Teraz jest 26 lis 2024, 06:17

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 9 kwi 2012, 00:03 

Siema od pewnego czasu mam problem z grą.Wyrzuca mnie z gry po chwili z komunikatem no packet flow.Próbowałem wszystkiego nawet pisałem emaila do supportu ,oczywiście odpowiedź otrzymałem po 2 tygodniach z tym co już robiłem(reinstall pb pewnie ze 100 razy,aktualizacje,reinstall battlefielda) i nagle po ostatnim patchu do bf gra zaczęła działać normalnie.Po kilku dniach znowu ten problem.Robiłem to co wcześniej + dodawanie portów w panelu routera.Dalej nic.Przeinstalowałem system ,wgrałem wszystkie aktualizacje... dalej no packet flow.Na świeżo wgranym systemie?!WTF!!!.Próbowałem uratować battlefielda na różne sposoby i nic.Robiłem chyba wszystko.Jakieś inne pomysły?I nie pisać mi tutaj o podstawach konfigurowania punkbustera bo robiłem to setki razy ,a nawet przeinstalowałem system.Problem chyba zaczął się od momentu wymiany routera ,ale po tym patchu mogłem pograć kilka dni.Może jest jakaś opcja w routerze co blokuje punkbustera?Proszę pomóżcie ja już nie daje rady :P Z góry dzięki.

PostNapisane: 9 kwi 2012, 12:09 
Moderator forum

search.php?keywords=no+packet+flow&terms=all&author=&fid%5B%5D=132&sc=1&sf=all&sk=t&sd=d&sr=posts&st=0&ch=300&t=0&submit=Szukaj

Polecam zapoznanie się jakie porty warto odblokować.
viewtopic.php?f=152&t=42568&p=583911#p583911

Każdy router jest inny więc jak mamy ci pomóc ??

PostNapisane: 9 kwi 2012, 13:31 

Router - Tenda W150D (na parterze)
Access Point - TP-LINK TL-WA801ND (na pierwszym piętrze)
Porty przekierowałem już dawno i to nic nie dało.Ostatnio zauważyłem problem z internetem na drugim piętrze czyli tu gdzie jest mój komputer.Czasami "urywa" nam internet.Jest wtedy wielki lag w grze ,żadna strona nie chce się załadować(tak było z routerem TP-LINK który wymieniliśmy na Tende ,ale repeater został).Trzeba wtedy iść do assess pointu ,wyjąć mu wtyczkę z gniazdka i za chwilę podłączyć.W tym czasie jak na drugim piętrze jest ten problem na parterze jest ok.Komputer który jest na parterze jest podłączony bezpośrednio do routera.A mój i brata do access pointu.Może ten błąd "no packet flow" jest spowodowany przez ten assess point?Problemy z battlefieldem pojawiły się po zmianie routera.Kiedyś miałem starego D-Linka ,kupiliśmy nowy i okazało się ,że na drugim piętrze nie ma zasięgu - kupiliśmy access point.Od kilku dni siedzę i szukam rozwiązania tego no packet flow :P

PostNapisane: 9 kwi 2012, 15:00 
Moderator forum

Sam sobie odpowiedziałeś gdzie leży błąd. Spróbuj na innych urządzeniach :)

PostNapisane: 9 kwi 2012, 17:41 

Spróbuj z antena kierunkową. I jaki masz ping gdy grasz?

PostNapisane: 12 maja 2012, 21:38 

Ping mały 50-70 taki miałem zawsze.
Napiszę jeszcze po zmianie tego access pointu :P

EDIT:
Dalej to samo :P Pogram chwilę i zaraz no packet flow wywala

Strefa czasowa: UTC + 2