Teraz jest 25 lis 2024, 01:35

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 369 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 25  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 16 lis 2011, 21:51 

pewnie juz wiecie ale:

wiadomosc z netu:

EA Dice zapowiedziało w ostatni poniedziałek nową łatkę do gry Battlefield 3, która ma pojawić się w sieci w ciągu kilku dni.

Łata naprawi niektóre błędy gry umożliwiające nieuprawione nabijanie statystyk przez nieuczciwych graczy, o czym niedawno pisaliśmy w newsie Battlefield 3: EA banuje grających oszustów.

Patch poprawi również pomniejsze błędy, jak zbyt mocne światło latarki. Promień z Tactical Light nieprzytomnie smażył po oczach nie tylko w nocy, do czego był dedykowany, ale zbyt efektywnie dezorientował zawodników również za dnia.

Battlefield 3
Akcja Tactical Light rozpoczęta. Po wymianę latarki należy zgłaszać się do dowódcy oddziału.

Różnice w działaniu latarki zaprezentował Alan Kertz na Twitterze. Dla tych, którym nie chce się klikać, poniżej prezentujemy zdjęcia, natomiast jeśli ktoś nie kojarzy wspomnianego gościa, wyjaśniamy, że Kertz osiągnął dumną rangę starszego projektanta rozgrywki w Battlefield 3.

Battlefield 3 - light
Światło latarki w starej wersji zmuszającej do zakupu okularów przeciwsłonecznych.

Poza problemem latarki, EA Dice rozważa zmiany skuteczności broni przeciwlotniczej, która umożliwia zniszczenie samolotów lub śmigłowców zaledwie kilkoma strzałami. Podobno to zbyt łatwe i Dice musi wysyłać zbyt wiele listów z kondolencjami do matek zestrzelonych lotników.

Tymczasem czekamy na kolejne informacje o łacie a przede wszystkim niecierpliwie wyczekujemy oficjalnej daty pojawienia się tego cudu...............................

pozdrawiam i jesli zle zamiescilem wiadomosc prosze ja przeniesc pozdrawiam

Win7 64bit
295.73
http://www.youtube.com/watch?v=a31tvabui5w

PostNapisane: 17 lis 2011, 03:29 

Witajcie,

Mam dwa laptopy AUSUSY i na żadnym ta gra nie działa. Chodzi do pewnego momentu, obraz się zawiesza, dźwięk jeszcze chwilę jest płynny i po chwili również i on się zawiesza. Próbowałem obniżać taktowanie grafy na obu z 900 na 800, zmieniać rozdzielczość i nic to nie daje. Raz da się pograć 20 minut, raz 10 minut... Czasem zawiesza się w tym samym miejscu za każdym razem, czasem w innych miejscach... Strasznie jest to uciążliwe. Próbowałem też wyłączać rdzenie dla tej aplikacji (procesory w obu laptopach to i7), więc do dyspozycji jest niby 8 rdzeni. Zostawiałem włączone dwa rdzenie, cztery, sześć... Nic nie daje. Sterowniki łącznie z biosem mam najnowsze. Bawiłem się jakością detali itp., zmieniałem rozdzielczości i jest tylko gorzej... Najdłużej można pograć na full detalach (co wyklucza możliwość pocenia się grafiki czy procka) i jej wieszania z powodu przegrzania. Grę kupiłem w empiku, nie jest to żadna ruska wersja z allegro (bo ktoś myślał, że tylko z tą ruską są problemy).

Windows 7 Home Premium 64 bit.
ASUS K73SV
Procesor: i7-2630QM @ 2.00GHz
Grafa: GeForce GT 540M 1GB.
Ram: 8GB

Drugi laptop jest trochę mocniejszy, ale wolę eksperymentować na tym, bo tamten obsługuje sklep internetowy. Żeby jakiejś kiszki nie było od tych aktualizacji biosów jak coś spierdzielę. :/

Podsumowanie czego próbowałem i co nie pomogło:
1. Aktualizacja systemu (nawet najdrobniejsze aktualizacje zainstalowałem).
2. Usunięcie Punk Bustera.
3. Reinstalacja gry.
4. Underclocking (zmniejszczenie) częstotliwości CPU grafy.
5. Zmiana rozdzielczości/jakości obrazu.
6. Restart kompa.
7. Aktualizacja BIOS'u.
8. Aktualizacja wszystkich możliwych sterowników.
9. Próba odpalenia gry na drugim laptopie.
10. Wyłączanie rdzeni procesora.
11. Próba odpalania gry przez IE.

Jakieś pomysł?

