w gips to się przyzwyczaisz do lewej ręki i będziesz wiedział.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 paź 2011, 14:45 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 wrz 2003, 07:58
Posty: 1901
Lokalizacja: Gorzów Wlkp.
Niestety pliki z konfiguracja klawiszy nie sa czytelne, wiec nie mozna ich zmienic poza gra :(
Pozostaje jedynie przypisanie klawiszy poprzez programy typu Logitech Setpoint itp.

_________________
Nikogo nie ma w domu


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 paź 2011, 15:58 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2 kwi 2007, 07:45
Posty: 738
Lokalizacja: Kraków
Miejmy nadzieje że w pełnej wersji będzie możliwość zmiany klawiszy. Chciałem ostatnio zmienic nóż żeby go wyciągać po naciśnięciu kólka myszy (nie wiem dlaczego ale zdarza mi się wcisnąć G zamiast F i rzucić granat) tak jak w BC ale niestety się nie da.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 paź 2011, 07:24 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 wrz 2005, 18:46
Posty: 989
Lokalizacja: \/\//\\/\//\
Ja przypisalem granat do kolka myszy i noz na boczny itd. Dalem granat na nieuzywany w grze klawisz klawy i ten klawisz zbindowalem w jednym z profili myszy na kolko. Proste i skuteczne. Swoja droga jezeli nie poprawia tego to lipa.

_________________
"Kłótnia na forum jest jak uczestnictwo w
Paraolimpiadzie - Może i wygrałeś, co nadal
nie zmienia faktu, że jesteś niedorozwinięty. "


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 paź 2011, 10:29 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 cze 2007, 13:12
Posty: 826
Lokalizacja: Poznań
Czemu musisz zmieniac wgl klawisze bedac leworecznym? Weź się przyzwyczaj do "standardowych" ukladow klawiszy i myszy w prawej łapie, przynajmniej wtedy nie bedziesz musial wszedzie przestawiac wszystkiego.
Ja jako leworeczny w sumie nawet nie probowalem zamieniac czegokolwiek, od razu jechalem tak jak praworeczni...
Taka rada tylko, sorry za offtop :P

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL