Teraz jest 18 gru 2014, 23:35

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
PostNapisane: 8 gru 2011, 23:46 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 kwi 2010, 09:56
Posty: 4
nie zgodzę się.
1) mam quada na 3 Ghz, 3 Gb ramu, do tego radek 6950. Ten konfig wystarcza ba bf3 z zapasem. Ale rozumiem że mówisz ogólnie, dlatego:
2) mam starego kompa, który nadal ma dość pary aby grę uciągnąć na średnich/wysokich detalach. Zastanawiam się w takim przypadku jakie niby ficzery ma nowy sprzęt, którego nie mam ja. Czy np i5 różni się tak bardzo od mojego quada aby gra nie mogła działać poprawnie? Przecież oba procesory wykonują dokładnie ten sam kod gry... Czy może chodzi o dx11 - to które mam jest może inne w nowych kartach? Może moje 8 gb ramu jest słabsze niż 4gb nowsze? Ten argument nie ma sensu. Po prostu EA - jak już pokazała w bc2 - potrafi spieprzyć to co dobre- i z każdym kolejnym patchem będzie gorzej się grało. Ja zamierzam zwrócić grę jeśli do niedzieli nie uda mi się sprawić aby działała.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 gru 2011, 10:53 
Offline

Dołączył(a): 9 gru 2011, 10:44
Posty: 1
Mam ten sam problem co kolega powyżej
Procek: AMD 64X2 4600+
GPU: Gainward GTS250 1GB ddr3
Zasilacz Radix V-550
Pamięć : 3GB
Wcześniej nie miałem żadnych problemów. Teraz wyłącza mi się monitor i już nie mogę go uruchomić


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 gru 2011, 10:59 
Offline

Dołączył(a): 13 lis 2011, 13:29
Posty: 4
Zapewne macie ruskie wydanie jak ja. Problem tkwi w spolszczeniu :) Spróbujcie zamienić w regedit z pl_PL na ru_RU, powinna się odpalić. Przynajmniej ja tak miałem przy pierwszym updacie że musiałem to zmienić, możliwe że przy tym jest tak samo.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 gru 2011, 11:51 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 kwi 2010, 09:56
Posty: 4
zapewne mam polskie wydanie- zakup w origin. Zapewne napisałem o tym wcześniej:)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 gru 2011, 00:30 
Offline

Dołączył(a): 5 lis 2011, 16:49
Posty: 8
Mofixil napisał(a):
Spróbuj napisać grę, rozległą, wielką, z tysiącami zmiennych, i skanuj kod godzinami, dniami by znaleźć błąd który pieprzy wszystko nad czym pracowałeś, spróbuj postawić się w sytuacji pracowników z DICE, oni też mają rodziny, życie prywatne i godziny pracy, tam grupa ludzi zapewne haruje przez cały dzień w poszukiwaniu błędów w kodzie, myślisz że chociażby 500MB poprawek to zrobili w godzinę? Dzień? Wolisz jedną dużą paczkę czy co 10 minut kilkanaście KB hotfixów, na żaden serwer nie dałoby się wejść bo już byłby przedawniony. BF3 swoją premierę miał ciut ponad miesiąc temu, uważasz że w tak krótkim czasie usuniesz wszystkie błędy z gry? Owszem, gra w wielu miejscach sprawia wrażenie niedoszlifowanej, półproduktu ale kto każe Ci na chwilę obecną grać? Wróć do klasyków które tak cenisz, BF3 odkop z połowie przyszłego roku kiedy większość błędów powinna być połatana.


Nie musze niczego probowac, bo nie jestem programista. Zarabiam na swoj sposob i w razie niepowodzen sam ponosze kosekwencje. Wydaje cI sie, ze np. robotnik na budowie nie ma rodziny i zycia prywatnego? Kazdy jest w takiej samej sytuacji i kazdy powinien wykonywac swoje zadanie jak najlepiej. Nikt nie kazal im wypuszczac niedorobionej gry! Mogli prowadzic betatesty jeszcze rok! Na pudelku widzisz gdzies napis: 'mozesz spelniac wymagania gry, ale nie odpowiadamy za ewentualne crashe'? Kupuje produkt za realne pieniadze i chce miec pelnowartosciowy towar. Spelniam z nawiazka wymagania minimalne, wiec o co chodzi? Dziwi mnie tWoja ignorancja/neutralnosc w stosunku do tego problemu.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 gru 2011, 16:06 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lip 2009, 15:04
Posty: 3790
nochale napisał(a):
Dziwi mnie tWoja ignorancja/neutralnosc w stosunku do tego problemu.

Ja problemów innych niż wydajność z powodu słabego sprzętu nie mam, ja jestem szczęśliwy czy może to jednak u was jest źródło problemu?
I jestem dość neutralnie nastawiony, nie będę wieszał psów na DICE, źle zrobili śpiesząc się by przebić MW3 sprzedażą, zgadzam się, gra ma masę błędów, też się zgadzam. Ale nie można być tak zapatrzonym we własne problemy, tak samo jak nostalgiczne podejście do świetnego BF2 który również na start był niegrywalny z powodu błędów, a w BF3 jest jeszcze więcej rzeczy które mogą się popsuć.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 gru 2011, 21:53 
Offline

Dołączył(a): 5 lis 2011, 16:49
Posty: 8
I dotknelismy sedna sprawy - tY problemow z ta gra nie masz. Jak mozesz zrozumiec zatem ludzi, ktorzy wydali ponad stowe, a teraz nie moga cieszyc sie w pelni ze swojego zakupu. Wywalilem realteka i kupilem nowa karte muzyczna, siedzialem godzinami na forum i grzebalem sie w przeroznych sterownikach i ustawieniach. Efekt - najlepsze chyba multi w jakie gralem funduje mi w najmniej oczekiwanym momencie zawieche i badz w takiej sytuacji neutralny... Pozdrawiam.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 gru 2011, 00:19 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 sty 2003, 01:31
Posty: 26
Lokalizacja: Lubuskie
Włącz monitor!


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL