Teraz jest 2 wrz 2014, 06:13

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 28 paź 2011, 02:35 
Offline

Dołączył(a): 7 sie 2005, 00:45
Posty: 18
Panowie mam problem. BF3 zacina mi sie podczas grania na multi, pogram 10-15 min i nagle ekran sie zatrzymuje, nigdzie mnie nie wywala, po prostu zatrzymuje sie i jest taki dźwięk "wzzzzzzzzzzzz" i jedynym ratunkiem jest tylko wyłączenie kompa i wlaczenie jeszcze raz. Mam lapciaka ale to na pewno nie przez to bo w Singla moge grac dlugimi godzinami i nic sie nie dzieje. tak samo w BF3 Beta moglem smiało ciorac. Mam win7 64 bit i radeona hd 5650. Prosze o pomoc!!!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 paź 2011, 06:52 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 wrz 2005, 18:46
Posty: 989
Lokalizacja: \/\//\\/\//\
Mam dokładnie ten sam objaw. Tyle ze mi zacina sie ale nie ma przy tym zadnego dzwieku. po prostu ekran staje w miejscu. Komputer stacjonarny grafa GTX260 z kompem nie mam zadnych problemow a Beta chodziła idealnie. Juz 2 dzien kombinuje ze sterownikami karty i wychodzi na to ze na najnowszych jeszce nie mialem zwisów no ale moze to byc akurat przypadek a dwa te najnowsze sterowniki sa dla mojej konfiguracji o wiele mniej wydajne niz starsze ;/ Nie wiem co robic ale chyba musza wydac jakiegos mega patcha :omg:

_________________
"Kłótnia na forum jest jak uczestnictwo w
Paraolimpiadzie - Może i wygrałeś, co nadal
nie zmienia faktu, że jesteś niedorozwinięty. "


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Ściny w multi
PostNapisane: 28 paź 2011, 13:53 
Offline

Dołączył(a): 8 mar 2010, 11:48
Posty: 5
Witam wszystkich.
Jak w temacie, przejrzałem forum pod tym kątem lecz nic nie znalazłem (albo tak szukałem).
Mianowicie w singlu bez problemu wszystko hula, a na multi, kiedy jestem na polu bitwy, praktycznie nie idzie grać postać reaguje na komendy po jakimś czasie i obojętnie czy z klawiatury czy z myszki. Zmieniałem ustawienia, wgrywałem nowe i stare sterowniki.
Mój „piec” to:
Q6600 po OC 3GHz
8 GB ram
HD5750 Vapor-x
Win 7 64 SP1
Wybaczcie mi moją indolęcję, ale nie wiem jak z poziomu gry(, jeśli jest możliwe) sprawdzenie ping, choć z drugiej strony pogrywam w inne sieciówki i tam nie występowały takie problemy.
Z góry dzięki, za każdą pomoc.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 paź 2011, 14:10 
Offline

Dołączył(a): 22 cze 2011, 13:39
Posty: 209
A jakiego masz neta bo to pewnie główna przyczyna, no i na jakich serwerach grasz ... bo jak na tych z Grenladnii to może się tak dziać :p

_________________
Obrazek
Zapraszamy do Plutonu forum battlefield.pl !!! <- click


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 paź 2011, 14:14 
Offline

Dołączył(a): 8 mar 2010, 11:48
Posty: 5
50 Mb/s w UPC, a serwery są z europy.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 paź 2011, 19:55 
Offline

Dołączył(a): 28 paź 2011, 19:28
Posty: 60
C7 920, Win7 64bit, 12gb ram, Asus 560ti, Drivers: 285.62 -te najnowsze.

odpalanie gry raczej bez problemow, ale crshe zaczynaja sie jak odpalam misje lbu jak juz sie odpali gr misja zaraz przy pierwszym lub drugim miejscu "kontrolnym" (zapisywanie) , ekran sie zamraza lub wywala czarny ekran i wychodzi do windowsa!. A moze ustawienia grafiki? w grze? sam juz niewiem , (pokazuje mi tez cos takiego:

Nazwa aplikacji powodującej błąd: bf3.exe, wersja: 1.0.0.0, sygnatura czasowa: 0x4e9d3315
Nazwa modułu powodującego błąd: atkdx11disp.dll, wersja: 7.14.10.305, sygnatura czasowa: 0x4bc6f989
Kod wyjątku: 0xc0000005
Przesunięcie błędu: 0x00012dac
Identyfikator procesu powodującego błąd: 0xca4
Godzina uruchomienia aplikacji powodującej błąd: 0x01cc9593b8c6938f
Ścieżka aplikacji powodującej błąd: D:\GRY\OriginGames\Battlefield 3\bf3.exe
Ścieżka modułu powodującego błąd: C:\Windows\system32\atkdx11disp.dll
Identyfikator raportu: 70a097a6-0187-11e1-9e29-000b0d0602e4

HELP me prosze jak ktos ma konkretny i wlasciwy pomysl na rozwiazanie problemu!

OCZYWISCIE MAM ORGINALNA LIMITOWANA WERSJA GRY.

_________________
Ci7 970 (6rdzeniowy)- 3.2-3.46 ghz
Asus gtx560ti - 830mhz, 4000mhz
12gb-patriot 2000mhz
Win7 64bit
295.73
http://www.youtube.com/watch?v=a31tvabui5w


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 paź 2011, 21:26 
Offline

Dołączył(a): 12 wrz 2010, 14:36
Posty: 2
Strzelam że macie zintegrowaną kartę dźwiękową Ac 97 ?
bo miałem dokładnie ten sam problem w innej grze, po wyłączeniu karty dźwiękowej problem znikał
BF3 też go mam ten problem jedyne rozwiązanie to albo grać bez dźwięku co jest nie możliwe albo zmienić kartę dźwiękową ,inna opcja napisać do EA żeby coś z tym zrobili ja mam zamiar jutro kupić sound blaster za 50zł i mam nadzieję że problem zniknie.




