Witam serdecznie! Mam pewien problem, który uniemożliwia mi granie w Battlefielda 3 w sposób, powiedzmy, przyjemny i płynny. Widziałem także, że część graczy miała po premierze podobne problemy, jednak wertując fora nie zauważyłem, by obecnie ktoś na to narzekał.
Ale do rzeczy... Gra bardzo często się "crashuje" - szczególnie w single playerze. Jestem obecnie na etapie misji Operacja Łamacz Mieczy, w momencie, gdy zeszliśmy z dachów po wysadzeniu hotelu i wchodzimy do budynku (takiego zacienionego w środku). W momencie, gdy oczyszczę korytarz z wrogów i ruszę do przodu, gra momentalnie przestaje działać (wyskakuje info "Battlefield 3 przestał działać"). Dziwne jest to, że dzieje się to ciągle w tym samym miejscu. Wcześniej w singlu również zdarzały się pojedyncze crashe, lecz po restarcie gry można było ruszyć fabułę dalej.
Problem występuje także w przypadku gry w multi, jednak (na szczęście!) nie w trakcie rozgrywki, a średnio po 2 rundach, zawsze na ekranie z ładnym "niebieskim" dymkiem z napisem Zwycięstwo/Porażka. Dzieje się tak niezależnie od ustawień graficznych (próbowałem wysokie, średnie i niskie).
Podaję specyfikację komputera:
Procesor: Intel i5 2500k 3.3Ghz
Płyta główna: Asus P8H67-M PRO
Karta graficzna: Asus GeForce GTX560 Ti
RAM: 8 GB
Windows 7 64bit
Dodam jeszcze, że zaktualizowałem sterowniki do grafy (battle log kazał

).
Jeśli ktoś ma podobny problem i dał sobie z nim radę, albo ma wiedzę na temat jakiegoś planowanego patcha, proszę o wszelką pomoc lub informację

EDIT: System jest świeżutki, był stawiany 2 dni temu, jedyne co mam poinstalowane z dodatkowych programów to Kaspersky (dodałem w nim BF3 do wykluczeń), Origin i BF3, więc komputer nie jest zaśmiecony.