Teraz jest 18 lip 2025, 05:34

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 1 gru 2011, 21:49 

... gracza do do zdenerwowania się.

Do rzeczy :

PROCESOR: AMD Athlon X2 3.0Ghz
PAMIĘĆ: 4GB Ram DDR3 (Dysk twardy ok 300gb)
Monitor: Samsung SYNCMASTER 2233
KARTA GRAFICZNA: ATI Radeon HD5750 (1GB DDR5)
KARTA DŹWIĘKOWA: Wbudowany układ do płyty głównej Realtek ALC888B
SYSTEM OPERACYJNY: Windows 7 32bit
PŁYTA GŁÓWNA : GIGABYTE MA74GMT-S2
DIRECTX: Directx 11

Otóż podczas gry w multiplayer po prawie całym meczu wywala mnie do pulpitu (tradycyjne program ... przestał działać.)
Denerwuje mnie to bardzo gdyż często jak zaczynam rundę i wywali mnie do pulpitu gdzieś pod koniec, to nie dostaje punktów za grę.

Zauważyłem, że kiedy mam ustawioną niżej grafikę zawiecha pojawia się trochę później (tak jak teraz), a gdy mam ją wyższą szybciej.

Obserwowałem temperaturę karty graficznej oraz procesora. Podczas gry wahała się pomiędzy 45-53 Stopni Celsjusza.Wyczyściłem dokładnie komputer i dołożyłem 2 wentylatory odwiewu od obudowy, temperatura była niższa, ale dalej mnie wywalało, więc je odłączyłem, powodowały bardzo duży hałas.

Czytałem gdzieś na forum że to od mojej karty dźwiękowej (Realtek) i ma wyjść patch poprawiający to, tylko że to zdarzenie było jakieś kilka dni po wydaniu gry, więc myślę, że to już naprawiono.(Gdy instalowałem nowsze sterowniki do karty, było napisane, że karty mi nie wykrywa, więc odinstalowałem i zainstalowałem te z płytki.

Rejestr i dysk zdefragmentowany
Komputer przeczyszczony CCleaner'em.
Na serwerach bez PB to samo
Ustawienia w grze :
Obrazek
Z kolei w Singleplayer klatkuje ale nie wywala.

Może to sprawka zasilacza?

PostNapisane: 1 gru 2011, 22:24 

Nie napisałeś jaką masz zasiłke, więc......

Ktoś gdzieś pisał, że może to być wina Realtek'a.

Jeśli nie masz, to ściągnij sobie Game Booster i w opcjach do wyłączenia na czas gry zaznacz dodatkowo "Menadżer Realtek HD Audio" - powinieneś mieć tam w procesach takie coś. Poza tym w opcjach audio gry, wyłącz ten dźwięk przestrzenny, czy jak to się tam zwie (możesz to zrobić w singlu).

Może to pomoże - gdyby pomogło, to napisz żeby inni wiedzieli że sposób działa.

PostNapisane: 2 gru 2011, 18:41 

Mój zasilacz to ModeCom Feel 2 500 Watt (Kupiony w maju).

Ściągnąłem Game Booster, szukałem tego procesu ale niestety nie mogę go tam znaleźć. Więc po włączeniu Game Boostera od razu ręcznie wyłączę ten proces.
Audio w grze zaraz zmienię i zdam raport czy śmiga. ;)

##Edit
Zrobiłem dokładnie co kazałeś, i gra działa wyśmienicie, zero ścinek nic. Dziękuje bardzo!

PostNapisane: 2 gru 2011, 20:45 

To elegancko, bardzo się cieszę :).

Co do zasiłki, to pomimo że na stabilności ModeCom'ów się nie znam, to 500W jest jak najbardziej ok.

Dozo.... na polu walki i oby po tej samej stronie ;).

