Teraz jest 25 lis 2024, 07:17

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 11 lis 2011, 02:33 

Witam!

Postanowiłem założyć konto ponieważ od czasu rozpoczęcia gry na multi irytuje mnie pewnien problem. Zdarza się że rundę wygrywa gościu, który nie dość że ma kosmiczny wynik dajmy na to 16 000 i przy tym 0 zgonów oraz 0 zabić. O co w tym chodzi to jest jakiś błąd czy świadome działanie? Nie raz ludzie mają na prawe konkretne wyniki a przez takie coś nie dostają czegoś na co zasłużyli uczciwą grą. Druga sprawa i pewnie mająca wiele wspólnego z pierwsza to ranking gdzie gracze mają 99 lvl po 12h czy tym podobne, to jakaś kpina...

Trzecia sprawa to robot saperski, czy ktoś gra może na xboxie i potrafi tym sterować? U mnie robot kręci się w koło i ogólnie jest jakiś nieprzewidywalny. Może jakieś wskazówki?

pozdrawiam

PostNapisane: 11 lis 2011, 11:16 

kozub87 napisał(a):
Witam!

Postanowiłem założyć konto ponieważ od czasu rozpoczęcia gry na multi irytuje mnie pewnien problem. Zdarza się że rundę wygrywa gościu, który nie dość że ma kosmiczny wynik dajmy na to 16 000 i przy tym 0 zgonów oraz 0 zabić. O co w tym chodzi to jest jakiś błąd czy świadome działanie? Nie raz ludzie mają na prawe konkretne wyniki a przez takie coś nie dostają czegoś na co zasłużyli uczciwą grą. Druga sprawa i pewnie mająca wiele wspólnego z pierwsza to ranking gdzie gracze mają 99 lvl po 12h czy tym podobne, to jakaś kpina...

Trzecia sprawa to robot saperski, czy ktoś gra może na xboxie i potrafi tym sterować? U mnie robot kręci się w koło i ogólnie jest jakiś nieprzewidywalny. Może jakieś wskazówki?

pozdrawiam

Gram w BF3 od początku na xbox (również w betę). W każdym meczu śledzę swoje poczynania w tabelce i jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby któryś z przeciwników miał jakiś szalenie nienaturalny wynik. 16k punktów za mecz (bez nagród) to dla mnie jakiś kosmos. Owszem, udaje mi się ugrać ponad 10k, ale z całkiem sporę ilością fragów (ponad 30). Zero zabić i zgonów mam często gdy dorwę się do jeta, a w powietrzu nie ma nikogo lepszego ode mnie - wtedy można trochę punktów ugrać. Jednakże posiadanie równocześnie kosmicznej ilości punków oraz zerowej ilości fragów/zgonów jest trochę podejrzane. Nie można jednak zakładać, że koleś który tyle ugra jest cheaterem. Może bazuje na SOFLAMie, może spotuje z MAV, może gania ze stingerem/javelin - gra nagradza za wszystko, więc jest na czym ugrać.

PostNapisane: 11 lis 2011, 12:01 

Tylko że postanowiłem przełączyć na tabele wyników i patrzyłem jak rosną mu punkty. Koleś dostaje co sekundę 10 punktów i tak sobie wynik rośnie. Ostatni raz sytuacja zdarzyła się na mapie operacja metro więc tylko piechota, w trybie podboju. Zgadzam się że nie można od razu założyć że koleś cheatuje ale to w jaki sposób nabija wynik nie zabijając i nie będąc zabitym jest podejrzane. Osobiście jest mi obojętne to jaki chłop ma stopień przez coś takiego czy wszystko już odkrył, liczy się zabawa i satysfakcja z odkrywania nowych broni o własnych siłach ale kiedy już taki ktoś odbiera ci zwycięstwo po udanej rundzie to trochę wkurza:)

PostNapisane: 11 lis 2011, 16:18 

To nie tycz się tylko xbox'a wlasnie grałem teraz na ps3 i taki sam przypadek, koleś był bez składu a nabijało mu punkty po 10 co pare sekund zero zabic 3 zgony na koniec mapy wyniki grubo ponad 10000.