PostNapisane: 17 lis 2011, 17:32 

hardecki ja na swoim kompie też próbowałem tych "rzeczy" i innych też efekt był tylko chwilowy niestety. Natomiast na upartego umie pograc za jakims setnym razem komp tak jakby męczy sie już tymi crashami i daje mi pograc przez jakies 2 godz póżniej problem wraca :(

PostNapisane: 17 lis 2011, 18:30 

witam,
grałem ostatnio na średnich detalach w bf3. Gra nie zacinała więc postanowiłem zwiększyć detale siatki i tekstur na wysokie, po chwili crash... Po powrocie na średnie detale wszystko jest ok. Sterowniki mam zaktualizowane do 285. Może mi ktoś powiedzieć czym to jest spowodowane?

specyfikacja kompa:
i5 2,8Ghz
4GB Ram
GF 460SE

ps. przy wyborze auto ustawienia gra dopasowuje mi wszystko na wysokie

PostNapisane: 17 lis 2011, 20:36 

Zapewne coś ci się tam przegrzewa.

PostNapisane: 18 lis 2011, 02:51 

To teraz zacząłem kombinować z temperaturami.
Ustawiłem rozdzielczość na niższą, niskie detale, a w laptopie włączyłem tryb oszczędności energii.

Temperatura procka jakieś 59 stopni, maks 69. Na początku trochę pomogło, bo krasze były rzadziej, ale teraz znów jest to samo.
Przegrzewanie się procka i grafy na pewno wyeliminowane z listy możliwości. Dodam, że na ustawieniach "Ultra" i najwyższej rozdzielczości grałem najdłużej, bo jakieś 40 minut.

PostNapisane: 18 lis 2011, 04:16 
Zbanowany

Tutaj nie chodzi o żadne temperatury, takie temperatury które masz są bardzo dobre.
Zrób tak jak Ci powiem:
1. Zagraj w BF 3 i w momencie zacinek, lagowania itp rzeczy wciśnij podczas gry ctrl+alt+del sprawdź jaki proces Ci się włacza.
(prawdopodobnie procesor zabiera Ci około 45-48 % mocy- BF3.exe czyli dobrze, w momencie zacinania zatrzymania, BF3.exe zabiera Ci zamiast 45%, 18% mocy. I wtedy gra nie działa i są zacinki.
w momencie zacinek masz około 16-12 FPS, a jak gra chodzi płynnie od 28 do 40, 42 FPS.
2. CLanerem przeczyść system usun wszystkie błędy, sprawdź czy nie masz wirusów.
3. Odinstaluj Firefoxa jeśli go uzywasz i NAJWAZNIEJSZE usuń firefoxa z rejestru, czyli ,,uruchom,, regedit i tam usuwasz w rejestrze Firefoxa. Zainstaluj ponownie i do tego Adblock dodatek.
4.Ostatnia i chyba najważniejsza sprawa-jeśli to nie będzie działac Zrób tak jak Ci teraz napiszę:
wejdź w menedzer urzadzen i wyłacz karty dzwieku wszystkie- zagraj w BF 3 bez głosu i sprawdź czy będziesz mógł grać. Nie które karty gryzą się z BF 3

I ostania sprawa wiele osób popełnia bład - nowy sterownik od karty nie znaczy że jest lepszy !!! to jest bardzo ważne.
ZAinstaluj starszy sterownik od Karty graficznej po instalacji włącz BF 3, pojawi Ci się okno BF 3 że istnieje nowszy sterownik i żebyś zainstalował, nie zwracaj na tą informację uwagę i poprostu wciśnij ,,OK,, i graj.

Myślę że pomogłem.
P.S Temp. nie ma tutaj żadnego znaczenia mam komputer z wyższej półki i też miałem problemy. PRocesor nagrzewał się do 86 stopni po zmianie wnetylacji teraz ma 67 stopni a problem był ten sam. Sam na prawiłem sprawę z zacinkami.

PostNapisane: 18 lis 2011, 04:51 

Dzięki za odpowiedź, niestety nic nie pomogło o czym napisałeś.

Tutaj ciekawostka, rozgryzłem problem. Zrobiłem aktualizację sterownika karty graficznej i gra śmiga jak złoto. Nic się nie wiesza, chodzi na takich ustawieniach jakie chciałem. :omg:

Czemu po pierwszej aktualizacji sterownika nie było dobrze? Nie wiem. :)
Ważne, że problem zażegnany.

