Teraz jest 18 lut 2025, 00:45

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 178 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 6 lut 2012, 20:17 

Witam!

Mój problem z PunkBusterem polega na tym że po 1-2 rundach zacina komputer. Jestem pewien że to PunkBuster ponieważ z wyłączonym nie ma mowy o zawieszeniu sie komputera i Hard Resecie. Co mam zrobic by to przestało zacinać mi komputer?Przekierowałem porty, ustawiłem aby PunkBuster były uruchamiany jako Administrator (Run as Administrator),Próbuje z firewallem ale nadal nic :)

Już mi rece opadają jak to naprawic prosze o pomoc
Pozdrawiam.

//edit zrobiłem tak jak kolega wyzej napisał, bez skutku :)

PostNapisane: 7 lut 2012, 14:01 

Witam!

Kolejny dzień kolejne starania kolejny stracony czas w poszukiwaniu pomocy.
Doszedłem do wniosku że wieszanie/freeze mojego komputera to wina usługi PnkBstrB.
Pierwsze zagrałem z PB włączonym oczywiscie freeze.
Następnie z wyłączonym i freeza nie było.
Co pozwoliło zmniejszyć mój krąg podejrzanych do PB.
Pierwsza usługą PB jest PnkBstrA która nie zacina komputera ani żadnej innej gry, wiec to nie wina PnkBstrA.
A drugą usługą PB jest PnkBstrB która (prawdopobodnie moim zdaniem) jest odpowiedzialna za wieszanie sie komputera.
Aby sie upewnić właczyłem BF3 zagrałem 1 minute a następnie wyłączyłem czyli udało mi sie zdążyć przed freezem.
Ponownie właczyłem podgląd usług, patrze i pomimo wyłączonego BF3 usługa PnkBstrB nadal jest właczona.
Sądzę że to ona po jakimś czasie dostaje buga jednocześnie psując moją gre i zawieszajac komputer.
Zastanawiałem się czy reset tej aplikacji regularnie co 5 minut pozwoliło by mi grac. Jeszcze to testuje.
Jeżeli się okaże że bedzie sie dało grac resetujac to co 5 minut wtedy trzebabędzie pomyśleć nad prostym programem działającym samodzielnie który będzie resetował tą usługę co 5 minut.Pozwoli mi to grac jednak bedzie to tymczasowy Fix pozwalający cieszyć mi sie grą.
Natomiast jeżeli okaże się że pomimo resetowania regularnie co 5 minut usługi PnkBstrB komputer bedzie się wieszał.
Wtedy to już mi rece opadna.

Jeżeli okazałoby sie że to sie sprawdza (resetowanie PnkBstrB co 5 minut) wtedy postaram sie pomysleć nad jakimś programem. A po wielu testach wyśle go innym by również jak ja mogli się cieszyć grą.

Wyniki wyśle później

Pozdrawiam.

PostNapisane: 7 lut 2012, 16:23 
Moderator forum

W oknie wyszukiwania wpisz services.msc i enter.
Wyłącz w usługach WebClient i Czas systemu Windows oraz Indeksowanie dysku. Sprawdź w usługach czy obie usługi PB maja tryb uruchomienia na Automatyczny. Jeśli nie, to ustaw na Automatyczny. Restart kompa i dopiero po restarcie użyj http://www.evenbalance.com/downloads/pbsvc/pbsvc.exe .

PostNapisane: 7 lut 2012, 16:32 

Dzięki za odpowiedź.
posługiwałem się services.msc jak wczesniej napisales.
i aplikację PnkBstrA oraz PnkBstrB resetowałem co 5 minut.
jednak nie zadziałało to.

Sokar44 napisał(a):
Wyłącz w usługach WebClient i Czas systemu Windows oraz Indeksowanie dysku. <-- to napewno zaraz przetestuje
Sprawdź w usługach czy obie usługi PB maja tryb uruchomienia na Automatyczny. <-- tak mają
Jeśli nie, to ustaw na Automatyczny. Restart kompa i dopiero po restarcie użyj http://www.evenbalance.com/downloads/pbsvc/pbsvc.exe <-- tego już uzyłem. testowałem PB za pomocą tego programu jednak nic nie wykrył.

Dziwi mnie jeszcze fakt że po wyjsciu z BF3 nadal PnkBstrB jest właczony
I jeszcze jedno. Mogę właczyć Bf3 pograc 10 minut wyjść , następnie znowu wejsc na jakiś server pograc 10 min i wyjśc i tak bez końca. i zwiechy nie ma. to mnie zastanawia.

Jeszcze 1 rzecz mnie zastanawia.
Zdarzają się czasem ludzie którzy pomimo PB potrafia oszukiwać.Może nalezy wykożystać ich metode ominięcia PB ?tylko jak

A czy próbował ktoś sie bawić z programem MSI Afterburner?widziałem na YT że kolesiowi to pomogło. Muszę i to przetestowac.

Ostatnio edytowano 7 lut 2012, 18:31 przez Sokar44, łącznie edytowano 1 raz
Scalenie postów

PostNapisane: 7 lut 2012, 18:34 
Moderator forum

Xaero napisał(a):

Jeszcze 1 rzecz mnie zastanawia.
Zdarzają się czasem ludzie którzy pomimo PB potrafia oszukiwać.Może nalezy wykożystać ich metode ominięcia PB ?tylko jak

A czy próbował ktoś sie bawić z programem MSI Afterburner?widziałem na YT że kolesiowi to pomogło. Muszę i to przetestowac.

To pierwsze to cheatowanie czyli coś co każdy uczciwy gracz będzie tępił.

Zmniejsz taktowanie przez MSI Afterburner, wielu to ponoć pomaga. I edytuj posty.

PostNapisane: 8 lut 2012, 11:01 

Sorki że w temacie Problem z PunkBusterem ale nie chce mi sie przenoscić, a że nie wykluczam winy PB to niech tu zostanie.

Co do Komputera to:
Procesor:Intel Core 2 Quad Q9400 2.66Ghz podkręcony do 3Ghz
Pamięć: 4GB DDR3
Grafika: Ati Radeon HD4850 1gb ddr3
Dysk:1TB

GTA4 przy full detalach 25-30Fps
Battlefield 3 Wysokie detale 30-35Fps

Przypomne. Gra po kilku minutach zawiesza komputer pomaga jedynie hard reset. a oto co próbowałem robić aby móc zagrac:

Underclocking z 640 do 600 i po 13 minutach zwiecha :/
może jeszcze bardziej obniże taktowanie

//Po underclockingu z 640 do 600 a następnie do 570 gra zawiesiła się po 2-3 minutach.
Zastanawiam się nad Overclockingiem.

Overclocking i znowu szybka zwiecha.

co do temperatury to grafika podczas gry grzeje się do nawet 65stopni
processor raczej nie ma prawa się grać ma nowe wielkie chłodzenie.
tylko troszkę underclocking tak samo overclocking i szybka zwiecha 2-3 minuty.

Oto lista rzeczy które już robiłem z BF3 (żebyście nie pytali czy robiles to tamto itp.):
-Wyłaczłem NOD32
-Przekierowanie wszystkich portów na mój PC w routerze
-Wyłączenie zapory windows
-Podkręcenie Magistrali z 333 do 375 przy mnożniku x6 dało mi to 3Ghz na procku przy 1500FSB
-CCleaner
-usuniecie PB oraz ponowne zainstalowanie (pbsvc a następnie pbsetup) //wykonywane kilkakrotnie w różnych lokacjach
-Uruchomienie BF3 jako admin.
-Uruchamianie procesów PnkBstrA oraz PnkBstrB jako administrator
-Uruchamianie Origin jako admin.
-Wyłacznie usługi WebClient w services.msc
-Uruchamianie ponownie PnkBstrA oraz PnkBstrB w services.msc
-w cmd wpisanie komendy bcdedit/set increaseuserva na 1500 ,1700,2000,2500,3000
-Wyłaczenie uslugi PnkBstrB podczas gry
-Podkręcenie rdzenia grafiki z domyślnej 640 do 660,670 a nawet do 630.
-Podkręcenie Pamieci grafiki z domyslnej 993 do 990,980,1000,1010,1020.
-Podkręcanie za pomocą MSI AfterBurner
-Uruchomienie Origina jako administrator
-Lepsze Chłodzenie Mostka
-Lepsze Chłodzenie grafiki
-Wyłaczenie sterowników dzwięku Realtek
-Re-instal systemu
-Nowe sterowniki do grafiki.