PostNapisane: 11 lis 2011, 16:40 

Jak pisałem - ja jeszcze się z tym nie spotkałem, ale będę miał na to baczenie, jak coś to napiszę tutaj. Jeśli rzeczywiście to jakiś nowy czit, to frekwencja tego typu przypadków będzie stopniowo rosła.

Jako test mogę zaproponować co następuje: jeśli zobaczycie takiego gościa w waszym zespole, postarajcie się wejść do jego składu, i przed respawnem podpatrzcie co robi. Jeśli siedzi w bazie i nie wykazuje żadnej aktywności to na 100% bot. Jeśli jest w przeciwnej drużynie, to czasami gra pozwala na zmianę teamu, więc można spróbować szczęścia.

PS. Jeśli komuś się wydaje, że średnia 10pkt/sec to dużo, muszę go trochę ostudzić. Osobiście żadnym koksem w tej grze nie jestem, a mimo to miałem w becie średnią 7pkt/sec. Teraz mam sporo mniej, bo gram dużo reconem, którym zdobywam mniej punktów (co średnią zaniża). Jak patrzę na poziom niektórych graczy z którymi mam przyjemność się mierzyć, to nawet te 10pkt/sec to rozczarowująco mało.

PostNapisane: 11 lis 2011, 22:33 

Kolego ja mam przegrane ponad 60 godzin już i nie spotkałem się wcześniej żeby ktoś tak szybko nabijał punkty bez zabicia kogokolwiek. Pozatym chyba już wiem o c b wystarczy wpisać na yt bf3 boost i już wiadomo. Kolego ale tu nie chodzi o średnią, tylko o przyrost punktów po 10-20 co sekunde. Wyrobić średnia 10 na sekundę można bardzo prosto sam na metro mam wiele więcej niż 10pkt/sec. Podobny proceder dział się w bc2, poźniej to będzie tylko high level noob :)

PostNapisane: 12 lis 2011, 02:23 

Dla mnie osobiście 10 000 punktów za samą mapę bez beretek to dużo i grając online jeszcze chyba nie widziałem na bf3 żeby ktoś taki wynik osiągnął, oczywiście pomijam te cudowne wyniki o których pisałem. Zastanawiam się tylko czy możliwe jest uruchomienie bota na konsoli, raczej wątpię.

PostNapisane: 12 lis 2011, 09:44 

Jaxuck napisał(a):
Kolego ja mam przegrane ponad 60 godzin już i nie spotkałem się wcześniej żeby ktoś tak szybko nabijał punkty bez zabicia kogokolwiek. Pozatym chyba już wiem o c b wystarczy wpisać na yt bf3 boost i już wiadomo. Kolego ale tu nie chodzi o średnią, tylko o przyrost punktów po 10-20 co sekunde. Wyrobić średnia 10 na sekundę można bardzo prosto sam na metro mam wiele więcej niż 10pkt/sec. Podobny proceder dział się w bc2, poźniej to będzie tylko high level noob :)

Kolego, no właśnie ja też się jeszcze z tym nie spotkałem. Na YT są filmiki z kill/revive, czyli jednak koleś jeśli nie śmierci, to przynajmniej killsy mieć by musiał (nie wspominając już o tym, że w przeciwnej drużynie też taki koks musiałby się znajdować na szczycie tabelki, a o tym nikt wyżej nie wspominał). A jeśli masz co innego na myśli to linka wklej. I owszem - tu chodzi o średnią, bo to jedyny sposób sprawdzenia na battlelogu ile dany gracz średnio ugrywa na sekundę.

@kozub87 - 10k na mapę to naprawdę nic niespotykanego.A na konsolach wbrew wyobrażeniom, jest możliwe uruchomienie botów/czitów. nie jest to tak proste jak na PC, ale są macherzy którzy to potrafią. Jest ich jednak marginalna ilość w porównaniu do PC. Po więcej odsyłam na youtube.

PostNapisane: 12 lis 2011, 10:21 

Mnie chodziło o to i są w tej samej drużynie:

http://www.youtube.com/watch?v=sd8wChkYKtk

Tylko że jak ja grałem to był koleś w tej samej drużynie i tylko jeden.

PostNapisane: 12 lis 2011, 10:25 

Jaxuck napisał(a):

No właśnie ten filmik obejrzałem na YT, ci kolesie są z różnych teamów - zobacz że niektórzy mają nad głowami napisy na zielono, a inni na czerwono.

PostNapisane: 12 lis 2011, 15:37 

Wiem już jak to się odbywa podpatrzyłem jak to koleś robił. Robił to "legalnie". Nie chce tu pisać jak to się odbywa chociaż i tak pewnie na yt sie pojawi niedługo...

PostNapisane: 12 lis 2011, 17:34 

Obstawiam ze odbywa sie tak samo jak w BF2, tzn stats padding czy jakos tak, wystarczy ze umowia sie 3 znajome osoby, dalej nie bede pisac, osoby ktore to znaja to znaja a ktore nie, nie musza, a jezeli koniecznie chca to niech poszukaja na youtube czy gdzies.

PostNapisane: 12 lis 2011, 22:18 

Some Pl napisał(a):
Obstawiam ze odbywa sie tak samo jak w BF2, tzn stats padding czy jakos tak, wystarczy ze umowia sie 3 znajome osoby, dalej nie bede pisac, osoby ktore to znaja to znaja a ktore nie, nie musza, a jezeli koniecznie chca to niech poszukaja na youtube czy gdzies.

Akurat tu nie potrzebujesz drugiego gracza, i tylko to się da w trybie HC. I dobrze mówisz że kto nie wie to nie musi.

edit: http://g4g.pl/pl/ea-banuje-oszustow-bf3 to sobie mogą ponabijać :)

PostNapisane: 17 lis 2011, 23:41 

Cytuj:
Diter napisał(a):
Jaxuck napisał(a):

No właśnie ten filmik obejrzałem na YT, ci kolesie są z różnych teamów - zobacz że niektórzy mają nad głowami napisy na zielono, a inni na czerwono[/quote]

Dla mnie gra w ten sposób jest kompletnym idiotyzmem nie wiem jak wy ale takich ludzi powinni od razu banować... Dowartościowują się tak bo nie potrafią żyć dla mnie to jest po prostu ZALi to wszystko co mam do powiedzania w tym temacie:

Chętnie pogram ba xbox'ie i pogadam przez HS zapraszać z do pisaną treścią że jesteście z forum:)WrambaPL (Only hadset) preferuje szturm ale może być podbój (gram głównie weekendy) :!: 8) Oczywiście :arrow: BF3 ale BC2 :) też pogram (mniej)

Sorry za 2 posty pierwszy do usunięcia

PostNapisane: 19 lis 2011, 21:33 

Cześć ludziska. Dziś po raz pierwszy miałem okazję natknąć się na boosterowców (bo tak ich chyba trzeba nazywać). Ale po kolei 8). Podłączyłem się do gry kolegi (ważne: serwer HC). Wpadłem już na samą końcówkę rundy i nie bardzo wiedziałem jak się sprawa ma. Aż tu nagle patrzę na kumpla, a on skosił "naszego", lol. Pytam się dlaczego to zrobił, a on mi mówi żebym obczaił tabelkę. No to obczajam, facet ma 13k pkt, przy k/d 0/3 :shock:.
Zacząłem się bawić w detektywa, i na respawnie następnej mapy zacząłem kolesia śledzić. No i trafiłem na melinę hultajów. Nie napiszę tutaj jak to robią, bo jeszcze jakiś idiota dostanie przez to weny po przeczytaniu. Powiem tylko, że to nie to wklejane wyżej, wystarczają kolesie z własnego teamu, rzecz nie dotyczy zabijania/leczenia, i pozwala na sukcesywne zwiększanie wyniku o stałą wartość w stałych odstępach czasu. Działa prawdopodobnie tylko na HC. Możliwe, że są inne sposoby wewnątrz teamowe, ale ja akurat trafiłem na ten wyżej scharakteryzowany.
Żeby wywód zakończyć napiszę jeszcze, że cała drużyna się skrzyknęła i hultaje (było ich trzech) zaliczali ownkilla jak tylko ktoś ich zobaczył :lol: . W końcu wyszli z gry.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2