Teraz jest 26 lis 2024, 15:27

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 12 sty 2012, 09:48 

Hej,

Poradźcie - mój syn kupił Battlefield 3 . Nie sprawdził wymagań. Ma Windows Xp.....Niestety gra jest już zarejestrowama na Origin...

Opcje są takie:
Dokupienie Windows 7. Czy starsze gry będą mu działać ? Jaką wersję Windows 7 polecacie i ile mniej więcej to kosztuje?
Czy w grę wchodzi sprzedaż gry mimo zarejestrowania na stronie Origin ?

Poradźcie co zrobić. Trochę mi szkoda młodego - wybulił kasę o pograć nie może...

Z góry dzięki za poradę

Kajak

PostNapisane: 12 sty 2012, 09:55 
Moderator forum

Zakupienie nowego Windows, niestety jest konieczne. Wystarczy mu Home Premium i najlepiej w wersji 64 bity.
Przypominam że jeśli planowałby Pan sprzedaż gry to niestety można to zrobić, tylko sprzedając całe konto ORIGIN.

Co do starszych gier , musiałby Pan określić jakie to gry. Od Battlefielda 2 włącznie, wszystkie gry mi chodzą idealnie a mam 64 bitową edycję Windows.

PostNapisane: 12 sty 2012, 10:25 

Dzięki.

W domu sprawdzę jaką konfigurację ma komp syna. O ile pamiętam to nie powinno być problemów z wersją 64 bit, choć komp nie jest najnowszy (ma z 2,5 roku). Wcześniej czy później i tak trzeba będzie zmienić. Na szczęście drukarka nie jest zbyt stara i sterowniki do 64 są.

Pozdrawiam
Kajak

PostNapisane: 12 sty 2012, 11:17 
Moderator forum

Nasuwa sie pytanie, co ma drukarka do BF3...? ale to pewnie opowiesc na inna okazje ;)

PostNapisane: 12 sty 2012, 14:39 

Twinn napisał(a):
Nasuwa sie pytanie, co ma drukarka do BF3...? ale to pewnie opowiesc na inna okazje ;)

:)

W sumie powiązania wprost nie ma..... Z drukarki korzystają wszyscy ... z Battlefielda 3 tylko 1 syn. Jakbym miał zmieniać również drukarkę to pewnie wolałbym zwrócić mu kasę za grę....Sam czasem sobie pogram w CS Source.....- za stary jestem (nie dorównam młodzieży umiejętnościami) na bardziej zaawansowane gry :D

Natomiast podoba mi się bardzo styl komentarza :D . Żartobliwy ale celny :D .

Masz pełną rację... mogłem sobie fr. o drukarce "darować"

PostNapisane: 12 sty 2012, 15:48 

Win7 nie ma najmniejszych problemów ze starymi grami, i mówię to ja, ten który gra na Win7 w Gexa z XX wieku.

PostNapisane: 13 sty 2012, 09:12 

Używanie dwóch systemów może być kłopotliwe ale wcale nie trzeba usuwać XP. Jeśli chcemy tylko dodać drugi system wystarczy wygospodarować odpowiednią partycję gdzieś z 80 GB co najmniej i zainstalować na niej win7 + BF3, albo kupić dodatkowy dysk. Skoro BF3 o tym samym kluczu może działać na różnych komputerach (nie na raz) to tym bardziej origin może być zainstalowany na różnych systemach.

PostNapisane: 13 sty 2012, 15:36 

Sam dosyć długo zwlekałem z przesiadką na Win 7, głównie z obaw, że starsze gry nie będą działać ale jak się okazało nie ma z tym najmniejszego problemu. Może 2 starsze gry (z 2004 rok) nie chciały się uruchomić normalnie ale po ustawieniu trybu zgodności na XP i tryb administratora nie było już problemu i wszystko działa. W tej chwili nawet nie myślę o powrocie do XP, Siódemka chodzi lepiej, poza tym można się spodziewać, że niedługo coraz mniej gier będzie wspieranych przez XP. Spokojnie wystarczy wersja Home Premium, i najlepiej 64 bitowa.

PostNapisane: 13 sty 2012, 17:48 

Jeżeli chodzi o Win 7, stary dobry c&c Generals ZH bryka aż miło . Nie będzie problemów z grami.
A ile to dziecko ma lat że może grać w BF 3 ? Musi mieć najmniej 16 :omg:

PostNapisane: 13 sty 2012, 18:19 

xwielebnyx napisał(a):
A ile to dziecko ma lat że może grać w BF 3 ? Musi mieć najmniej 16 :omg:

Taa... a w terenie zabudowanym można jechać tylko 50km/h ;) Choć przyznam, że byłoby pięknie gdyby grały w to osoby tylko minimum 16+.

PostNapisane: 13 sty 2012, 19:25 

Co do wielkości partycji to ja zrobiłem partycję 28GB i win7 też daje rade. Co prawda mam teraz wolne 1GB ale to z powodu syfu w folderze pobierane ;]

PostNapisane: 14 sty 2012, 23:17 

Zelazo94 napisał(a):
Co do wielkości partycji to ja zrobiłem partycję 28GB i win7 też daje rade. Co prawda mam teraz wolne 1GB ale to z powodu syfu w folderze pobierane ;]

Stała inwigilacja przestrzeni dyskowej co by jej nie zabrakło może być męcząca i upierdliwa. Nie polecam dawać mniej niż 50 GB dla samego win7 z łącznie plikiem wirtualnej pamięci.

Strefa czasowa: UTC + 2