Edit.
Rzuciłem jeszcze raz okiem na te ustawienia ze screena który dałeś i na Twoim miejscu dla lepszej efektywności zabijania, zamieniłbym dwie opcje.
"Dekoracje terenu" obniżyłbym na low, a podciągną ile się da "jakość siatki" (o ile się nie mylę ma ona wpływ na odległość widzenia), no i oczywiście też ile się tylko da (tak żeby komp dawał radę) podciągnąłbym samo "pole widzenia".
Wiadomo że jak obniżysz dekoracje, to nie będzie może już tak ładnie, ale za to zwiększysz zasięg widzenia, a to jest ważniejsze w takich grach.

Ostatnio edytowano 2 gru 2011, 20:55 przez tadecki, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 2 gru 2011, 20:48 

Seria FeeL. Zasilacz do wymiany, momentalnie. Zwykły MC, jeszcze przejdzie, ale tego szajsu nie polecam nikomu.

PostNapisane: 2 gru 2011, 21:07 

Cav1er napisał(a):
Seria FeeL. Zasilacz do wymiany, momentalnie. Zwykły MC, jeszcze przejdzie, ale tego szajsu nie polecam nikomu.

Z tego co wiem to były dwie wersje feel'ów. Dlatego napisałem że na stabilności się nie znam, bo w sumie nie miałem nigdy żadnego.

Jednak ten "FEEL" co ma Hastoklai, to nie ten sam który hardłerowcy potocznie nazywają "PEDOFILEM".

Jeśli jednak ten też jest zły, to dla bezpieczeństwa całej reszty podzespołów, konieczna byłaby zmiana zasilacza.

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1199271.html

PostNapisane: 3 gru 2011, 12:49 

Mam podobny problem, ale wylatuje po paru sekundach po odpaleniu gry, Konfiguracja podobna, wcześniej się to nie działo, ale po ostatniej poprawce nie da się grac... stery AMD 11.11.
Nie pitolcie mi tu o zasilaczach itp, sprzętowo ma wszystko ok.
Do cholery z tymi Battlefieldami zawsze to samo !

PostNapisane: 3 gru 2011, 19:00 

--->INTAK<--- napisał(a):
stery AMD 11.11.

A jaka karta? - to jest ważne, bo w przypadku nie każdej karty, stery które są niby do niej przypisane chcą współgrać z BF3. W tym momencie nie mam jak sprawdzić jakie mam u siebie w ATI, bo siedzę na kompie z nVidią, ale jak zmieniałem kartę w biurze aby móc grać właśnie w BF3, to nawet na 6990 nie wszystko od razu zadziałało. Nawet w przypadku tak high-end'owej karty musiałem się jakiś czas bawić z ustawieniami i to nie tylko jej, ale całego komputera.

Przyczyny wywalania z gry, lub jej zupełnego nieładowania mogą być różne i nie zawsze leżą po stronie grafiki ani jej sterowników. Może to być tak jak u kolegi który zakładał temat wina "Realtek'a" czyli dźwiękówki, lub....., ...... i wielu innych rzeczy.

Napisałeś "konfiguracja podobna", ale w tych sprawach "podobna", jeśli nie jest ona taka sama, to znaczy "inna".
Gdybyś podał konfigurację sprzętową i system na jakim działasz, byłoby prościej zdiagnozować Twój problem - a tak to co? Powiedz, jak mamy Ci pomóc nie wiedząc nic na temat Twojego sprzętu i systemu?

PostNapisane: 4 gru 2011, 04:13 

Ble ble ble ...
Błąd wystąpił po poprawce z 22 listopada 2011. Objawia się wywalaniem do Windowsa i zawieszeniem się gry po 15-40s sekundach grania. Im większą mapa tym prędzej. Bez większego związku z konfiguracją.

