Teraz jest 12 gru 2018, 16:06

Strefa czasowa: UTC + 2




Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 8 paź 2011, 15:32 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 31 sty 2010, 18:31
Posty: 16
plove napisał(a):
RivPolska napisał(a):
Tak - puść grę na low/medium.


Nie ma żadnej różnicy ani pod względem fpsów ani pod względem jakości grafiki....



ustaw i zresetuj grę wraz z orginem i będzie OK

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 paź 2011, 22:44 
Offline

Dołączył(a): 25 kwi 2010, 21:51
Posty: 30
U mnie na Core i5 2500 K, GTX 460 1Gb oraz 4 Gb RAM-u generalnie średni fps oscyluje w granicach 40 na mapie Caspian border przy detalach na high ale momentami są takie spadki, właściwie to jest zacinanie gry, że nie idzie grać. Może to wina sterowników chociaż próbowałem dwóch wersji, może wina bety. W każdym razie mam nadzieję, że w finalnej wersji tego nie będzie bo inaczej można powiedzieć, że kasa poszła w błoto bo i ile przy 40-45 fps-ach da się grac w tą grę komfortowo to już te ściny są nie do przyjęcia i uniemożliwia to grę.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 paź 2011, 23:48 
Offline

Dołączył(a): 25 kwi 2010, 21:51
Posty: 30
Pierwszy raz widzę żeby ktoś mówił/pisał, że i5 to gówno..... Wydaje mi się, ze problemem może być....mało RAM-u. Podczas gry w użyciu jest praktycznie max, czyli 4 GB i po prostu doczytuje z dysku. W tej chwili zastanawiam się nad dokupieniem dwóch takich samych kości po 2gb, tym bardziej, że nie jest to drogie. Wydatek ok. 120 zł.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 paź 2011, 09:45 
Offline

Dołączył(a): 18 mar 2008, 21:14
Posty: 23
i5-2500k to najlepszy procesor w swojej klasie a już na pewno najlepszy do gier z obecnych na rynku.
Zainstalowałem stery 285.27 beta - niby jest wzrost ale na caspian na high detalach mam 40-50 fps a czasem mniej, natomiast na metro już mam koło 70-90fps, problem leży raczej po stronie gry a konkretniej w jej optymalizacji.

Btw. ram nie ma tu nic do rzeczy, żadna gra nie zabiera więcej niż 4GB - szkoda wyrzucać kasę w błoto.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 paź 2011, 16:57 
Offline

Dołączył(a): 25 kwi 2010, 21:51
Posty: 30
@plove
Racja. Z tym Ram-em to mój błąd, źle spojrzałem na użycie. Mam nadzieję, że finalna wersja będzie lepiej działać. Chodzi mi o te przycięcia na Caspianie bo fps generalnie ok 40. Beta Bad Company 2 też na początku tragicznie chodziła a później był znaczny przyrost wydajności.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 paź 2011, 11:05 
Offline

Dołączył(a): 30 mar 2010, 20:19
Posty: 4
Witam. Ja mimo wszystko sprawdziłbym zasilacz. Ja mam 560 Ti i miałem zasilacz 500 wat i wszystko super śmigało łącznie z bc2 aż do bety. Dopiero wymiana na 700 wat pomogła...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 paź 2011, 14:41 
Offline

Dołączył(a): 25 kwi 2010, 21:51
Posty: 30
U mnie mogę wykluczyć zasiłkę. Mam Chieftec 750W więc generalnie spory zapas mocy. Zobaczymy. Myślę, że to może być po części wina bety, serwery jeszcze nie dostosowane do takiej mapy jak Caspian.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 paź 2011, 14:50 
Offline

Dołączył(a): 28 kwi 2003, 11:57
Posty: 408
Lokalizacja: 127.0.0.1
IMO autor tematu nie rozroznia lagow spododowanych przez serwer a stuttering spowodowany przez sprzet, w twoim przypadku byly to raczej lagi spowodowane przez serwer bo mam duzo gorszy sprzet i gram praktycznie na stalych 50-60fpsach.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 paź 2011, 11:28 
Offline

Dołączył(a): 30 mar 2010, 20:19
Posty: 4
A możesz napisać jak się łączysz z netem. Neostrada czy może upc.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 paź 2011, 22:04 
Offline

Dołączył(a): 18 mar 2008, 21:14
Posty: 23
Jeśli chodzi o zasilacz to on nie ma najmniejszego znaczenia, jest to XFX 550W czyli w zupełności wystarcza.
Nie mam neo czy też UPC, mam internet kablowy w Telefonach Podlaskich 12MB i działa wyśmienicie, od 5 lat nie zerwał mi żadnego połączenia ani nie zlagował ani na moment.
Poczekamy na finalną wersję którą zamierzam zakupić i się okaże po czyjej stronie leży wina.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 paź 2011, 01:57 
Offline

Dołączył(a): 5 paź 2011, 03:03
Posty: 4
Jenot napisał(a):
Wydaje mi się, ze problemem może być....mało RAM-u. Podczas gry w użyciu jest praktycznie max, czyli 4 GB i po prostu doczytuje z dysku.

Dlatego warto miec ssd


Co do kompa mam i5 2500k ,gtx 560Ti + ssd i chlodzenie na proca, karta podkrecona do 935mhz i mam wiecej fps od Ciebie, wkoncu duzej roznicy w naszych kartach nie ma ale to chyba cos u Ciebie jest nie do konca tak.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 paź 2011, 01:09 
Offline

Dołączył(a): 25 kwi 2010, 21:51
Posty: 30
axowy napisał(a):
Jenot napisał(a):
Wydaje mi się, ze problemem może być....mało RAM-u. Podczas gry w użyciu jest praktycznie max, czyli 4 GB i po prostu doczytuje z dysku.

Dlatego warto miec ssd


Co do kompa mam i5 2500k ,gtx 560Ti + ssd i chlodzenie na proca, karta podkrecona do 935mhz i mam wiecej fps od Ciebie, wkoncu duzej roznicy w naszych kartach nie ma ale to chyba cos u Ciebie jest nie do konca tak.


Nie sadzę żeby u mnie było coś nie tak. Wszystko jest jak najbardziej ok skoro wszystkie pozostałe gry chodzą wyśmienicie. Poza tym jestem praktycznie świeżo po formacie bo półtora tygodnia temu zmieniałem system na win 7. Więcej fps masz bez wątpienia przez wykręconą grafikę na 935mhz. Moja działa na 715mhz - nie podkręcałem jej. Także nic dziwnego, że masz więcej klatek.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL