Witam.
Jestem nowym użytkownikiem forum, regulamin sobie przeczytałem lecz przyznam sie bez bicia że nie sprawdzałem czy taki temat już powstał czy jeszcze nie ma.
Mianowicie chodzi tutaj o zacinanie się BFa trójki.
Na początku specyfikacje mojego komputera:
Intel Celeron 2x 2.6 GHz
6GB RAM firmy Kingstone
GeForce GT 520 (dodam iż zainstalowałem najnowszy patch dotyczący NVidii który rzekomo podnosi wydajność w wersjach GT 5xx oraz 6xx. W wymienionych grach był oczywiście między innymi Battlefield 3 jak i reszta części.)
Windows 7 64-bit.
Według wymagań na pudełku gra powinna spokojnie ruszać na detalach średnich i zalecanej rozdzielczości (w moim przypadku 1280/1024 czy coś w tym rodzaju), natomiast gra ustawiona na takową rozdzielczość i detale na średnie opóźnia reakcje, przy wystrzale na dłuższy dystans tnie się niemożliwie. Po zmianie rozdzielczości na prawie najniższą i zmianę detali na poziom niski, wyłączenie filtrów antyaliasingu itd. gra chodzi płynniej lecz nadal miewa zacinki przy większych jatkach.
Dodam tylko że gram na serwerach gdzie jest max do 32 ludzi.
Ktoś ma jakąś poradę? bo już nie mam sam pomysłów. Wyczyściłem dysk CCleanerem, gamebooster rzekomo podnosi mi wydajność o 40%, wyłączam wszystkie możliwe procesy żeby odciążyć procesor ale choćbym nie wiem co jeszcze zrobił, gra tak samo działa =/
Pozdrawiam i niecierpliwie czekam na odpowiedzi