Teraz jest 25 lis 2024, 01:45

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 369 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 25  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 23 lis 2011, 19:59 

Zakupiłem w Empik`u BF3 11.11.11 na przekór sobie i obśliniałym dzieciakom patrzącym z zaciekłością na pudełka z MW3.Rozpocząłem instalkę na swieży system a sąsiad z entuzjazmem co po chwilę wznosił toasty za grę.Sngiel działał ,multi nie.Na drugi dzien wgrałem catalysty i multi ruszył ,a ja długie godziny z odrętwiałym już tyłkiem i podpuchniętymi oczyma upajałem się zabawą (nie bez narzekań,ale to już inna historia) 22 listopada nadszedł path który wszystko zje.. no popsuł.(powgrywałem nowe stery również)Na bieżącą chwile pernamętnie po 1-2 min gry gra zawiesza się (stillscern) przechodzę do menadżera a tam BF3 przestał działać czy jakoś tak. Błagam was więc braci bitewnej help me

PostNapisane: 23 lis 2011, 21:44 

grz3sznik napisał(a):
dzis spróbowałem tego: wiem ze napewno gdzies juz to czytaliscie i jest to tylko do win 7 32 bity ale ja w głębokiej desperacji spróbowałem tego na mojej 7 64bit i przez 5h 1 zwiecha przy zmianie mapy 2 cos mu tam nie pasowało niewiem ale jest to jakis mały sukces.
tekst poniżej z innej stronki skopiowany...
1. Uruchamiamy wiersz poleceń w sposób podany w ppkt. a

a) koniecznie trzeba uruchomić wiersz poleceń z prawami administratora, czyli "start" -> "wszystkie programy" -> "akcesoria" i na "wiersz poleceń" klikamy prawym przyciskiem myszy i wybieramy "uruchom jako administrator".

2. Wpisujemy w wierszu poleceń: bcdedit /set increaseuserva 2500

3. Po wpisaniu poleceń wciskamy "enter".

4. Restart kompa.

5. Cieszymy się grą :D

dzięki kolego:). U mnie zadziałało..nie wiem na jak długo ale póki co chociaż trochę pogram:D

PostNapisane: 23 lis 2011, 22:18 

grz3sznik - próbuję tego sposobu. jak wyjdzie to nie wiem jak ktokolwiek wpadł na coś takiego...

PostNapisane: 23 lis 2011, 22:22 

GreenQlfon napisał(a):
grz3sznik napisał(a):
dzis spróbowałem tego: wiem ze napewno gdzies juz to czytaliscie i jest to tylko do win 7 32 bity ale ja w głębokiej desperacji spróbowałem tego na mojej 7 64bit i przez 5h 1 zwiecha przy zmianie mapy 2 cos mu tam nie pasowało niewiem ale jest to jakis mały sukces.

a) koniecznie trzeba uruchomić wiersz poleceń z prawami administratora, czyli "start" -> "wszystkie programy" -> "akcesoria" i na "wiersz poleceń" klikamy prawym przyciskiem myszy i wybieramy "uruchom jako administrator".

4. Restart kompa.

5. Cieszymy się grą :D

dzięki kolego:). U mnie zadziałało..nie wiem na jak długo ale póki co chociaż trochę pogram:D

U mnie tez podziałało grałem 2h i żadniej zwiechy. Dzieki

PostNapisane: 23 lis 2011, 23:47 

ok, jak narazie po tym myku z wpisem w wierszu poleceń rozłączyło mi grę z tekstem ... coś tam z EA ONLINE ... :/

PostNapisane: 23 lis 2011, 23:53 

Cytuj:

4. Restart kompa.

5. Cieszymy się grą

jak to robie to dostaje datki komunikat :

C:\Users\adrian>bcedit /set increaseuserva 2500
Nazwa 'bcedit' nie jest rozpoznawana jako polecenie wewnętrzne lub zewnętrzne,
program wykonywalny lub plik wsadowy.

dobrze to jest ?

PostNapisane: 24 lis 2011, 00:02 

spinmax napisał(a):
Cytuj:

4. Restart kompa.

5. Cieszymy się grą

jak to robie to dostaje datki komunikat :

C:\Users\adrian>bcedit /set increaseuserva 2500
Nazwa 'bcedit' nie jest rozpoznawana jako polecenie wewnętrzne lub zewnętrzne,
program wykonywalny lub plik wsadowy.

dobrze to jest ?

źle odpalasz wiersz poleceń, ma być odpalony jako administrator: ikonka wiersza poleceń "klikamy prawym przyciskiem myszy i wybieramy "uruchom jako administrator".

