Teraz jest 7 gru 2019, 19:58

Strefa czasowa: UTC + 2




Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 7 paź 2011, 14:23 
Offline

Dołączył(a): 18 mar 2008, 21:14
Posty: 23
Witam.
Mam olbrzymi problem, nie wiem czy to chodzi o wersje gry (beta) czy o mojego kompa chociaż ten spisuje się w innych grach wyśmienicie, problem jest tylko z BF3.
Ale do rzeczy, mam bardzo duże spadki wydajności w grze, ilość fps to 30-50 ale 50 jest wtedy jeśli nikogo koło mnie nie ma. Ustawienia grafiki mam na high ale też nie wszystkie...
I co najlepsze kiedy nagrywam frapsem film to tak się zacina że samo przeskoczenie przez płotek sprawia mi problem, a widziałem ludzie nagrywali normalnie filmy przy grafikach pokroju gtx460...

Mam windows 7 64bit
i5-2500k przetaktowane na 4.2ghz
asrock p67 pro3
2x 2GB patriot ddr3
Asus GTX570 DCII
stery to 285.38 (najnowsze)

Jakieś pomysły ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 paź 2011, 14:39 
Offline
Zbanowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lip 2011, 20:15
Posty: 202
Tak - puść grę na low/medium.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 paź 2011, 14:55 
Offline

Dołączył(a): 18 mar 2008, 21:14
Posty: 23
RivPolska napisał(a):
Tak - puść grę na low/medium.


Nie ma żadnej różnicy ani pod względem fpsów ani pod względem jakości grafiki....


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 paź 2011, 15:06 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 kwi 2003, 16:59
Posty: 2604
Zasilacz?karta prawidłowo podłączona?wyniki z innych benchmarków

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 paź 2011, 16:07 
Offline

Dołączył(a): 18 mar 2008, 21:14
Posty: 23
MK napisał(a):
Zasilacz?karta prawidłowo podłączona?wyniki z innych benchmarków


Zasilacz tu nie ma nic do rzeczy ale też przy takim zestawie badziewia bym nie kupił - XFX 550W
Karta na pewno prawidłowo osadzona skoro w innych grach nie mam najmniejszego spadku wydajności, np. w BF BC2 mam 100-120fps i wszystko na max.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 paź 2011, 17:36 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lip 2009, 15:04
Posty: 3893
plove napisał(a):
MK napisał(a):
Zasilacz?karta prawidłowo podłączona?wyniki z innych benchmarków

Karta na pewno prawidłowo osadzona skoro w innych grach nie mam najmniejszego spadku wydajności, np. w BF BC2 mam 100-120fps i wszystko na max.

Może jednak podaj ten model?
Ja mimo zmiany karty graficznej na nowszą to w BC2 nie zauważyłem żadnej różnicy w przeciwieństwie do BF3 który zaczął działać przynajmniej 3 razy lepiej.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 paź 2011, 18:28 
Offline
Redaktor Battlefield.pl
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 sty 2007, 14:05
Posty: 141
Odkręć proca i grafike ( jesli tez kreciles )

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 paź 2011, 18:52 
Offline

Dołączył(a): 18 mar 2008, 21:14
Posty: 23
paxodeus napisał(a):
Odkręć proca i grafike ( jesli tez kreciles )


To jest tryb turbo, wbudowany pod tego procka - nie zmienia to różnicy.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 paź 2011, 19:11 
Offline

Dołączył(a): 2 sie 2010, 19:46
Posty: 24
Może przeskanuj kompa, zdefregmentuj dysk... Proste, ale może pomóc.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 paź 2011, 19:28 
Offline

Dołączył(a): 18 mar 2008, 21:14
Posty: 23
Uciszacz napisał(a):
Może przeskanuj kompa, zdefregmentuj dysk... Proste, ale może pomóc.


Komp ma niecały tydzień... xD


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 paź 2011, 19:37 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lip 2009, 15:04
Posty: 3893
plove napisał(a):
Komp ma niecały tydzień... xD

Tym bardziej zrób defraga, pierwsze dni używania komputera to zazwyczaj konfiguracja systemu, aplikacji i pobierania masy pierdół.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 paź 2011, 20:27 
Offline

Dołączył(a): 18 mar 2008, 21:14
Posty: 23
Mofixil napisał(a):
plove napisał(a):
Komp ma niecały tydzień... xD

Tym bardziej zrób defraga, pierwsze dni używania komputera to zazwyczaj konfiguracja systemu, aplikacji i pobierania masy pierdół.


Tak tylko odpaliłem 3DMark Ventage a także inne wymagające gry i tam nie ma problemów ze spadkiem fpsów, więc wychodzi na to że to albo wina gry albo może sterowników które nie są kompatybilne z tą grą.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 paź 2011, 21:33 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lip 2009, 15:04
Posty: 3893
Obecna beta sterowników to badziew jest więc może tu jest problem, trzeba poczekać.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 paź 2011, 07:30 
Offline

Dołączył(a): 22 cze 2011, 13:39
Posty: 209
Mofixil napisał(a):
Obecna beta sterowników to badziew jest więc może tu jest problem, trzeba poczekać.


Nie koniecznie, mam GTX 560 i cały czas miałem po 10-20 min gry zwiechy i ogólnie gra ciężko śmigała, po zainstalowaniu najnowszych sterowników Beta gra zaczęła śmigać pięknie i bez zwiechy mogę grać nawet 5 godzin.

_________________
Obrazek
Zapraszamy do Plutonu forum battlefield.pl !!! <- click


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 paź 2011, 08:57 
Offline

Dołączył(a): 18 mar 2008, 21:14
Posty: 23
Właśnie u mnie jest odwrotnie, te najnowsze sterowniki można o kant dupy rozbić, w 3DMark Vantage przez nie miałem prawie dwa razy mniej punktów a w grze to masakra.
Zmieniłem na 285.27 beta, jest nieco lepiej w BF3 bo koło 40-60fps ale już jak zmienię na low detale to mam na mapce metro 90-120 fps.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL