Miałem kiedyś Razerka i jest w jego menu opcja, odpowiedzialna za płynność i szybkość reakcji.
Nie pamiętam już, jak te opcje się tam nazywają, bo przerzuciłem się na Alienware (w którym zresztą też to jest), ale wiem że takie opcje są tam do ustawienia. Mój model był deczko inny, ale pomimo tego, myślę że Twoje menu jest pewnie podobne do tego, które było w moim, a może nawet takie samo (wszystkie myszki z wyższej półki już te rzeczy mają).
Chodzi mi o szybkość sondowania (czyli o odświeżanie informujące system o położeniu myszy - jak zwał tak zwał). Ustawienia te pozwalają wybrać, ile razy na sekundę mysz ma informować system o swoim położeniu. Im wyżej ustawisz, tym większą uzyskasz płynność i szybkość reakcji wskaźnika - skala jest od 125 do 1000Hz (to pamiętam że było w menu Razera na stówę) - 1000Hz to praktycznie pełne wykorzystanie szybkości USB, gdzie zwykłe myszki generują zaledwie 125Hz.
Pamiętaj że im wyższą ilość Hz dasz, tym bardziej obciąży to procesor, więc ustawiaj w/g możliwości swojego procka.
Z własnego doświadczenia wiem, że to bardzo dużo pomaga.
|