Teraz jest 15 kwi 2025, 17:27

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 15 lut 2012, 23:34 
Moderator forum

Zainwestuj w porządną przewiewną obudowę z co najmniej 2 wiatrakami i porządne chłodzenie do procka.

PostNapisane: 15 lut 2012, 23:51 

:? Będę musiał (i mój komputer) wytrzymać do majówki, kiedy to pójdę do pracy ;) Szkoda, że nie mogę uchylić obudowy - koleś u którego składałem kompa założył plomby, których zerwanie wiąże się z utratą gwarancji :x

PostNapisane: 16 lut 2012, 00:09 

Może ten spec coś skopał, źle założył chłodzenie albo obudowa jest szczelna jak konserwa i wszystko się kisi w środku. Idź do niego i powiedz jaka sytuacja

PostNapisane: 16 lut 2012, 00:40 

Dokładnie, kupiłeś kompa do zabawy i wykorzystywania w 100%, a nie ograniczania się. Śmierdzi to wszystko, może źle zaczepy złapały, albo "yntelygent" źle pastę nałożył, reklamuj, masz do tego pełne prawo! I sprawdź dokładnie u niego, czy po otworzeniu obudowy gwarancja nie przechodzi na poszczególne podzespoły osobno.

PostNapisane: 16 lut 2012, 13:27 

Pierwszy raz słyszę o tym, że otworzenie obudowy skutkuje utratą gwarancji :? A jeżeli zalałbyś kompa wodą, to byś nie mógł go otworzyć tylko jechać do serwisu? ^^

PostNapisane: 16 lut 2012, 15:04 

1. Idź do gościa od którego kupiłeś kompa
2. włącz bf3 i pokaż mu jakie są temp.
3. Musi być coś skopane, ja nie mam żadnego wiatraka na obudowie i max miałem 55 stopni na karcie przy graniu w bf3. Przy gta4 coś koło 60 to już wiatrak zaczął szybciej chodzić.

PostNapisane: 16 lut 2012, 16:00 

Spoko, dzisiaj spróbuję do niego zadzwonić, dowiem się co i jak ;) Trochę dziwne, że zaoferował obudowę, która nie może udźwignąć takiego sprzętu, a może źle pastę nałożył...
Ogólnie to pierwsze co strasznie mnie zażenowało to głośność mojego piecyka - przy graniu w jakąkolwiek grę wiatraki chodzą na ok. 80% swojej mocy (dlatego korzystam ze słuchawek)

makijacz napisał(a):
Pierwszy raz słyszę o tym, że otworzenie obudowy skutkuje utratą gwarancji :? A jeżeli zalałbyś kompa wodą, to byś nie mógł go otworzyć tylko jechać do serwisu? ^^

Nałożył takie coś:
Obrazek

PostNapisane: 16 lut 2012, 18:36 

A na tej naklejce jest napisane, że po jej zerwaniu tracisz gwarancję?
Spotkałem się z podobnym plombowaniem, ale bez utraty gwarancji.

PostNapisane: 16 lut 2012, 19:06 

"Nie zrywać - gwarancja"

PostNapisane: 17 lut 2012, 02:06 

Reklamuj sprzęt i nie baw się w żadne otwieranie, po co robić problemy jak jest gwarancja. Niech on się martwi, bo to wina źle dobranego sprzętu/montażu etc. Ciebie to nie powinno interesować i martwić, flotę za złożenie pociągnął to niech teraz odpowiada co spieprzył.

PostNapisane: 20 lut 2012, 20:42 

Dzisiaj oddałem do reklamacji - na razie diagnozują problem, mam nadzieję, że w tym tygodniu będzie już naprawiony. Coś jednak mi się zdaję, że przepaliły się już jakieś rzeczy w karcie graficznej, bo od paru dni mam takie problemy, że zawiesza mi się komputer podczas normalnego użytkowania (np. wchodzenie na strony internetowe), a często też wyskakują mi artefakty podczas oglądania filmów na YouTube.
Dla moderatorów:
Uważam, że temat można zamknąć do czasu, gdy nie dostanę informacji co z moim komputerem :)

PostNapisane: 23 lut 2012, 17:24 

Przepraszam za odświeżenie, ale muszę napisać.

A więc tak zaczęli go diagnozować, pierwsze do mnie pytanie: "Czy podkręcałem kartę" - ja na to oczywiście, że nie bo nawet nie miałem jak. Potem zaczął mówić, że on nic nie widzi, że sprawdzał i wszystko wg. niego gra - ja mu odpowiedziałem, że mam artefakty i strasznie się komputer tnie podczas grania oraz podałem mu temperaturę do której dochodzi moja karta graficzna, czyli 90*C. Następnie powiedziałem mu o tym, że teraz to nawet się zacina podczas normalnego użytkowania - np. podczas surfowania po internecie albo podczas oglądania filmów na YouTube (wyskakują mi pojedyncze zielone i czerwone piksele, które są zgromadzone w takich grupach tworzące kwadraty, które zajmują cały ekran - komp się zawiesza, a ja muszę go wyłączyć), to ten mi odpowiedział, że to pewnie przez ten bałagan (w pół roku zapełniłem 70% dysku 1tb, z czego większość to duuuuuuużo ważące nagrania frapsa) panujący na moim komputerze. Powiedział, że wyśle do wrocławia kartę graficzną na gwarancję.
Cała sytuacja mi się strasznie nie podoba - czuję się jakbym rozmawiał z nieprofesjonalistami - ludźmi, którzy jak coś im się zgłosi to tylko sprawdzają pod tym kątem (zgłosiłem, że przegrzewa się karta - mam artefakty w grach itp. ale powiedziałem, że nie wiem, czy przypadkiem nie przegrzewają się inne podzespoły - np. CPU ma ponad 70*c). Mnie się osobiście wydaje, że wzięli złą obudowę zamówili jak na taki sprzęt. Pożyjemy, zobaczymy...

ps. miałem nadzieję, że w tym tygodniu się uda odebrać komputer (dałem im do naprawy w poniedziałek), ale jeśli oni dopiero teraz zaczęli to coś mi się zdaję, że jeszcze trochę poczekam :cry:

PostNapisane: 2 mar 2012, 22:42 

Em... sorry, że triple-postuję, aczkolwiek dowiedziałem się, że komputer jest już do odbioru i została wymieniona karta graficzna (co sugeruje, że była ona wadliwa). Jutro prawdopodobnie pojadę po odbiór i zobaczę, czy wreszcie wszystko działa jak należy ;)

PostNapisane: 2 mar 2012, 22:48 
Zbanowany

w firmie KRZAK to robiłes czy w jakiej ?

PostNapisane: 2 mar 2012, 22:55 

WSRH napisał(a):
w firmie KRZAK to robiłes czy w jakiej ?

Nie, dużo osób mi polecało tą firmę, aczkolwiek ja osobiście się zawiodłem. Teraz wreszcie po dwóch tygodniach karta graficzna została wymieniona w serwisie Palita we Wrocku. Zobaczymy jutro jak to będzie ;)

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2