Teraz jest 28 lis 2024, 16:01

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 25 gru 2011, 01:15 

Witam.
Problem mam podejrzewam, że z grafiką. Po włączeniu gry (kampania) wchodząc w opcję widzę tylko tytuły opcji typu: jasność, rozdzielczość. I nie wiem jak zmienić np. czułość myszy bo nie wyświetla mi się żaden pasek. Przy uruchomieniu kampanii nie widziałem celownika przy pistolecie ani życie (może ma nie być nie wiem).
Przy próbie zaktualizowania sterowników do karty graficznej wyskoczył błąd (rys 1.)
Poza tym nie mogłem ustawić grafiki bo nie widziałem opcji i gra strasznie przycina. Czy może to być sprawa złego sprzętu? Mam rozumieć, że nie pogram sobie?
Poniżej wysyłam parametry komputera (rys 2 i 3.)
Pozdrawiam.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

PostNapisane: 25 gru 2011, 02:31 

Sterowniki
Data:2009-07-29
Hahahahaha.
Już nawet nie wspominam że to bardzo słaby lapek.

PostNapisane: 25 gru 2011, 03:11 

Mofixil odsyłam do rys 1 i szkoły gdzie uczyli kultury osobistej i nauki czytania ze zrozumieniem :)

PostNapisane: 25 gru 2011, 03:30 

Jak automat nie idzie to trzeba ręcznie, proste.
Nie ufaj automatom.
I tak, sprzęt ledwo co spełnia minimalne wymagania, a sterowniki sprzed dwóch lat to śmiech na sali.
Zresztą, co to ostatnio za pomysły by grać na laptopach które lata świetności miały za sobą w dniu premiery?

Ostatnio edytowano 25 gru 2011, 03:33 przez Mofixil, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 25 gru 2011, 03:32 

A mógłbyś odesłać mnie gdzieś, gdzie jest to opisane w prosty sposób? Albo sam napisać jak mogę to zrobić?
Co gdzie ściągnąć i jak zainstalować?

PostNapisane: 25 gru 2011, 03:37 

http://www.csd.toshiba.com/cgi-bin/tais ... p/home.jsp
Dalej wykrzaczam się na dokładnym modelu (a jest ich 5 dla A300).
I (o ile jest, dla ST3511 chociażby nie ma sterowników do GPU) wystarczy pobrać i dwukliknąć.
Na chwilę obecną uważam że jest to martwa karta, i przez swoje osiągi, i przez brak jakiegokolwiek wsparcia na dzisiaj.
Zresztą, jestem całkowicie po stronie zielonych.

PostNapisane: 25 gru 2011, 03:43 

Ja mam "Satellite Pro" i o dziwo nie ma niczego dla A300... Mam rozumieć, że nie ma sterowników do tej karty?

PostNapisane: 25 gru 2011, 10:47 

leo1234 napisał(a):
Mam rozumieć, że nie ma sterowników do tej karty?

Na stronie producenta ich nie ma więc najprawdopodobniej tak.

PostNapisane: 25 gru 2011, 10:55 
Moderator forum

leo1234 odsyłam do Wątku i szkoły gdzie uczyli kultury osobistej i nauki czytania ze zrozumieniem.
Po lekturze tego wątku ujrzysz że jest tam podana strona do sterowników ATI. Tam szukasz Mobility Radeon HD 3XXX Series
Pomijam fakt, że masz starego i na obecne czasy, dość słabego laptopa na którym odpalisz tylko singla. Pełnowymiarowy pecetowy HD 3650 był dość słabą kartą a jego notebokowy odpowiednik jest jeszcze dużo słabszy.

Na tym lapku nie pograsz.

PostNapisane: 25 gru 2011, 20:35 

Mogixil dzięki za próbę pomocy ;) Z tego co widzę sprawa ciężka i chyba nie ma rozwiązania;/

Sokar44 gratuluję… naprawdę nie wiesz nawet jak bardzo. Jesteś tak pomocny, że nie wiem jak to forum funkcjonowałoby bez takiego moderatora jak Ty ;)

(Dla ogarniętych wiadomość zbędna;)) -> Aha byłbym zapomniał – przed napisaniem tego wątku próbowałem zainstalować sterowniki do karty, wyniki prób masz na rys 1. Sokar44 poza tym po formie mojego posta chyba zorientowałeś się, że czytałem ten wątek do którego dałeś link;) Już nie mówiąc o tym, że powinieneś przeczytać to co pisał Mogixil.

Pozdrawiam i jeżeli ma ktoś jakieś pomysły jeszcze co zrobić z tą kartą (nie licząc wymiany :P) to bardzo proszę o propozycję ;)

PostNapisane: 25 gru 2011, 20:51 
Moderator forum

Oczywiście odinstalowywałeś stare sterowniki i resztę śmieciowego oprogramowania ATI przed instalacją sterowników ze strony AMD/ATI ??

nie ... zaraz przecież Ty próbowałeś zaktualizować ... Jak mogłem przypuszczać że ktoś jest taki nieogarnięty ...
Bardzo gorąco przepraszam, wybacz mi zgrzybiałemu starcowi.

Pomijam fakt że nowe sterowniki pozwolą Ci grę tylko w singla a na multi, o ile Ci odpali rzecz jasna, będziesz miał max 10 FPS

PostNapisane: 28 gru 2011, 00:16 

Sokar44 napisał(a):
nie ... zaraz przecież Ty próbowałeś zaktualizować ...

Ooo no proszę i jeszcze jasnowidz do tego ;) Szkoda, że taki sam jak doradca. Ale ale... wybacz szanowny zgrzybiały starcze, że masz do czynienia tutaj z bardzo nieogarniętym 'rozmówcą', jednakże prosiłbym Ciebie, abyś napisał mi dokładnie jak mam zainstalować te sterowniki, bo niestety moje metody zawiodły.

PS. Zdjęcie nr 1 było robione oczywiście po wyrzuceniu sterowników programami 'driver cleaner pro' i 'driver sweeper', a nowe sterowniki ściągnięte z tej strony.

Wszystkowiedzący moderatorze czyń swoją powinność i wyjaw mi rozwiązanie mojego problemu;)

Pozdrawiam!

Strefa czasowa: UTC + 2