Teraz jest 1 gru 2024, 09:04

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2 sty 2012, 16:26 

Witam. Kupiłem sobie na gwiazdke gre Battlefield 3. Zacząłem od przejścia Kampani z czy mnie miałem żadnych problemów... przeszedłem w 3 dni no i zainteresowałem się Multiplayerem... I zaczęły się schody gdyż czasami mogę pograć a czasami nie i nie wiem wogóle dlaczego?!... Kampanie przeszedłem na ustawieniach HIGHT ! na ULTRA jużnie chciało pójśćtak gładko a szkoda... Teraz opiszę swój sprzęt gdyż może to z nim związany jest problem lecz wątpie... Laptopa kupiłem we wrześniu 2011r.

Sprzęt Laptop!:

-Intel Pentium processor P6100 (2GHz, 3mb L3 cache).
- NVIDIA GeForce GT 420M 1024MBVRAM (dodatkowo zainstalowany sterownik NVIDIA 285.62 BETA)
- 4GB DDR3 Memory

Mianowicie co się dzieje!

Loguje się na Battlelog i odpalam polski server g4g TDM.. i praktycznie na tym gram. Lecz! Wchodze do gry i gram przez 1,2 rudny normalnie na USTAWIENIACH standardowych ale "NISKI-wszystko" i nadal to się dzieje a mianowicie ... gram gram gram i nagle zaczyna się runda i znika mi bron ! I wogóle ludzie mi się ładują jakieś kilka sekund zanim dostrzege że to wróg. Myślałem że mam lagi.. przez internet ale NIE! PING 20... a na serverze widze ping 8...przez ORIGIN! Zdarza się też że gram normalnie całą mapę ale zas jak załaduje drugą to odrazu od pierwszej rundy nie widze wroga ani swojej broni ... tak jakby tekstury sięod nich nie ładowały..

Proszę was o pomoc... szukałem po internecie różnych rozwiązań ale nic nie pomogło nawet wgrałem jakiś cfg kogos innego ale mi się nawet nie ładuje a ja jestem zbyt zielony w tym żeby może coś sam zrobić dlatego znalazłem to forum i szukam pomocy może mi coś doradzicie i wkońcu zaczne normalnie grac :)

Proszę was o pomoc. Dziękuję :)

Pozdrawiam Przemek.

PostNapisane: 2 sty 2012, 16:33 

Słaby procek i karta nawet jak na laptopa

PostNapisane: 2 sty 2012, 16:37 

No ja nie twierdze że to rakieta jest przecież tylko dziwi mnie, że kampanie przeszedłem na WYSOKICH bez żadnych scieć ani nic... a Multiplayer jest na NISKICH i dzieją się takie rzeczy a co jest najlepsze... czasami chodzi dobrze tak jak napisałem wyżej czasami zagram całą mape i jest dobrze i laptop nie jest wogóle gorący... a niera to wogóle nie pogram bo no nie widze przeciwnika, celownika, broni.

PostNapisane: 2 sty 2012, 17:09 

Kampania ma "mniejsze wymagania" od multi. Twój sprzęt nie ma prawa bytu w tej grze, taka jest niestety prawda. Możesz jeszcze sprawdzić max temperatury podczas gry programem HWMonitor.

PostNapisane: 2 sty 2012, 17:28 

Właśnie sprawdziłem Temperatura procesora podczas gry na mapie "Wielki Bazar" 70 stopni a na karcie 75.
Na mapie Operacja Metro i tu i tu 75 stopni i stoi nie zwieksza sie jedynie spada co jakis czas do 72 68 max .. a jak wylacze gre automatycznie schodzi do 45 stopni po 5 minutach.

MAX przy obydwu to 120 stopni...

Może tu by pomogło jakieś dobrze skonfigurowane na słabe kompy cfg... z instrukcją jak je włączyć ?

PostNapisane: 2 sty 2012, 18:14 
Moderator forum

Za słaby komp. Nie ma magicznych cfg, po prostu kup lepszy sprzęt.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2