PostNapisane: 19 lis 2011, 19:40 

Witam chciałem wam powiedzieć że ja rozwiązałem te crashe przynajmniej u siebie wziąłem i zainstalowałem najnowszy sterownik od nvidii ale w wersji beta jest najnowszy i jak ręką odjął cały dzień grania i nic 285.79 BETA z dnia 2011.11.10
móm sprzęt to;
- i5 750 2.66ghz
- 4gb ram 1600mhz kingston HYPERX (są aktualnie na 1333mhz)
- GTX 260 SOC od gigabyte
- win 7 64bit HP

PostNapisane: 19 lis 2011, 20:25 

hardecki napisał(a):
Witajcie,

Mam dwa laptopy AUSUSY i na żadnym ta gra nie działa.

wiesz kiedyś pisałem z podobnym problemem dotyczył on BFBC2 i tez miałem laptopa pisałem podobnie jak ty 8 gb ram itp i pewna osoba i pewnie wiele innych też ci to potwierdzi ze laptopy nienadaja sie do gier

PostNapisane: 20 lis 2011, 19:25 

Teraz to mam jeszcze dziwniejsze przeczucia niż dotychczas. Po aktualizacji programu Origin spróbowałem zagrać jeszcze raz, "może się uda". Problem jest następujący: gram pierwszą mapę: grałem przynajmniej 20 minut, żadnego crasha, ani zawiechy. No to fajnie! Mapka się skończyła to zaczynam następną... Z każdą kolejną grą, crashuje co 5-10 minut. -,-"

PostNapisane: 20 lis 2011, 19:33 
Zbanowany

Timi napisał(a):
Teraz to mam jeszcze dziwniejsze przeczucia niż dotychczas. Po aktualizacji programu Origin spróbowałem zagrać jeszcze raz, "może się uda". Problem jest następujący: gram pierwszą mapę: grałem przynajmniej 20 minut, żadnego crasha, ani zawiechy. No to fajnie! Mapka się skończyła to zaczynam następną... Z każdą kolejną grą, crashuje co 5-10 minut. -,-"

mi tto wyglada na wine sprzetu, nagrzewa sie po tych 20 min i tyle, ja z kolei mam taki problem ze np. wlaczam kompa, odpalam orgin i zawsze pierwsza mapa przy wczytywaniu mi sie crashuje a pozniej caly dzien mam spokoj dziwne

PostNapisane: 20 lis 2011, 21:11 

Thaiz0r napisał(a):
mi tto wyglada na wine sprzetu

Wina sprzętu to raczej nie jest. Intel Core i5 2500K, GTX 560Ti, 4GB RAM. Słyszałem, że przetaktowanie wchodzi w rachubę, ale również słyszałem, że nie wszystkim pomaga. Poczekamy na patcha, ten powinien pomóc. (Mam nadzieję.)

PostNapisane: 20 lis 2011, 21:46 

Timi napisał(a):
Wina sprzętu to raczej nie jest. Intel Core i5 2500K, GTX 560Ti, 4GB RAM. Słyszałem, że przetaktowanie wchodzi w rachubę, ale również słyszałem, że nie wszystkim pomaga. Poczekamy na patcha, ten powinien pomóc. (Mam nadzieję.)

Timi, Witaj w drużynie Martwego punktu wyjscia - mam taki sam sprzet ( tylko 8GBram ) wchodze - crashuje mi bfa po kilku minutach gry, wszystkiego juz próbowałem tzn:
-Przetaktowanie zegarów karty graficznej
-aktualizacja biosa karty graficznej
-aktualizacja najnowszych sterów
-wylaczenie realteka
-itp itd i kukuryku- jestem zawiedziony poczynaniem EA
poniewaz rekomendują "naszą" Gtx560Ti a nie da się na niej grać
komputer wioze do sklepu komputerowego (w piątek kupiłem tam kompa) - niech mi zrobią tak aby wszystko cacy chodziło, cały weekend w dupie (myslalem ze spedze go przy bf'ie ) lecz sie przejechałem... "łączę sie w bulu i nadziei" z kolegami majacymi ten sam problem.... Pozdrawiam :)

PostNapisane: 21 lis 2011, 19:43 

omgvip napisał(a):
Timi napisał(a):

Timi, Witaj w drużynie Martwego punktu wyjscia - mam taki sam sprzet ( tylko 8GBram ) wchodze - crashuje mi bfa po kilku minutach gry, wszystkiego juz próbowałem tzn:
-Przetaktowanie zegarów karty graficznej
-aktualizacja biosa karty graficznej
-aktualizacja najnowszych sterów
-wylaczenie realteka
-itp itd i kukuryku- jestem zawiedziony poczynaniem EA
poniewaz rekomendują "naszą" Gtx560Ti a nie da się na niej grać
komputer wioze do sklepu komputerowego (w piątek kupiłem tam kompa) - niech mi zrobią tak aby wszystko cacy chodziło, cały weekend w dupie (myslalem ze spedze go przy bf'ie ) lecz sie przejechałem... "łączę sie w bulu i nadziei" z kolegami majacymi ten sam problem.... Pozdrawiam :)

radził bym ci się pospieszyć bo do 7 chyba dni możesz go oddać a spróbuj jeszcze wgrać najnowsze stery od NVIDII ale beta jak napisałem kilka postów wyżej miałem to samo też mam podkręconą kartę tylko że GTX 260 SOC od gigabyte i mi pomogło dodam że ta karta seryjnie jest prawie podkręcona do granic swoich możliwości więc u was może też pomoże

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 369 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 25  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2