Prawdopodobnie jeszcze kilka zapomnialem przypomni mi sie to dopisze.

Co do ludzi przeglądających to forum jako goście jeżeli macie podobny problem wykonajcie wszystkie powyższe możliwości może któraś z nich wam zadziała.Wtedy proszę o wątek, które wam pomogło.

Próbowałem tych możliwości zawiodły.Lepiej wiedzieć co sie już próbowało zeby nie tracic czasu na ponowne testowanie zastanawianie się czegoś co było już wykonane.

//Po podrkęceniu grafiki z 640 do 660 oraz pamięci grafiki z 993 do 1010.udało mi sie grac 7 minut po czym wyszedłem.Następnie 3 minuty na innym serverze i wyszedłem, po czym zresetowałem Origin. Kolejnie 13 minut na innym serverze i nastąpiła zwiecha. łacznie 23m.
Możliwe że to wina Origina?A możlie że wystarczy bardziej grafike podrkęcic. Nastepnie jesze troche podrkęce grafike i wyśle wyniki.

//Podkręcenie rdzenia grafiki do 670 a pamieci do 1020. Po 9 minutach zwiecha.
Kolejne testy przeprowadze nad Originem.czyli 8 minut gry, wyjscie reset origina i znowu gra. wyniki już niedługo

//Odpalenie Origina jako administrator nic nie dało zwiecha po 8 minutach.

Ciekawią mnie 2 rzeczy:
- Dlaczego na serverach bez PB moge grać ile chce i zwiechy nie ma?
- Dlaczego reset Origina pozwala mi dłużej cieszyć się grą ?

Dodam jeszcze że temp. grafiki wynosi 35-40 normalnie, a po właczeniu gry wzrasta nawet do 65-70 stopni

Wyłączenie PB w ustawieniach BF3 nic nie dało.
Zastanawiam sie nad temp. BF3 potrafi nieźle zagrzać PC. grafika ma dobre chłodzenie procek tez ale interesuje mnie 1 część która sie grzeje zamontuje dodatkowe chłodzenie i napisze wyniki

Zaniepokoiła mnie bardzo wysoka temperatura Mostka północnego i południowego.Rano szybko zamontowałem nowe chłodzenie.
Teraz testuje gre.Jeżeli po 20-30 minutach sie nie zawiesi dam jak najszybciej znać.
Aktualnie sądzę że to wina przegrzewajacych sie częsci w komputerze.
Battlefield potrafi nieźle zagrzać kompa.Procesor z 40stopni podgrzał do nawet 55(zamontowałem nowe chłodzenie 12mm wętylatorek oraz 100 blaszek radiatora do których ciepło odpowadzane jest cieczą).
Grafika została ostatnio nieco przeczyszczona mimo to z 38stopni zagrzanie do 60 to jest zaledwie 10 minut :) a kolejna gra zwieksza temp do nawet 70. Po 15 minutach gry, odkręciłem pokrywe komputera i sprawdziłem ręcznie temp. mostka. Jak normalnie jest ciepły tak po grze sparzył mnie co mogło wnioskować że miał grubo powyżej 60. zamontowanie wętylatorka może schłodzić go nieco.

Nadal wiesza komputer >:(
pomimo zmiany ustawienia wętylatorka na korzystniejszą, nadal sie to wiesza. Czyli schłodzenie mostka nic nie dało.Aczkolwiek rano gralem 30 minut i sie nie zawiesiło(na PB oczywiscie). Może to grafika?

Powoli zaczynaja mi sie kończyć pomysły co może być przyczyną wieszania sie komputera przez BF3.

Lepsze chłodzenie grafiki nic nie dało.Czyli można wykluczyć przegrzewanie się jakichkolwiek części komputera.
jak również mnóstwo innych rzeczy które sprawdziłem.Jakakolwiek próba naprawienia BF3 , aby się nie wieszał nic nie da.
To koniec mojego długiego wątku.Prawdopodobnie EA i tak tego nie naprawi.A wszelkie próby zaradzenia wieszaniu się komputera to tylko marnowanie czasu.Mam dość ręce mi opadaja.Zostaje kontakt z EA w nadzieji że pomogą.

Pozdrawiam.

Kontakt z EA polska - kilka dni czekania i zero odpowiedzi.Wyje**** support ;)

Ostatnio edytowano 15 lut 2012, 17:27 przez Xaero, łącznie edytowano 3 razy

PostNapisane: 12 lut 2012, 12:36 

Ja mam z kolei problem taki: Punkbuster kicked (for 2 minutes) Reason: Violation.

Reinstalowałem i updatowałem PB. Nic nie dało.

PostNapisane: 12 lut 2012, 14:35 
Moderator forum

Xaero naprawde wspolczuje bo widze ze jako jeden z niewielu probujesz wszystkich mozliwych sposobow co sie chwali! Niestety nawet gdybym chcial to nie wiem jak Ci pomoc... z tego co czytam to sprawdziles chyba wszystkie mozliwe opcje...

a co do temperatur np karty graf to 65-70 to pikus naprawde :) moj 6870 na auto chlodzeniu w bf ma 90-95 i potrafi tak dzialac po 6h non stop bez problemu... ustawiam na manualu chlodzenie ze temp spada do 80 (ale wtedy wentyl dziala jak odkurzacz ;) ) fakt ze karte mam troche zasyfiona w srodku ale nie chce mi sie rozbierac systemu chlodzenia w kazdym razie gram tak juz ze 3 miesiace i nic sie nie dzieje wiec w Twoim wypadku rowniez nie podejrzewalbym zbyt duzej temp tymbardziej ze jak mowisz nie przekracza 70...

Powodzenia w rozwiazaniu problemu! Ale wydaje mi sie ze musisz sprobowac z EA support jednak.

Ps. co do konta EA polska na tym forum to juz nieaktualne jest... koles ktory go uzywal chyba juz nie pracuje w EA lub tez totalnie olal Polska scene BF... :roll: A kiedys nawet sie staral... ;)

PostNapisane: 12 lut 2012, 15:04 
Moderator forum

gamespy34 napisał(a):
Ja mam z kolei problem taki: Punkbuster kicked (for 2 minutes) Reason: Violation.

Reinstalowałem i updatowałem PB. Nic nie dało.

Taki komunikat często się pokazuje użytkownikom , używających aktywatorów Windows. Jeśli masz oryginalnego Windows to możesz mieć jakiegoś trojana na pokładzie.

PostNapisane: 14 lut 2012, 11:33 

Dzis po nowym patchu oczywiście mam problem " Game disconnected: you were kicked by PunkBuster. Stated reason: PunkBuster kicked player 'outsider102' (for 0 minutes) ... RESTRICTION: Corrupted File/Memory [98080696]" Zna ktoś może rozwiązanie ?

Pozdrawiam

Ps. Widzę ze wszyscy znajomi tak maja :)

Obrazek

PostNapisane: 14 lut 2012, 11:50 
Redaktor Battlefield.pl

Ta, na forum Battlelogu aż wrze :mrgreen: Niezła kupa z tego patcha, niestety

I'm as cold as the cold wind blows

PostNapisane: 14 lut 2012, 12:37 

Kupa to mało powiedziane :D

PostNapisane: 14 lut 2012, 13:25 

Hehe ja najpierw wbiłem się na serwer kick po 2 min, potem you were kicked 0 ..., i na końcu odpalam grę pojawia się ikonka na pasku i proces sam się zamyka :twisted:

PostNapisane: 14 lut 2012, 14:55 

jak by to był pierwszy patch po którym gra się sypie, trzeba się przyzwyczaić, a tak ogóle ciekawie co popsuje w patch który naprawi dzisiejsze problemy :P

PostNapisane: 14 lut 2012, 15:12 

Witam

Co do wieszania sie komputera.
Zastanawiałem się jeszcze nad: zainstalowaniem innych sterowników dzwięku oraz kontakt do EA (tylko nie polska :D ).
Dzisiaj wyszła aktualizacja. Gdy zobaczyłem ją po raz pierwszy pomyślalem "Pewnie do ku*** nendzy wysłali patcha naprawiającego wieszanie się i wywalanie błedów w bf3" gdy właczyłem gre byłem taki zadowolony że działa. po czym koniec grania komputer jak zwykle odmówił posłuszeńśtwa :)
O ile sie nie myle to BF2 miał ten sam problem po czym zrobili nową gre z tym samym bugiem.Jeżeli instalacja innych sterowników nie pomoże to jedyne co mi pozostanie to czekać na patcha (który na 90% i tak nic nie naprawi :)

Pozdrawiam.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 178 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2