Teraz jest 26 lis 2024, 20:35

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 15 lis 2011, 14:00 

Witam wszystkich :)

Mam problem z uruchomieniem Battlefielda 3 przez battlelog. Kiedy klikam na przycisk, aby dołączyć do danego serwera, albo pograć w coopie z kolegą, to gra nie uruchamia się tzn. w menadżerze zadań w procesach widnieje bf3.exe, ale przez ok. 10 sekund i znika. Na pasku zadań nie pojawia się ikona BF3, a Origin nie otrzymuje "sygnału", że odpalam właśnie grę. Przez to w nieskończoność mogę oglądać na battlelog napis np. "Joining server" lub "Initializing". Nie mam pojęcia w czym tkwi problem. Domyślam się jedynie, że wina leży gdzieś po stronie komputera, gdyż na drugim (laptop) gra uruchamia się bez problemu.

Chciałbym podkreślić, że:

1. Mam Windows 7 z Service Pack 1 + najnowsze aktualizacje
2. Najnowsze sterowniki do karty graficznej
3. Komputer czysty tzn. czyszczony przez TuneUp Utilities oraz CCleaner
4. Problem powtarza się i w Firefoxie, i w Internet Explorer
5. Próbowałem ponownej instalacji gry
6. Wyłączałem antywirusa
7. Gra z najnowszymi updates
8. Zainstalowany plugin do przeglądarki

Mój sprzęt: C2D E6550 2.33GHz@3.35GHz | Gigabyte Radeon 4890 | 4GB Geil Ultra 800MHz

Problem poruszyłem już wcześniej w wątku o Battlefieldzie, ale może nie wszyscy gracze, którzy mogą mi pomóc, odwiedzają tamten wątek, dlatego zakładam oddzielny.

Liczę na Waszą pomoc

PostNapisane: 15 lis 2011, 20:52 

U mnie taki sam problem powodował Avast. Nie masz go przypadkiem? Jeśli tak na czas gry wyłącz wszystkie osłony.

PostNapisane: 15 lis 2011, 21:00 

Mam problem za każdym razem kiedy próbuję się zarejestrować na battelog [pod tym adresem battlelog.battlefield.com]
Wyskakuje mi:
Buy BF3 to get access to Battlelog. Check the FAQ

Kilkunastokrotnie sprawdzałem i jestem pewien że używam odpowiedniego E-maila i hasła,
Co robię źle?

PostNapisane: 15 lis 2011, 21:11 

flubin666 napisał(a):
Mam problem za każdym razem kiedy próbuję się zarejestrować na battelog [pod tym adresem battlelog.battlefield.com]
Wyskakuje mi:
Buy BF3 to get access to Battlelog. Check the FAQ

Kilkunastokrotnie sprawdzałem i jestem pewien że używam odpowiedniego E-maila i hasła,
Co robię źle?

Zarejestrować czy zalogować?
Jeśli zarejestrować, to robi się to przez "Origin", a jeśli zalogować to też może spróbuj przez Origin'a.
Jeżeli masz już konto, to w panelu Origin, klikasz prawym przyciskiem myszy na BF3 i wybierasz "graj", a wtedy przenosi Cię prosto do przeglądarki na Twoje konto battlelog.

PostNapisane: 15 lis 2011, 21:43 

Mam konto ale ciągle traktuje mnie tak jakbym jeszcze nie kupił BF3... ;p
Możesz dać link pod którym mam kliknąć prawym przyciskiem myszy na ikonkę BF3?
[Sorry, za problem]

PostNapisane: 15 lis 2011, 22:25 

Miałem na myśli to, żebyś zalogował się normalnie do samego Origin, bez logowania do battlelog'a i z wyłączoną przeglądarką. Chodzi mi o tą aplikację Origin, którą masz zapewne zainstalowaną na komputerze, a która podczas instalowania gry, jeśli nie posiadałeś jej wcześniej, automatycznie jako pierwsza się instaluje.

Jakby udało Ci się zalogować do Origin'a, to masz już problem z głowy. Odpalając go i logując się w nim, po kliknięciu ppm na taki jakby obrazek BF3, wyskoczy Ci kilka opcji. Wybierasz pierwszą z góry, czyli "graj", a wtedy automatycznie zostaje odpalona przeglądarka i już bez osobnego logowania, bezpośrednio Twój profil w battlelog'u.

Pytanie tylko, czy uda Ci się zalogować do Origin.

(nick, e-mail i hasło w Origin, są identyczne z tymi do battlelog'a)

W przeglądarce powinna być włączona obsługa plików cookies - sprawdź, bo może masz to wyłączone i w tym sęk.

Na razie nie jestem w stanie nic innego wymyślić.

PostNapisane: 15 lis 2011, 22:39 

Dzięki, że chciało ci się poświęcić czas na tak pełną odpowiedź, tym bardziej żałuję że nie mogę z niej skorzystać-
Używam PS3 :(

PostNapisane: 15 lis 2011, 22:57 

Upss, PS3 mam ale nie używam więc tu już nie potrafię pomóc.
Obiło mi się o uszy, że jest gdzieś podobno jakiś dział dla użytkowników konsol, ale nigdy nie miałem z nim styczności.

Może ktoś inny Cię nakieruje jakimś linkiem.
Powodzenia.

Strefa czasowa: UTC + 2