Teraz jest 26 lut 2025, 06:57

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 9 sty 2012, 00:30 

Witam, otóż podczas grania w grę Battlefield 3 Limited Edition zarówno w SinglePlayer jak i w Multi po od 2 do 10 min gra mi się zawiesza, po czym ekran robi się biały i wyskakuje na środku ekranu ramka z wiadomością: „Program Battlefield 3™ przestał działać. Program przestał działać poprawnie z powodu wystąpienia problemu. System Windows zamknie program i powiadomi Cię, jeśli istnieje dostępne rozwiązanie. I w ramce ZAMKNIJ PROGRAM. ” Dziwi mnie fakt, że jeśli WYŁĄCZE punkt buster i serwery rankingowe w filtrach wyszukiwania serwerów i wejdę na jeden z nich to wszystko jest w porządku i mnie nie wywala z Multi.

Pomocne informacje:

- Gra jest oryginalna
- Karta Graficzna: Radeon HD6950 + dodatkowy wentylator
- 4 GB Ramu
- Procesor Intel(R) Core™2 Quad CPU Q9550 2,83 GHz
- Windows Vista 32 bit Service pack 2
- Zasilacz: OCZ600MXSP
- Najnowsze sterowniki też nie pomogły
- Internet 25 Mbps
- Monitor: SAMSUNG SyncMaster T220
- Podczas grania ustawiałem wymagania na Ultra, jak i na Średnie i dzieje się tak samo ;/
- Pobrałem najnowszą aktualizacje PB

PostNapisane: 11 sty 2012, 14:49 

Dziwne, że jeszcze nikt mądry nie napisał, że masz za słabego kompa i że nie pograsz. Bo to główny powód tego błędu rzekomo.

Próbowałeś reinstalować manualnie PunkBustera? Manualnie go updateować i manualnie dodać BF3 do niego? Jak nie to spróbuj.
Sprawdź też czy masz procesy w folderze system(C:\Windows\system32) dwa pliki z PunkBustera, PnkBstrA.exe i PnkBstrB.exe. One muszą być.

PostNapisane: 12 sty 2012, 21:20 

kompa nie mam wcale za słabego bo multi chodzi na ultra i się nie tnie a co do problemu to został już rozwiązany: Pierwsze co należy zrobić to:

Poniższe rozwiązanie dotyczy tylko komputerów z systemem Windows 7 oraz Vista 32 bitowych

- klikamy na Start i wybieramy Akcesoria, szukamy polecenia Wiersz polecenia, podświetlamy go myszką, klikamy prawym klawiszem myszki i z menu wybieramy Uruchom jako administrator
- w czarnym ekranie wpisujemy: bcdedit /set increaseuserva 2500 i potwierdzamy enterem
- zamykamy czarne okienko
- teraz trzeba zrestartować komputer
- gra działa

Komenda na odwrócenie wprowadzonych zmian: bcdedit /deletevalue increaseuserva

PostNapisane: 18 sty 2012, 15:15 

Stiller napisał(a):
kompa nie mam wcale za słabego bo multi chodzi na ultra i się nie tnie a co do problemu to został już rozwiązany: Pierwsze co należy zrobić to:

Poniższe rozwiązanie dotyczy tylko komputerów z systemem Windows 7 oraz Vista 32 bitowych

- klikamy na Start i wybieramy Akcesoria, szukamy polecenia Wiersz polecenia, podświetlamy go myszką, klikamy prawym klawiszem myszki i z menu wybieramy Uruchom jako administrator
- w czarnym ekranie wpisujemy: bcdedit /set increaseuserva 2500 i potwierdzamy enterem
- zamykamy czarne okienko
- teraz trzeba zrestartować komputer
- gra działa

Komenda na odwrócenie wprowadzonych zmian: bcdedit /deletevalue increaseuserva

Miałem te same objawy i to rozwiązanie mi pomogło! Próbowałem kilka innych sposobów i nic a to pomogło! Polecam! I nie zwracajcie uwagi na idiotyczne wypowiedzi typu "masz za słaby komputer".

Strefa czasowa: UTC + 2