Teraz jest 24 lis 2024, 23:34

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Padaka
PostNapisane: 20 paź 2012, 13:49 

Witam serdecznie,
od premiery BF3 mam same problemy z tą grą. Na początku myślałem, ze to wina niestabilności systemu, jednak po pewnym czasie wreszcie ustabilizowałem procesor po OC. Jednak nadal to nic nie pomogło. Gra ma swoje humory i w większości przypadków gra dostaje zwieche(do pulpitu) bądź co gorsze wywala jakieś BSOD(0x00000116 , problem z plikiem atikmpag.sys), czasem jest to poprostu czarny ekran. Czytałem wiele wypowiedzi na forach oraz stronach na ten temat, zrobiłem update biosu płyty głównej, próbowałem rożnych sterowników do karty graficznej oraz Realteka, defragmentacji, naprawy gry poprzez Origin.I NIC. Przed paroma dniami podczas update'u BIOSU utraiclem wszelkie profile do OC wiec spróbowałem odpalić grę na Deafultowych ustawieniach....nadal to samo.... już kończą mi się pomysły i zastanawiam sie nad zaprzestaniem/sprzedazy gry.... jest ktoś w stanie mi pomoc ?

Parametry mojego kompa:
CPU : i5-2500k@4.8GHZ
MOBO : Asrock Extreme6 @ BIOS najnowszy
GPU : ATI 5870
RAM : Kingston HyperX 8GB 1600
Modyfikowany WIN 7 Ultimate x64 , czasem zastanawiam się czy to nie wina systemu właśnie ;/

Dziękuję z góry za konstruktywne odpowiedzi.

Tytuł: Re: Padaka
PostNapisane: 22 paź 2012, 13:16 

Skoro tylu rzeczy próbowałeś to metodą eliminacji można stwierdzić, że najpewniej jest to właśnie wina kombinowanego systemu. Oryginalne to cudo? SP w trybie offline Ci działa? Mam teorię, że Origin "nie lubi" Twojego systemu ale to tylko teoria :)
Edit:
Albo PunkBuster... Jego też aktualizowałeś?

PostNapisane: 5 lis 2012, 01:21 

Możliwe że przekreciles procesor i popaliles główki na procesorze i tylko wymiana procka pomoże albo postaraj się zmienić go na ustawienia podstawowe i podaj jeśli możesz minidupmy z Windows :)

PostNapisane: 5 lis 2012, 13:40 

Jeśli masz argument to go udowodnij. Wyślij mi proszę chociażby przypadek kiedy danej osobie popsuł (albo jak to lubisz zniszczył) się komputer od tego programu.

PostNapisane: 5 lis 2012, 13:42 
Zbanowany

https://forum.safegroup.pl/inne/dlaczeg ... t1153.html

Kpię z pozerstwa, chciwości, głupoty i próżności.

PostNapisane: 5 lis 2012, 13:48 

http://www.searchengines.pl/ComboFix-me ... 66762.html Proszę a tu masz dokładnie opisane działanie tego programu. Wiadomo nawet jak dotkniesz komputer może wybuchnąć ale jest to jeden z programów które warto używać do likwidacji zagrożeń. Po drugie jeśli coś pójdzie nie tak albo nie będziesz zadowolony z działania programu jest zawsze kopia zapasowa. :)

PostNapisane: 5 lis 2012, 13:49 
Moderator forum

Karta jest przyzwoita i według mnie to wina tylko softu. Co kryje się się pod określeniem "Modyfikowany WIN 7 Ultimate x64" ??
Jeśli to pirat, to możliwe że pewne modyfikacje wpływają na komfort gry. Sterownik odwołuje się do części OS i otrzymuje błędną odpowiedź. Brakuje mu kluczowych elementów i system próbuje sobie z emulować brakujące elementy.

Oryginalny Windows jest stabilny a wiem co mówię, gram na Windows 7 i na Windows 8 ...

Tutaj żaden ComboFix nie pomoże ...

PostNapisane: 5 lis 2012, 13:55 

Też nie wiem o co chodzi ze słowem "modyfikowany win7" ale moim zdanie nie poda pliki zrzutu a potem można stwierdzić co mu jest. Mógł również za duże oc zrobić i w maszynie popalić pręciki na procesorze i jedynie pomoże mu oddanie procesora na reklamacje.

PostNapisane: 5 lis 2012, 14:09 
Moderator forum

Pontas
Nie pisz bzdur. Nie pisz o rzeczach o których nie masz pojęcia, wyrażenie " ...duże oc zrobić i w maszynie popalić pręciki na procesorze..." rozbawiło wielu overlockerów i pewnych inżynierów z Intela :)

Opanuj swą fantazję i uważaj co piszesz, bo jak na razie same głupoty ci wychodzą. Niestety, kerpal też się nie popisałeś ...
Minidump wskaże tylko, że jest problem ze sterownikiem . Problem tkwi w OS.

PostNapisane: 5 lis 2012, 14:13 
Zbanowany

Z czym sokarku się nie popisałem ? tzn gdzie nie miałem racji ?

O karcie np.
Koniec OT

Sokar44

Kpię z pozerstwa, chciwości, głupoty i próżności.

PostNapisane: 5 lis 2012, 14:15 

Wiesz może to dziwne ale niestety to jest mój przypadek miałem tak właśnie z intel nie wersją może i5 ale starszym modelem. Dokładnie sypało mi wszystkimi bsod jakim była możliwość i dopiero po reklamacji i wymienieniu procesora wszystkie problemy znikły :)

PostNapisane: 5 lis 2012, 14:25 
Moderator forum

Pontas
Gdzie znajdziesz osławione pręciki w i5 -2500K ?? A może tak ?? W którym procesorze Intela, zdolnym do odpalenia gry BF3, znajdziesz te swoje pręciki ??

PostNapisane: 5 lis 2012, 18:03 

Mowie ja mam tylko zraze do firmy Intel dlatego tak napisałem co wyjdzie to już sam autor tego tematu niech sprawdzi. Racja co do i5 2500 ze niesamowicie się kręci ale zawsze może się coś rozwalić.

PostNapisane: 5 lis 2012, 18:28 

Pontas napisał(a):
Mowie ja mam tylko zraze do firmy Intel dlatego tak napisałem co wyjdzie to już sam autor tego tematu niech sprawdzi. Racja co do i5 2500 ze niesamowicie się kręci ale zawsze może się coś rozwalić.

Nawet metalową kulkę można zepsuć jak się postarasz...

PostNapisane: 5 lis 2012, 20:59 
Moderator forum

Pontas
Zamilcz i przestań się pogrążać. Jesteś głupcem i dalej brniesz w te swoje bzdury. Następna twoja brednia wyląduje w niebycie. Zacznij tu pisać jak nabierzesz choć odrobinę doświadczenia.
Jak widać powyżej, piszesz horrendalne bzdury.

PS
To nie obelga, to stwierdzenie faktu.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2