W dzienniku systemu Windows w Aplikacjach mamy taki błąd:

Kod:
- EventData

bf3.exe
   1.0.0.0
   4ec142d8
   bf3.exe
   1.0.0.0
   4ec142d8
   c0000005
   00107c30
   ee0
   01ccb2246baf9552
   C:\Program Files\Origin Games\Battlefield 3\bf3.exe
   C:\Program Files\Origin Games\Battlefield 3\bf3.exe
   fbf4c005-1e17-11e1-8afc-002215ecfe49

Naprawiłem i działa, a robi się to tak:

Dajesz "Start" w opcji "Wyszukaj programy i pliki" wpisujesz komendę: CMD
Wyskoczy Ci czarne okno z lista poleceń.
W to okno wpisujesz takie polecenie:
bcdedit /set increaseuserva 2500

Restart Windowsa i możesz znowu grać dopóki czegoś znowu nie spieprzą...

Proces cofasz komendą: bcdedit /deletevalue Increaseuserva

PostNapisane: 4 gru 2011, 15:10 

Nie można otworzyć magazynu danych konfiguracji rozruchu.
Odmowa dostępu.

jestem na administratorze win7

PostNapisane: 5 gru 2011, 01:07 

diamon napisał(a):
Odmowa dostępu.

Masz pewnie Windows 7 Home Premium, a tam administrator jest że brak słów :P

Wchodzisz na dysk z katalogiem Windows potem w katalog System32 tam szukasz pliku CMD.exe klikasz na nim Prawym Przyciskiem Myszy. Pojawi się menu, wybierasz drugą opcje z góry "Uruchom jako administrator". Odpala się czarne okno listy komend i wpisujesz jak podałem wcześniej. Restartujesz Komputer.
U mnie zadziałało świetnie, grałem wczoraj do rana. 8)

PostNapisane: 5 gru 2011, 16:46 

--->INTAK<--- napisał(a):
diamon napisał(a):
Odmowa dostępu.

Masz pewnie Windows 7 Home Premium, a tam administrator jest że brak słów :P

Wchodzisz na dysk z katalogiem Windows potem w katalog System32 tam szukasz pliku CMD.exe klikasz na nim Prawym Przyciskiem Myszy. Pojawi się menu, wybierasz drugą opcje z góry "Uruchom jako administrator". Odpala się czarne okno listy komend i wpisujesz jak podałem wcześniej. Restartujesz Komputer.
U mnie zadziałało świetnie, grałem wczoraj do rana. 8)

Intak, to działa tylko w przypadku osób co mają ram 4gb?
bo ja mam tylko 2gb więc nie wiem...
swoją drogą, grałem na średnich/wysokich przed owym PATCHEM i wszystko było ok za wyjątkiem tego, że mapa się długo wczytywała. Obecnie jest własnie wywalanie do ekranu...

Ludzie, odpiszcie :/
albo jakiś dobry program do zarządzania pamięcią polećcie. wcześniej uzywałem Free RAM by finitysoft, ale po patchu przestał pomagać.
HELP!! I NEED A SOFTWARE MEDIC!!

PostNapisane: 5 gru 2011, 18:02 

A tego "Game Booster", o którym napisałem powyżej próbowałeś?
Może to Ci pomoże, bo z tego co wiem to ludziom pomaga. Zresztą sam używałem na laptopie i wtedy pisało mi w nim że przyśpieszył o 42% (coś takiego - dokładnie już nie pamiętam jak to było w nim ujęte, ale na stówę że "coś tam" 42% i co ważne "GB" mi naprawdę pomagał w przypadku BF3).

Btw, też jestem z LBN ;).

PostNapisane: 5 gru 2011, 22:27 

:D spróbuje z tym game booster.... ale kurna, wcześniej chodziło !!!!!!!!!!! od 22 drugiego nie chodzi! no nie moge tego pojąc... :shock:

PostNapisane: 6 gru 2011, 01:09 

pan_michal napisał(a):
...
Intak, to działa tylko w przypadku osób co mają ram 4gb?
bo ja mam tylko 2gb więc nie wiem...

To tyle co ja mam w ..telefonie...
Nie pomogę Mama nie pozwala mi gadać z masochistami !

Rozbij świnkę i kup za te 90 zł brakujące 2 GB do normalności !

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2