PostNapisane: 24 lis 2011, 00:09 

źle wpisujesz polecenie człowieku... nie wpisujesz bcedit tylko bcDedit z tego co widzę jak ma być wpisane.

poza tym co nowego? jak wpisałem to polecenie to teraz po 5s pojawia mi się komunikat: you were disconected from EA Online.....
nie wiem czy to wina komendy z wiersza poleceń czy dziwna zbieżność.

czy można takie polecenie cofnąć? co za porażka...

edit:
wiem co zrypałem: mam nędzne 2gb ramu i jak ustawiłem wartość 2500 to sie zaczęło sypać, trzeba cofnąć...

PostNapisane: 24 lis 2011, 00:27 

Mi jakimś cudem pomogło w sprawie crashów systemu na serwerach z PB wykonanie tych kilku kroków bez 7 i 8. Tutek jest do BC2 ale poskutkował.

http://forums.electronicarts.co.uk/battlefield-bad-company-2-pc/1126070-display-freez-soundloop-brrrr-battlefield-bad-company-2-punkbuster-server-9.html#post18886348

PostNapisane: 24 lis 2011, 09:46 

Witam,

być może komus pomoże moje rozwiązanie problemu zwiech. Wczoraj po wielu artykułach na różnych stronach siadłem ja do swego kompa. Zainstalowałem nowe stery do AC`97, zaktualizowałem PB zainstalowałem inne programy polecane przez wielu użytkowników ale po odpaleniu BF3 znowu zwiecha. Zaniepokoiłem sie i rozebrałem bude. Grafa wręcz nie do dotknięcia. Problem leży w sterach do grafy i wcale Easy TUne nie gryzie się z PB. A co sie dzieje mianowicie po usunięci Easy Tune grafika przyjmuje ustawienia auto i mimo zapewnien nvidi nie zmienia tych ustawien nawet po uruchomieniu profila BF3 . Ale do rzeczy : Odinstalowałem wszystkie programy jakie polecacie, ponownie zainstalowałem ETun i co się stało. Ustawiłem go aby działał w trayu. Zmieniłem ustawienia na manual , nie zmieniajac taktowań, zmieniłem tylko obroty wentylatorów. Jak otworzyłem Etun to byłem w szoku przy 65 stopniach na grafie zaledwie 3% obrotó z trybu auto. Podniosłem na maxa do 100%. Temperatura 48stopni do 52 max i BF3 smiga bez wywalania.
REASUMUJĄC : posprawdzjcie temperatury na GPU tyczy sie kart serii GT bo taką sam posiadam a konkretnie 430. Mi pomogło.

PostNapisane: 24 lis 2011, 15:02 

Już mi się gra nie zwiesza i idzie jak ta lala :D
Ściągnąłem ze strony GF nowe sterowniki do karty graficznej i wszystko śmiga jak burza :D pozdrawiam :D

PostNapisane: 24 lis 2011, 16:54 

Super ze niektórym działa ciesze sie nawet jezeli tylko na chwile :D, znalazłem ten sposób tu gdzies na forum przez przypadek

wrazie jak komus nie działa zeby cofnąc to polecenie trzeba wpisac : bcdedit /deletevalue increaseuserva niestety nie powiem wam czy działa bo nie probowałem ale szukajcie pod tą komenda na google napewno znajdziecie.

PostNapisane: 26 lis 2011, 17:53 

siema, mam teraz inny problem ktory nie byl taki nagminny (ale dalej nie dziala mi pojedyncza kampania) co chwila wyskakuje mi komunikat Your connection to the server has timed out i nie mam pojecia jak sobie z tym poradzic, znalazlem niby rozwiazanie ale tez juz to nie dziala....http://g4g.pl/forum/ogolnie-o-grze-228/ ... zwiazanie/

wiec prosze czy ma ktos na to rozwiazanie . wiecej czasu trace na ladowanie gier niz sama gre

widze ze moje posty w dalszym ciagu sa niewidoczne .....

Ostatnio edytowano 27 lis 2011, 12:20 przez bzzyk0072, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 26 lis 2011, 20:37 

ok, odnośnie bcdedit każdy wpisuje wartość 2500 jednak jak ktoś ma tylko 2gb ram to może da się ustawić inną wartość? bo kurcze ...niby 2gb jest wymagane aby gra chodziła, tak pisze na pudełku... przed łatą zreszą gra chodziła bez ŻADNEJ zacinki, teraz się zawiesza jakby brakowało pamięci, co do kur...??!!!

PostNapisane: 27 lis 2011, 09:42 

Wszystkim którym gra się zawiesza i zatrzymuje na multi polecam wyłączyć dzwiękówkę realteka i zakupić inną na USB-kosztuje to kilka złoty ale u mnie rewelka,próbowałem wszystkiego a to pomogło.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 369 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 25  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2