Niech ktoś odpowie czy wyłączenie karty dźwiękowej dało coś , bo ja jestem na telefonie i nie mam jak sprawdzić


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 paź 2011, 00:12 
Offline

Dołączył(a): 28 paź 2011, 19:28
Posty: 60
Mazi115 napisał(a):
Strzelam że macie zintegrowaną kartę dźwiękową Ac 97 ?
bo miałem dokładnie ten sam problem w innej grze, po wyłączeniu karty dźwiękowej problem znikał
BF3 też go mam ten problem jedyne rozwiązanie to albo grać bez dźwięku co jest nie możliwe albo zmienić kartę dźwiękową ,inna opcja napisać do EA żeby coś z tym zrobili ja mam zamiar jutro kupić sound blaster za 50zł i mam nadzieję że problem zniknie.




Niech ktoś odpowie czy wyłączenie karty dźwiękowej dało coś , bo ja jestem na telefonie i nie mam jak sprawdzić


NIEDZIALA. SZKODA HLIPPPPPPPP.

A jakies??? Pomysly????? Jak samemu sobie ztym problemem poradzic?!.......

Apozatym jak??? Skasowac saves dogry ZDYSKU?? GDZIE DOKLADNIE... A JAK?????? Wyzerowac ale lepiej skasowac saves przechowywane w chmurce takzwanej... Pozdro

_________________
Ci7 970 (6rdzeniowy)- 3.2-3.46 ghz
Asus gtx560ti - 830mhz, 4000mhz
12gb-patriot 2000mhz
Win7 64bit
295.73
http://www.youtube.com/watch?v=a31tvabui5w


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 paź 2011, 09:04 
Offline

Dołączył(a): 16 cze 2011, 15:55
Posty: 17
Nie wiem dlaczego po pewnym czasie mam zaciny na multi, nawet jeżeli nic się nie dzieje. W singlu tego nie miałem. FPS jest również dobry. Anybody?

CPU: Phenom II X4 B50@ 3,4GHz BE+ Scythe Mugen 2 Rev. B | GPU: Gigabyte HD5850 OC 1GB | MOBO: Asus M4A785TD-V EVO | RAM: OCZ 2x2GB 1600MHz AMD BE CL8 1,65V | CASE: LanCool K58 | HDD: Seagate 500GB 7200.12 | PSU: Chieftec 450W | MOUSE&KEY: Razer DA 3G + Goliathus + Lycosa | SCREEN: BenQ FP91GP 19" PVA | SYS: Windows 7 Ultimate 64-bit


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 paź 2011, 11:14 
Offline

Dołączył(a): 7 sie 2005, 00:45
Posty: 18
kurde ciągle to samo..... kupić oryginalną grę i zeby tak sie działo...żenada, a tym bardziej że Sinle player mi tego nie zrekompensuje bo jest słaby...
Dice mnie zawiodło na całej linii.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 paź 2011, 11:24 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 kwi 2007, 21:27
Posty: 2412
Lokalizacja: Pyrlandia
Masz za słaby komp na tą grę i za to niby ma być winne DICE ?? :stupid:
czeki300 napisał(a):
win7 64 bit i radeona hd 5650. Prosze o pomoc!!!


Ta karta jest strasznie słabiutka i przy pełnym Frostbite 2.0 po prostu nie daje rady.

_________________
Nie pomagam przez PW. Od tego jest forum.
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 paź 2011, 11:52 
Offline

Dołączył(a): 7 sie 2005, 00:45
Posty: 18
Gdzie mam pisać do EA na temat tego problemu? Bo są różne fora i nie wiem gdzie dostane skuteczną odpowiedź.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 paź 2011, 11:54 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 kwi 2007, 21:27
Posty: 2412
Lokalizacja: Pyrlandia
Prozę o to skuteczna odpowiedź.
Pomóż sobie sam i kup lepszą kartę graficzną . W Twoim przypadku nie ma innego wyjścia. Prościej nie można już tego Tobie wytłumaczyć.

_________________
Nie pomagam przez PW. Od tego jest forum.
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 paź 2011, 11:54 
Offline

Dołączył(a): 7 sie 2005, 00:45
Posty: 18
Sokar44 napisał(a):
Masz za słaby komp na tą grę i za to niby ma być winne DICE ?? :stupid:
czeki300 napisał(a):
win7 64 bit i radeona hd 5650. Prosze o pomoc!!!


Ta karta jest strasznie słabiutka i przy pełnym Frostbite 2.0 po prostu nie daje rady.


To niby dlaczego w singlu moge grac na normalnych ustawieniach bez żadnego przycięcia i beta normalnie mi chodziła przez neta co?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 paź 2011, 11:58 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 kwi 2007, 21:27
Posty: 2412
Lokalizacja: Pyrlandia
Bo single i Multi to dwie odrębne gry. W singlu nie masz tak rozległych lokacji, nie masz innych graczy lecz skrypty wrogów.
W becie nie było pełnej destrukcji, tutaj jest i Twoja karta nie daje rady.

_________________
Nie pomagam przez PW. Od tego jest forum.
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL