Teraz jest 24 lis 2024, 23:59

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 15 sty 2012, 17:57 

Witam! od paru tygodni mam dość poważny problem z grą BF3. Nawet pomoc techniczna online EA nie jest w stanie mi chyba pomóc!
Podczas gry wywala mnie do pulpitu każdego dnia w ściśle określonym czasie! Sam w to na początku nie mogłem uwierzyć, ale to wcale nie jest żart: a mianowicie 13:28, 15:28 16:28 17:28 itd. itd...
próbowałem już wyłączać wszelakie usługi odpowiedzialne za ich uruchamianie zgodnie z jakimś tam harmonogramem zadań, w końcu wyłączyłem też sam harmonogram zadań.. gdyż o tej godzinie w podglądzie zdarzeń pojawiały mi się różne wpisy mogące o tym świadczyć. Obecnie w podglądzie zdarzeń praktycznie nie ma już nic o tej godzinie i nadal wywala mnie do pulpitu a problem pozostaje nierozwiązany. Otrzymuję wówczas komunikat: Game disconnected: connection to the server timed out! Tu filmik z momentem, gdy mnie wywala. Granie na serwerach bez PunkBustera również nie pomaga, pootwierałem także porty TCP i UDP w routerze... HELP!!!!!!!!!! :roll: :roll: :roll: :roll:
http://www.youtube.com/watch?v=UjYCq-I- ... 6kLDXekEtA
Sprzęt: Windows7, 64bit
QuadCore 8600, Gigabyte G31M-S2C, grafa HD6850, 4GB DDR2 pamięci, zasilacz Coolermaster GX550W

Jeśli ktoś ma podobny problem i udało mu się go rozwiązać to proszę o pomoc!
rbson320@poczta.fm

Ostatnio edytowano 16 sty 2012, 07:41 przez rbson, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 15 sty 2012, 22:05 
Moderator forum

Panel sterowania\Sprzęt i dźwięk\Opcje zasilania

I sprawdź czy nie masz przypadkiem wyłączania co godzinę :)

PostNapisane: 16 sty 2012, 07:42 

Nie mam w panelu czegoś takiego jak sprzęt i dźwięk, chyba że oddzielnie. Odrębnie mam też opcje zasilania, jednakże tam nie ma żadnej takiej opcji wyłączania urządzenia po godzinie....:/ Jeśli możesz sokar, to doprecyzuj swoją wypowiedź:) Robiłem też przed chwilą taki test: przesunąłem zegar systemowy o 2 minuty do przodu i błąd jak wyskakiwał np.zawsze o ....:28 to teraz wyskoczył o 6:30:/ obawiam się że to może być zależne od jakiejś zewnętrznej aplikacji:/ Internet mam drogą tzw. radiową, 6MB/s pingi w grze ok 40-50ms. Wczoraj pomoc z EA proponowała mi aby zrobić cmd/ ipconfig/flushdns itp.. i nie pomogło..:/

PostNapisane: 16 sty 2012, 08:04 

Mogę napisac tylko tyle , że moj kolega ma identyczny komunikat. Z tym ze on twierdzi ze nie na kazdym serwie. Co do czasu musze go zapytac.

PostNapisane: 16 sty 2012, 09:21 
Moderator forum

PPM na Komputer i Właściwości -> Informacje wydajności -> Ustawienia wydajności i tam pozmieniaj na nigdy :)

PostNapisane: 18 sty 2012, 08:51 

Miałem tam zaznaczone już wcześniej na nigdy:/ problem nadal występuje!:/
Dziś po pracy zrobię próbę u kumpla na innym łączu, ja mam radiówkę a u kumpla jest TP S.A.
Napiszę potem co udało się ustalić! Jeśli ktoś ma jakieś inne propozycje to czekam na info:)

SPRAWDZIŁEM!
U kumpla z TPSA gra chodzi bez żadnej zwiechy, ja mam radiówkę i być może to jest coś po stronie mojego dostawcy, już się z nim kontaktowałem, spróbujemy coś zaradzić...

PROBLEM, bynajmniej u mnie rozwiązany!
Administrator sieci (radiówka) coś tam pozmieniał u siebie w ustawieniach i gra śmiga jak ta lala..
HURRA! :D

Strefa czasowa: UTC + 2