Teraz jest 21 sie 2018, 16:37

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 15 kwi 2012, 10:39 
Offline

Dołączył(a): 13 kwi 2012, 20:19
Posty: 2
Nieprawidłowa licencja. Kod przyczyny = Missing DLL: dxgi.dll Function: Create DXGIFactory1.

Witam was wszystkich. Zainstalowałem sobie bf3 na laptopie (najpierw z płyty, a potem z neta), ale zaraz po odpaleniu pokazuje mi się ten błąd.
Na czym on polega?
Da się go naprawić?
Proszę o pomoc


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 kwi 2012, 10:47 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lip 2009, 15:04
Posty: 3891
Wiesz jak trudno jest wróżyć z adresu IPv4?
System, specyfikacja, rozmiar buta i skan odcisku palca.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 kwi 2012, 10:52 
Offline

Dołączył(a): 13 kwi 2012, 20:19
Posty: 2
Vista Home Premium
Service Pack 1
Intel core 2 duo T5750 2.0 Ghz
Ram 3 gb
32 bity


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 kwi 2012, 11:05 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lip 2009, 15:04
Posty: 3891
Ściągnij SP2 i zacznij użalać się nad tym że gra ledwo ruszy na takim sprzęcie.
O ile ruszy...

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 kwi 2012, 12:52 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 kwi 2007, 21:27
Posty: 2384
Lokalizacja: Pyrlandia
Nie ruszy :)

_________________
Nie pomagam przez PW. Od tego jest forum.
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 kwi 2012, 16:14 
Offline

Dołączył(a): 16 lip 2011, 20:20
Posty: 1
Witam. Mam ten sam problem i to nie jest wina sprzętu.
Specyfikacja systemu:
Procesor intel core 2 duo 2,40 GHz
system 32 bitowy Vista
Karta grafiki: Geforce9500GT
RAM: 4GB(dostępne 3)

Gra mi chodziła na najniższych wymaganiach bez problemu. Po formatowaniu komputera i ściągnięciu wszystkiego co trzeba ściągnąłem grę i zainstalowałem
Niestety battlelog się nie włączał i wyskakiwał błąd. Po wejściu do battlelogu przez przeglądarkę nie przez orgin chcąć uruchomić grę wyskoczył mi ten sam błąd który brzmiał: Nieprawidłowa licecja. Kod przyczyny = Missing DLL: dxgi.dll Function: CreateDXGIFactory1.

Mam wszystkie sterowniki przynajmniej tak mi się wydaje, aktualnego directx 10 (na viste),

Próbowałem ściągnąć ten dll (tak wyczytałem) ale zamiast tego ściągał mi się program który diagnozował że wszystko jest kompletne.

Proszę o pomoc bo nie grałem już 5 dni :((

Pozdrawiam sisidor


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 kwi 2012, 16:24 
Offline

Dołączył(a): 4 mar 2010, 21:27
Posty: 19
Witam.

po wybraniu serwera i dołączaniu do gry wyskakuje również ten błąd. Kod przyczyny 0x0006.

Sprzęt

Procesor Intel core i7 Cpu 870 2.93 GHz
Ram 12,0 GB
Windows 7 SP1 wersja 6.1 64 bity
Karta graf. GeForce GTX 460 1GB

Błąd wyskoczył 1 raz dziś.Mam nadzieje ze ja większość minie samo;P

_________________
unser:DOSTOJNY and Arica_Harbor


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 lip 2012, 12:36 
Offline

Dołączył(a): 9 lip 2012, 12:29
Posty: 2
Witam. Mam podobny błąd przy uruchamianiu gry z Origin. :evil: Gdy wlaczam gre pokazuje sie komunikat ze mam nie prawidlowa licencje kod przyczyny missing dll dxgi.dll function createDXGIfactory1. Co to oznacza??? Mam Windowsa Viste :I Gra jest nowa z media markt za 100 zł i nie chcialbym byc zawiedziony :(((


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 lip 2012, 16:37 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lip 2009, 15:04
Posty: 3891
Jestem_Koks napisał(a):
Mam Windowsa Viste :I

SP2 i najnowsze sterowniki masz?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 lip 2012, 12:00 
Offline

Dołączył(a): 9 lip 2012, 12:29
Posty: 2
SP2 mam, ale nie wiem czy najnowsze sterowniki :/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 lip 2012, 13:00 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lip 2009, 15:04
Posty: 3891
To co za problem ściągnąć?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 31 maja 2014, 15:49 
Offline

Dołączył(a): 31 maja 2014, 13:32
Posty: 3
Ja też mam ten problem. SP2 i najnowsze sterowniki mam zainstalowane.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL