Teraz jest 17 lis 2024, 07:40

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 6 sie 2012, 14:51 

Witam dzisiaj przyszła do mnie paczka z bf3 i wszystko ładnie zainstalowałem origin i chicąłem dodać klucz bf żeby go instalowało. I tutaj wystąpił problem klikam podaj klucz produktu i wyskakuje mi informacja Obrazek. I tak od 2 godzin nie mogę zainstalować bf. Z góry dzięki za wszelką pomoc :)

PostNapisane: 6 sie 2012, 14:55 

Poczekaj jakiś czas jak jest napisane. Co pewien czas takie prace serwisowe są koniecznie więc spokojnie :) Dopiero jeśli będzie się to strasznie przeciągało może oznaczać, że coś jest nie tak...

PostNapisane: 6 sie 2012, 18:43 

Poczekałem chwile i nic. Trochę lipa, wątpię żeby tyle czasu były problemy z serwerami jak kolegom wszystko chodzi

PostNapisane: 6 sie 2012, 18:53 

No zdecydowanie zbyt długo. Gdzie kupiłeś tego BFa?

Masz jakąś inną grę na Origin? Jeśli tak to działa?

PostNapisane: 6 sie 2012, 19:02 

grę kupiłem na 3kropki.pl wersja pudełkowa. Nie mam żadnej gry na koncie gdyż dopiero go założyłem. Nawet gdybym miał jakiś inny cd-key to i tak nic nie da bo poprostu nie mogę go wpisać

PostNapisane: 6 sie 2012, 19:25 

Przychodzą mi do głowy 2 rzeczy:
1. Klucz został już użyty i gra nadaje się do reklamacji. Uczciwi sprzedawcy w takich sytuacjach wymieniają grę bez problemu. Tyle, że wtedy powinieneś mieć komunikat, że "klucz ozstał już wykorzystany", a nie takie coś... Stąd też:
2. Może coś blokuje Ci Origina? Antywirus, router czy jeszcze coś innego. Jak masz możliwość to spróbuj wklepać ten klucz na swoje konto ale u kogoś innego na komputerze. Możesz też ściągnąc jakąś mało ważącą gierkę z Origina (jest kilka bezpłatnych) i sprawdzić czy w ogóle będzie działać, łączyć się z serwerami itd.

Edit:
A nie!!! Co ja piszę?! :) Ty nawet tego klucza wklepać nie możesz, tak? To zostaje chyba tylko opcja numer 2 :)

PostNapisane: 6 sie 2012, 19:52 

no dokładnie klucza nie mogę nawet wpisać nie wiem poczekam do jutra może to jakoś się naprawi jak nie to będę działaj jutro

PostNapisane: 6 sie 2012, 22:06 
Spamer!

Używasz antyvira/firewalla? :)

#5000. post i "spamer!" :lol: |czekałem od początku(:
kliknij i zarejestruj się -15% opłat transak. na najlepszej giełdzie kryptowalut

PostNapisane: 6 sie 2012, 22:27 

Używam noda ale wyłączyłem wszyskie opcje w nim i dalej nie mogłem dodać klucza. Stworzyłem też nowe konto i tak samo. Próbowałem na innym kompie z xp to samo. Dodam tylko że jak dam jakąś bezpłatną grę np fifa 12 demo to ściąga ją normalnie więc nie wiem czemu nie mogę dodać tego klucza.

PostNapisane: 6 sie 2012, 22:37 
Spamer!

Spróbuj poprzez tę stronę aktywować:
https://activate.ea.com/
Pamiętaj! Na ta tym koncie na którym aktywujesz BF3 na tym będziesz musiał grać! Jeśli stworzyłeś inne konta na originie które mają śmieszną nazwę etc. miej to na uwadze by wybrać właściwe bo tym razem aktywacja, może się udać :)

#5000. post i "spamer!" :lol: |czekałem od początku(:
kliknij i zarejestruj się -15% opłat transak. na najlepszej giełdzie kryptowalut

PostNapisane: 6 sie 2012, 23:41 

ok już chyba wiem dlaczego mi tak robi. W ogóle na żadnym kompie w moim domu nawet na kompie nie mogę wejść na żadną stronę ea. zdaje mi się że router blokuje to jakoś. Ktoś wie jak to naprawić??

PostNapisane: 6 sie 2012, 23:56 

Najprościej byłoby zmienić router, raz miałem taki, ścierwo też to samo robiło, wymiana na Linksysa WRT54GH pomogła.

PostNapisane: 7 sie 2012, 00:17 

ja się w tych sprawch nie znam. ale mam netiaspoti tam jest router z modemem a modem do odbioru neta muszę mieć więc nie wiem co i jak teraz.

Edit: no więc tak, dzisiaj rano sąsiad udostępnił mi neta na jego necie wszystko chodzi i mogłem dodać klucz więc dodałem klucz później zmieniłem neta na moja i normalnie wszystko chodzi. Teraz na moim necie też mogę dodać klucz i strona ea.com śmiga aż miło. Więc albo coś się odblokowało albo netia miałą wczoraj jakieś problemy. Dzięki wszystkim za wszelką pomoc.

Strefa czasowa: UTC + 2