Teraz jest 25 lis 2024, 01:21

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 13 gru 2011, 10:46 

Witam Was serdecznie,

od jakiegoś czasu jestem biernym "czytaczem" forum, ale pojawił się mały problem i postanowiłem coś napisać.

Wczoraj kilka h próbowałem latać joystickiem (LOGITECH EXTREME 3D PRO), który specjalnie kupiłem na tą okazję i stwierdzam, że NIE DA SIĘ TYM GRAĆ albo coś źle robię. Myślałem, że myszką latanie jest utrudnione, bo niestety trzeba zbyt często nią ruszać żeby wykonywać pewne manewry, ale póki co manewry na joyu są dużo trudniejsze. Dla przykładu zawracanie w lewo:

1. Mysz - zwalniam, naciskam obrót w lewo oraz sunę myszą w LEWY DÓŁ następnie naciskam dopalacz i przesuwam myszą w PRAWĄ GÓRĘ i myśliwiec leci prosto. Wszystko ok.

1. JOY - zwalniam przepustnicę, biorę gałę joya w LEWY DÓŁ i do tego momentu jest spoko, bo zawraca. Problem pojawia się przy wyprostowaniu myśliwca. Otwieram przepustnicę, włączam dopalacz żeby szybciej zawrócić i teraz muszę wykonać gałą joya spory ruch w PRAWY GÓRNY róg żeby go wyprostować, a i tak joy z dziwnym opóźnieniem reaguje i przeważnie zamiast utrzymać poziom to zbyt mocno go obraca i znowu muszę LEWY/PRAWY DÓŁ żeby go "doprostować", a potem jeszcze w różne strony żeby wyrównać. Sam manewr wyrównywania trwa ze 3 razy dłużej niż na myszy.

Tak samo jest np. jak chcę wykonać szybki ruch myśliwcem np. lot DÓŁ-GÓRA - myszą ruszam szybko w GÓRĘ-DÓŁ i jest ok - dalej leci stabilnie od razu po zatrzymaniu myszy, a joyem muszę solidnie machnąć gałą DÓŁ-GÓRA i widać straszne opóźnienie w działaniu. Wg mnie problem jest w tym, że joy reaguje z jakimś strasznym opóźnieniem i jak zrobię np. szybki ruch w DÓŁ i gała powróci do pozycji 0 to myśliwiec jeszcze przez chwilę leci w górę i się stabilizuje dopiero po chwili - tego efektu nie ma w przypadku myszy.

Nie wiem czy to dobrze wyjaśniłem i klarownie, ale jestem mocno zły na ten joy, bo zamiast pomóc to strasznie mnie zniechęcił.

Może macie jakieś pomysły lub rady o co w tym wszystkim chodzi.

Obejrzałem mnóstwo filmików na YT, ale na niewiele się to zdało - ludzie, którzy mają te joye jakoś latają - jak ? NIE WIEM.

Dzięki i pozdrawiam.

PostNapisane: 13 gru 2011, 16:11 

W BF2 grałem tym Joystickiem bardzo długo i był exstra a w tej chwili ściąga w lewo i nie idzie grać jutro kurier przywiezie nowy to zobaczę jak to wygląda w BF3.
W BF3 latałem myszką 22 min i dałem sobie spokój .

PostNapisane: 13 gru 2011, 22:46 

@lukrym wysłałem ci PW

PostNapisane: 14 gru 2011, 09:16 

popolupo napisał(a):
@lukrym wysłałem ci PW

Dzięki serdeczne - odczytałem i odpisałem ;)

PostNapisane: 14 gru 2011, 09:58 

A mi nowy LOGITECH EXTREME 3D PRO działa super poprzedni służył mi 4 lata i dla tego wybrałem taki sam :D

PostNapisane: 14 gru 2011, 10:32 

Wczoraj mi przyszedl wlasnie ten joy, lecz nie mialem okazji go wyprobowac, bo wiadomo... gra nie dzialala :D napisze swoje odczucia po zagraniu

PostNapisane: 29 gru 2011, 10:16 

Odpuściłem joya - nie mogę tego ogarnąć.

Strefa czasowa: UTC + 2